Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg 90+30 Capsules

€ 84,95
€ 59,46
Bespaar 30% (€ 25,49)
Product uit handel

Omschrijving van Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg

Wat is BioActive Q10 Uniqinol?
BioActive Q10 Uniqinol is een capsulepreparaat dat de actieve vorm van Q10 (ubiqinol) bevat, opgelost in plantaardige olie. Het product is bedoeld voor degenen die vanwege hun leeftijd of gezondheidsproblemen niet in staat zijn normale Q10 optimaal te verwerken. Het product bevat ook vitamine C om de energieproductie en celbescherming te ondersteunen.

Wat is actieve Q10?
Actieve Q10 is co-enzym Q10 in zijn zogenaamd gereduceerde vorm. Q10 komt in het lichaam in twee vormen voor die chemisch gezien nauw met elkaar verwant zijn: het normale, geoxideerde Q10 en de gereduceerde ‘actieve’ vorm. Nadat de stof door het lichaam is opgenomen, wordt het grootste deel van de normale Q10 in de actieve vorm omgezet. Bij jonge en gezonde mensen heeft 90-95% van de aanwezige Q10 de actieve vorm.

Voedingssupplementen die actieve Q10 bevatten, hebben als nadeel dat ze bijzonder gevoelig zijn voor oxidatie. Zodra de stof met zuurstof in aanraking komt, keert ze terug tot haar oorspronkelijke vorm, ubiquinon. Dankzij een speciaal productieproces is Pharma Nord er echter in geslaagd de grondstof op een zodanige manier in een capsule te verpakken dat de Q10 haar actieve vorm behoudt.

Waarom twee vormen van Q10?
De meeste mensen zijn in staat gewone Q10 via het enzymsysteem uit het spijsverteringskanaal op te nemen. Bij het klimmen van de jaren, of als gevolg van bepaalde gezondheidsomstandigheden, kan deze enzymfunctie verzwakken. De actieve Q10 in BioActive Q10 Uniqinol hoeft echter niet meer langs enzymatisch weg te worden omgezet. Op die manier kunnen ook mensen met een verminderd vermogen tot omzetting vrijwel alle Q10 opnemen en benutten.

BioActive Q10 Uniqinol bevat Q10 in plantaardige olie in zachte, lichtdichte gelatinecapsules. Studies hebben aangetoond dat deze vorm een superieure opneembaarheid garandeert De Q10 in BioActive Q10 Uniqinol komt exact overeen met de actieve vorm van Q10 die in het menselijk lichaam wordt gevormd (dus 100% identiek aan de natuurlijke stof) De vorm van Q10 die gebruikt wordt in BioActive Q10 Uniqinol is de natuurlijke, volledige trans-vorm, die vrij is van cis-isomeren. Bovendien bevat het materiaal geen vervuilingen die in andere Q10-grondstoffen kunnen voorkomen

Zowel de grondstof van de Q10 als de plantaardige olie in BioActive Q10 Uniqinol zijn non-GMO (niet genetisch gemanipuleerd) BioActive Q10 Uniqinol voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen, die een garantie zijn voor kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid BioActive Q10 Uniqinol is zeer populair in alle landen waar het werd geïntroduceerd vanwege de krachtige werking en grote veiligheid van het product Pharma Nord kan de goede opneembaarheid en hoge kwaliteit voor zowel de gewone als de actieve Q10 aantonen

Wie heeft het meest baat bij actieve Q10?
-Mensen boven de 50-60 jaar
-Mensen met een laag Q10-niveau in hun bloed
-Mensen die onvoldoende van de stof opnemen uit een supplement met normale Q10

Wat is co-enzym Q10?
Co-enzym Q10 is ook bekend als ubiquinon (ubi is de afkorting van ‘ubiquitus’, ‘overal’). Het is een vitamineachtige stof die bijdraagt aan een normale energieproductie in het lichaam.

De energie die cellen gebruiken wordt uit vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol omgezet en opgeslagen in ATP-moleculen (adenosine trifosfaat) die te beschouwen zijn als de chemische vorm van energie. Als de cel energie nodig heeft, breekt ze de ATP-moleculen af en maakt zo de energie vrij die erin opgeslagen ligt. Dit hele proces vindt plaats in de mitochondriën, boonvormige structuren in de cel. Alle mitochondriën bevatten co-enzym Q10. Spiercellen hebben vooral grote hoeveelheden energie nodig en zij bevatten dan ook aanzienlijk meer mitochondriën dan andere typen cellen. De hartspier is daar een goed voorbeeld van. De cellen van de hartspier bevatten veel mitochondriën om voldoende energie te kunnen produceren voor de krachtige pompfunctie.

Ubiquinon of ubiquinol?
Beide vormen van Q10, ubiquinon en ubiquinol (actieve Q10) komen in het lichaam voor. Normaal gesproken zijn we in staat ubiquinon in ubiquinol om te zetten, maar dit vermogen neemt af naarmate we ouder worden, of als gevolg van bepaalde gezondheidsomstandigheden.

