€ 15,40
€ 12,01
Bespaar 22% (€ 3,39)
Promotie 22% korting

Omschrijving van Pharma Nord Bio-Marine Plus

Wat zijn omega-3 vetzuren? 
De omega-3 vetzuren vormen een groep van essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren die vooral in vis voorkomen, met als rijkste bronnen vette vissen als haring, zalm en makreel. Twee van de belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). 

Al in de late jaren zeventig toonden de twee Deense artsen Bang en Dyersberg aan dat de Eskimo’s op Groenland gemiddeld een betere gezondheid hadden dan de Deense bevolking, vanwege hun hoge visconsumptie.* Voor wie weinig of geen vis eet, is het gebruik van een supplement met omega-3 vetzuren een handige optie om verzekerd te zijn van een voldoende inname van deze gunstige stoffen. In het ideale geval levert het eetpatroon het juiste evenwicht op tussen omega-3 en omega-6 vetzuren (een groep plantaardige vetzuren). Volgens deskundigen is 1:4 de optimale verhouding tussen omega-3 en omega-6. 

* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73. Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9

Gunstig voor hart, hersenen en gezichtsvermogen 
EPA en DHA hebben verschillende gunstige effecten. Een inname van 200 mg DHA per dag draagt bijvoorbeeld bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen, ogen en het gezichtsvermogen van baby’s en jongere kinderen. Bij volwassenen draagt een consumptie van 250 mg DHA bij aan het behoud van een normale hersen- en hartfunctie. 

De genoemde hoeveelheden corresponderen met 2 (200 mg) en 3 (250 mg) Bio-Marine capsules per dag. 

Omega-3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen van alle cellen. Ze zijn van belang voor de flexibiliteit van de celmembranen en een correct vloeistofniveau binnen de cel. Beide factoren zijn belangrijk voor het correct functioneren van cellen. 

Een hoge consumptie van omega-3 vetzuren heeft een verdunnend effect op het bloed omdat het de stolling bemoeilijkt. In sommige gevallen is dat gunstig, in andere ongunstig – bijvoorbeeld in verband met chirurgische ingrepen. 

Vrije vetzuren in Bio-Marine 
De vorm waarin omega-3 vetzuren in de natuur voorkomen, is die van trygliceriden die afgebroken moeten worden tot ‘vrije’ vetzuren voordat ze via het spijsverteringskanaal kunnen worden opgenomen. Dit proces is afhankelijk van het spijsverteringsenzym lipase. De omega-3 vetzuren in Bio-Marine hebben al de vorm van vrije vetzuren en kunnen daarom direct worden opgenomen, zelfs door mensen met een verminderd vermogen om lipiden op te nemen. 

Bio-Marine is een prima supplement voor wie om welke reden ook weinig of geen vis eet in de door de gezondheidsautoriteiten aanbevolen hoeveelheden en voor wie extra zuivere en makkelijk op te nemen visolie van belang is. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert gezonde mensen om dagelijks 450 mg EPA+DHA in te nemen uit voeding of via een supplement. De American Heart Association adviseert mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en mensen met diabetes om dagelijks 1.000 mg EPA+DHA in te nemen. Een capsule Bio-Marine bevat 300 mg EPA+DHA in een prima opneembare vorm. Bio-Marine wordt 50% beter opgenomen doordat het visolie als vrije vetzuren bevat. 

Wat zit er nog meer in Bio-Marine? 
Behalve omega-3 vetzuren bevat Bio-Marine foliumzuur en vitamine B12. Beide vitaminen ondersteunen omega-3 vetzuren voor het behoud van een normaal en goed functionerend hart- en vaatstelsel. Foliumzuur is bovendien van belang tijdens de zwangerschap. Voor vrouwen die zwanger willen worden is het aan te raden om vanaf een maand vóór de conceptie tot minstens drie maanden in de zwangerschap dagelijks een supplement met foliumzuur te gebruiken. 

PureMax™ garandeert optimale zuiverheid 
De visolie in Bio-Marine draagt het PureMax™-keurmerk dat de garantie is voor een zeer hoog niveau van zuiverheid. PureMax™ is een van de meest vooraanstaande technologieën ter wereld voor het opsporen en verwijderen van ongewenste deeltjes zoals pesticiden, zware metalen en furanen (zeer giftige deeltjes die vrijkomen bij industriële verbranding), enzovoorts. Het PureMax™-keurmerk geef aan dat het eventuele gehalte aan deze verbindingen ver beneden de concentratie ligt die voor vis en visolieproducten als aanvaardbaar geldt.

Indicatie

 • Sterk geconcentreerd visolieproduct met 70% omega-3 vetzuren
 • Omega-3 in de vorm van makkelijk opneembare vrije vetzuren
 • De visolie is gecombineerd met vitamine B12 en folaat die van belang zijn voor het hart- en vaatstelsel vanwege hun rol bij de homocysteïne-stofwisseling, een normaal functioneren van de zenuwen en het immuunsysteem.
 • Daarnaast dragen ze ook bij aan een normaal psychologisch functioneren en het verminderen van vermoeidheid
 • Zuivere visolie die ver onder de toegestane grens voor vervuiling blijft 50% beter opneembaar door vrije vetzuren
 • Bio-Marine draagt het PureMax™-keurmerk (bewerkingsproces in drie fasen waarin de olie grondig worden gezuiverd)
 • Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen
 • Bevat noch suiker noch gluten noch gist

Gebruik van Pharma Nord Bio-Marine Plus

1 tot 3 capsules per dag, in te nemen tijdens of na de maaltijd. 

Het verdient aanbeveling Bio-Marine Plus te combineren met Selenium+Zinc.

Ingrediënten Pharma Nord Bio-Marine Plus

Bio-Marine Plus bevat per capsule :

 • 500 mg zuivere visolie waarvan 
 • Omega 3 vrije vetzuren 350 mg
 • EPA (35%) 166 mg
 • andere (10%) 35 mg
 • cholesterol

Waarschuwing

Bio-Marine Plus bevat visolie geëxtraheerd van het vel van vette vissoorten (haring, makreel, sardienen). 

Het product is geheel vrij van vitaminen A en D. Bio-Marine Plus is gelijkvormig de wet betreffende het gehalte aan zware metalen. 

De vorming van peroxyden na productie en gedurende de bewaring wordt voorkomen door toevoeging van d-alfatocoferol (vitamine E).

€ 15,40
€ 12,01

Laatste reviews en ervaringen met Pharma Nord Bio-Marine Plus

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Good product

  Good product, fast delivery!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  beide zijn zeer nuttig tot op heden en moet iedere dag genomen worrden en dat maakt het zo fijn om dit te doen en dank daarvoor tot de volgende bevestiging

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Met een dagelijkse inname van 1 capsule bio-marine plus heb ik een beduidend beter resultaat voor triglyceriden en chloresterol bij mijn bloed analyses !!!

  Was deze beoordeling nuttig?

Pharma Nord Bio-Marine Plus kopen

Je kan Pharma Nord Bio-Marine Plus van het merk Pharma Nord , geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Visolie
Vitamines & Voedingssupplementen > Visolie > Cholesterol & Bloedvaten
Vitamines & Voedingssupplementen > Visolie > Emotioneel Evenwicht
Vitamines & Voedingssupplementen > Visolie > Huid
Vitamines & Voedingssupplementen > Visolie > Zwangerschap & Borstvoeding
Welzijn & Gezondheid > Gemoed