€ 71,00
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Caphosol

Mondspoelmiddel

Caphosol is een elektrolytenoplossing bedoeld om de mondholte, incl. het mondslijmvlies, de tong en de orpharynx, te bevochtigen, te smeren en te reinigen.

Indicatie

Caphosol is geïndiceerd voor droogte van de mond en oropharynx (hyposalivatie, xerostomie), ongeacht de oorzaak en ongeacht of het om een tijdelijke of permanente aandoening gaat. Caphosol is ook geïndiceerd als aanvulling op de standaard mondverzorging bij de preventie en de behandeling van mucositis die kan ontstaan als gevolg van bestraling of hoge dosis chemotherapie. Verlichting van droogte van het mondslijmvlies bij deze aandoeningen wordt geassocieerd met pijnvermindering.

Gebruik van Caphosol

1 doos bevat 30 behandelingsdosissen.

1 behandelingsdosis = 2 verpakkingen voor éénmalig gebruik, elke 15ml, met elkaar vermengd.

 1. Vermeng 1 Caphosol (A) en 1 Caphosol (B) in een schoon glas.
 2. Spoel de mond grondig gedurende 1 minuut met de helft van de oplossing en spuug uit.
 3. Herhaal dit met de resterende helft van de oplossing en spuug uit.

Na het mengen van de verpakkingen voor éénmalig gebruik, het mengsel onmiddellijk gebruiken. 

Dosering: 4 tot 10 keer per dag. Gebruik zolang de behandeling duurt of volgens de aanwijzingen van de arts.

Ingrediënten Caphosol

- Farmaceutische vorm: mondspoelmiddel.  Waterige oplossing. Caphosol is een middel dat uit twee apart verpakte waterige oplossingen bestaat, een fosfaatoplossing (Caphosol A) en een calciumoplossing (Caphosol B). Wanneer  de twee oplossingen in twee gelijke hoeveelheden worden gecombineerd, vormen zij een oplossing die verzadigd is wat betreft calcium- en fosfaationen.

Bestanddelen:
dibasisch natriumfosfaat 0,032, monobasisch natriumfosfaat 0,009, calciumchloride 0,052, natriumchloride 0,569, gezuiverd water qs (%w/w)


Bijwerkingen van Caphosol

Er zijn geen interacties met medicfarmalinepswd18
inale of andere producten bekend.

Waarschuwing

Niet in de vriezer bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. Niet voor injectie.

Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik: Vermijd eten of drinken gedurende minstens 15 minuten na gebruik. Niet gebruiken als de verzegeling van de verpakking voor éénmalig gebruik verbroken is of als de verpakking voor éénmalig gebruik tekenen van lekkage of beschadiging vertoont. Bevat natrium (71mg per 30ml behandelingsdosis). Patiënten die een natriumarm dieet moeten volgen, moeten vóór gebruik hun arts raadplegen. Buiten het bereik van kinderen houden. Niet voor injectie. Niet in de vriezer bewaren. Bij abusievelijk doorslikken van Caphosol zijn geen ongewenste effecten te verwachten.
€ 71,00

Laatste reviews en ervaringen met Caphosol

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Door dit middel waren na 3 dagen mijn mondproblemen als gevolg van chemo als sneeuw voor de zon verdwenen en kon ik weer vast voedsel eten zonder pijn. Het is niet goedkoop , maar iedere cent waard !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Caphosol helpt vooral goed, als je er al mee spoelt voordat de mond problemen gaat geven. Bij de vorige chemo een mond vol wonden en nu vrijwel nergens last van. Het kan wel zo zijn, dat het bij de één beter werkt dan bij de ander. En verder natuurlijk belachelijk duur!
 • 2/5
  Beoordeeld door
   
  Helaas, het middel had geen invloed op het genezingsproces. Noch is de mucositis verdwenen, noch was de smaak in een of andere vorm teruggekomen. Omdat het bij idereen anders verloopt, had het bij ons de slechtere variant gegeven. Jammer, maar niets aan te doen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Caphosol 30x15ml is een product dat men zeker bij chemotherapie nodig heeft. Ik ben alleszins blij dat dit product bestaat. Voor mij heeft het de therapie vergemakkelijkt.

Caphosol kopen

Je kan Caphosol van het merk Eusapharma, geproduceerd door EUSA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Mond & Tanden > Mondwater > Ontsmettend Mondwater