Vroeger waren er alleen Q10-preparaten met ubiquinon verkrijgbaar, maar tegenwoordig is ook de actieve vorm ubiquinol op de markt. Deze vorm is vooral geschikt voor ouderen en voor mensen die om bepaalde redenen minder goed in staat zijn Q10 in het lichaam om te zetten. Studies hebben aangetoond dat veel mensen die geen baat hadden bij normale ubiquinon wel een positief effect bereikten toen ze op ubiquinol overgingen.

De ubiquinoltest
Anders dan ubiquinon, dat een karakteristieke, gele kleur heeft, is ubiquinol licht van kleur (bijna wit). Om producten met ubiquinol te testen, kunt u een gaatje in de capsule prikken en de inhoud naar buiten knijpen. Als die wit is, gaat het om ubiquinol. Is de inhoud geel, dan is het geen ubiquinol.

Goede bronnen van Q10
Q10 zit in verschillende voedingsmiddelen. Een paar van de rijkste bronnen zijn:
-Rundvlees
-Varkensvlees
-Haring
-Soja-olie
-Sardientjes

Q10 kan geen vitamine worden genoemd omdat het lichaam de stof zelf kan aanmaken. De eigen productie van Q10 vindt plaats in de lever. Naarmate we ouder worden, of als resultaat van bepaalde aandoeningen, neemt het vermogen om de stof te produceren af. Experts schatten dat de productie van Q10 tussen de 20-25 jaar het hoogst is. Daarna begint de eigen productie af te nemen.

Hoewel er geen officiële hoeveelheid voor is vastgelegd, wordt er veelal vanuit gegaan dat de voeding ongeveer 5-20 mg Q10 per dag levert. Het lichaam heeft een Q10-‘buffer’ van ongeveer 1-1,5 g. Het grootste deel daarvan is opgeslagen in het hart, de lever en de nieren.

Q10 en cholesterol, een stof die ook in de lever wordt geproduceerd, worden deels via hetzelfde biochemische proces aangemaakt. Studies hebben aangetoond dat sommige cholesterolverlagende medicijnen de natuurlijke aanmaak van Q10 in het lichaam belemmeren.

Een zeer veilige stof
Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een supplement met Q10, zelfs gedurende langere tijd, geen invloed heeft op het vermogen van het lichaam om de stof zelf aan te maken. In sommige studies zijn probleemloos doseringen tot 1200 mg per dag gebruikt. Het veilig en effectieve gebruik van Pharma Nord's Q10 wordt onderbouwd door meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek.

BioActive Q10 Uniquinol 100mg is een voedingssupplement van Pharma Nord.

Indicatie

BioActive Q10 Uniqinol is zeer populair in alle landen waar het werd geïntroduceerd vanwege de krachtige werking en grote veiligheid van het product. Pharma Nord kan de goede opneembaarheid en hoge kwaliteit voor zowel de gewone als de actieve Q10 aantonen. Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen, die een garantie zijn voor kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Met vitamine C om de energieproductie in de lichaamscellen te ondersteunen en vermoeidheid tegen te gaan.

Zodra Q10 door het lichaam is opgenomen wordt het grootste deel van de normale vorm omgezet in de actieve vorm. Bij jonge en gezonde mensen heeft 90-95% van de aanwezige Q10 de actieve vorm. Het lichaam is in principe in staat om normale Q10 te activeren, maar dit vermogen neemt gewoonlijk af bij het ouder worden. De Q10 in dit product is al geactiveerd en kan daarom onmiddellijk en vrijwel volledig door het lichaam worden opgenomen en benut.

Gebruik van Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg

-Minimaal 50 mg per dag. In geval van bijzondere behoefte 100-200 mg per dag, tenzij anders geadviseerd.
-Bij voorkeur tijdens/ direct na de maaltijd in z'n geheel innemen. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.
-Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg

Plantaardige olie, gelatine, Co-enzym Q10 (ubichinol), glycerol, ammonia karamel, gezuiverd water, L-ascorbinezuur, siliciumdioxide, titaandioxide. 

1 capsule bevat: ADH% Co-enzym Q10 als Ubiquinol 100 mg Vitamine C 12 mg 15% ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Waarschuwing

-Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren, niet in direct zonlicht.
-Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg 90+30 Capsules
€ 84,95
€ 59,46
Product uit handel

Laatste reviews en ervaringen met Pharma nord bioactive q10 uniquinol 100mg

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik gebruik de Q10 al meer dan 13 jaar, het geeft mij energie, zo voel ik mij beter omdat ik een progressieve chronische ziekte heb. Als ik de Q10 een paar dagen niet neem , merk ik het direct.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem nu elke dag twee capsules q10 omdat ik al heel lang statines inneem vanwege cholesterol en daardoor hevige spierpijn heb in mijn voeten en benen ik hoop dat ik binnen enkele weken zeer tevreden mag zijn het is in ieder geval een zeer goed product bio active q10 uniquinol 100 mg
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  bij het gebruik van statines (helpt een normale cholesterol te krijgen) is het aanbevolen om q10 bij te nemen om de mogelijk negatieve effecten van cholesteroverlagers te verminderen. bio-active q10 heeft een gunstige invloed.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Schijnt een van de beste supplementen te zijn voor de versterking van het hart en de hartfunctie. Gebruik dit nu enkele weken, nog te kort om daar al conclusies aan te verbinden!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  doet waar het voorbedoeld is prijs kwaliteit verhouding is erg goed bij farmaline en een betrouwbaar adres product is makelijk inte nemen en geeft hele goed resutaten
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik het product nog niet lang genoeg om te kunnen oordelen over dit product. Ik voel mij goed voor het ogenblik en hoop mijn gezondheid nog te verbeteren met Bio Active Q10Uniquinol.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Sinds ik dit product gebruik heb ik geen nadelige gevolgen meer van cholesterolremmers. Sterke aanrader als voedingssuplemment voor mensen die cholesterolremmers nemen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Moet goed product zijn. De werking en effecten zijn zeer waarneembaar. Bij het stoppen met gebruiken komen stramheid en vermoeidheid zeer vlug terug.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  prima; tege spierklachten,voorbal in combinatie met statines
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Heel tevreden over dit product . Ben veel minder vermoeid dan anders .Ik neem statinnes en heb veel spierkrampen , sinds ik dit neem is het al veel minder .
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit product werd mij aangeraden door mensen die lijden aan chronische vermoeidheid. Dus, ik probeerde het en ik voel een mooie verbetering na een kuur van 1 maand. Ik voel niet langer de ondraaglijke vermoeidheid en ik ben zelfs afgevallen. Ik val ook makkelijker in slaap 's nachts. Kortom, ik voel me veel beter. Ik ga zeker starten met een nieuwe kuur. Bovendien, heb ik gemerkt dat het een positief effect heeft op mijn huid.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik kan niet meer zonder! Ik neem Statin voor een hoge cholesterol en ik kan niet zonder BioActive Q10, omdat een van de neveneffecten van Statin spierpijn is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product. Na tien dagen behandeling, heb ik energie herkregen. Veel minder vermoeid, mijn hartproblemen lijken verminderd. Ik ga het dus blijven innemen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Een schitterend product ! Je voelt je energieker met BioActive Q10 Ubiquinol. Wel afwisselen met andere producten is de boodschap. Persoonlijk gebruik ik na elke verpakking weer iets anders.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  wij zijn zeer tevreden van BioActive Q10 Uniquinol 100mg. Mijn tandvlees bloedingen zijn gestopt.Ik neem er 2 per dag na het middagmaal.Mijn man doet dit preventief,1 per dag.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  zeer goed product, best te nemen in combinatie met acetyl L carntine omdat beide tekorten vaak samen voorkomen. Ik weet niet of het aan te raden is deze producten op eigen initiatief te nemen, misschien toch even eerst je bloed laten testen, op die manier kan je je tekorten aanvullen en correct doseren
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  dit produkt gebruik ik nu al jaren en nu koop ik het ook voor mijn zoon, het zou energie geven en bij gevoelig tandvlees werkt het echt dat weet ik zeker
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik al enige tijd in bij Farmaline en ben erg blij met alles! De goederen zijn absoluut in orde, de lage prijs en de verzending zeer snel en betrouwbaar!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer te verdragen, aangename prijs-kwaliteitverhouding, kwalitatief hoogwaardig product, al eerder gebruikt, ook in het verleden, zeer tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een goed product voor een goede prijs, gemak van betaling, stipt volgens planning geleverd... wat kan ik nog meer verlangen. Ik heb er geen spijt van dat ik hier besteld heb.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik sinds een aantal jaren Statine en hierdoor heb ik veel last van ernstige spierkrampen. Door het gebruik van BioActive Q10 Uniquinol is het voor 90% verminderd.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Super product ben sportinstructeur sport ongeveer 10 uur per week. Met q10 uniquinol voel ik me super. Herstel sneller met dit product kan iedereen dit boven 40 jaar aanraden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn vrouw neemt het product ivm Fibromyalgie. Sedert ze haar voorgeschreven medicatie voor de ziekte neemt (cocktail van diverse medicatie, want er is nog geen geneesmiddel), samen met deze Q10, zijn de pijnen draaglijker dan voorheen zonder deze Q10. Jammer is het product ERG duur en kan niet worden gerecupereerd via de ziekenkas.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik ben reeds een jaar gebruiker van dit product en ben er heel tevreden over.de bedoeling is meer energie te hebben wat zeker het geval is.indien ik het al eens vergeet in te nemen merk ik het verschil.en wat zeker positief is,bij farmaline is het nog goedkoper dan de bij de apoteker waar ik korting krijg !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik neem reeds enkele maanden Q10 omdat ik cvs heb. In het begin gebruikte ik de Q10 ubiquinon maar ben overgeschakeld op de aktieve ubuquinol. Ben heel tevreden over dit product en het vormt naar mijn mening een onontbeerlijke schakel in het pakket voedingssupplementen dat ik neem. Ter info ik neem 150 mg per dag.

Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg kopen

Je kan Pharma Nord BioActive Q10 Uniquinol 100mg van het merk Pharma Nord, geproduceerd door PHARMA NORD, bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Q10