€ 10,31
€ 9,28
(€ 15,47 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 1,03)

Omschrijving van Caya Gel Voor Diafragma Applicator

Caya® diaphragma gel is een contraceptieve gel die altijd in combinatie met het Caya® pessarium gebruikt dient te worden.
 
De betrouwbaarheid van het Caya® diafragma gebruikt in combinatie met de Caya® gel is vergelijkbaar met die van condooms.
 
De in de Caya® gel aanwezige cellulose vormt een extra barrière tussen het diafragma en de cervix.
De viscositeit van de Caya® gel en het daarin aanwezige melkzuur met zijn zure pH-waarde van 3,8 heeft een motiliteits-remmend effect op de zaadcellen.
Caya® gel vermindert de beweeglijkheid van de cellen in het sperma. Caya® gel wordt vóór de gemeenschap  in de uitstulpingen van de membraan en op de buitenste ring van het Caya® pessarium aangebracht. De pH-waarde van de gel is zuur, waardoor het milieu in de vagina ongunstig wordt voor de zaadcellen. Tegelijkertijd heeft de gel een gunstig effect op de flora in de vagina. Dit geeft in dubbel opzicht een verbeterde werking.
 
Eventueel kan bij herhaalde gemeenschap door middel van de bijgeleverde applicator extra gel in de vagina worden ingebracht, waarbij het Caya®  pessarium in positie dient te blijven.
 
De Caya® gel is reuk- en kleurloos en in water oplosbaar. 
 
Caya® gel is identiek aan de gel van de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming  (NVSH), die van 1972 tot 2002 op de markt was. Reeds in 1989 (Dittrich 1989) is tijdens vergelijkende onderzoeken naar verschillende pessarium-gels en -crèmes vastgesteld dat dit middel  op basis van melkzuur even veilig is als producten die Nonoxynol-9 bevatten, maar dat de kans op bijwerkingen uiterst gering is.

Gebruik van Caya Gel Voor Diafragma Applicator

De vaginale applicator kan desgewenst gebruikt worden wanneer bij hernieuwd geslachtsverkeer extra gel in de vagina moet worden ingebracht zonder eerst het Caya®pessarium te verwijderen:

1. Vul de applicator met Caya®- gel. Plaats daartoe de applicator op de tube en dru k voorzichtig de gel uit de tube tot aan het aangegeven doseringsteken.
2. Verwijder de applicator van de tube.
3. Voer de applicator met de opening vooraan zo diep mogelijk in de vagina in.
4. Zodra de applicator de juiste positie heeft, drukt u deze leeg door zacht tegen de zuiger te duwen.
5. Verwijder de lege applicator uit de vagina zonder aan de zuiger te trekken, omdat de gel anders weer in de applicator gezogen wordt.
6. Deze vaginale applicator kan meerdere malen gebruikt worden. Reinig de applicator na elk gebruik echter wel met warm water.

Ingrediënten Caya Gel Voor Diafragma Applicator

Melkzuur
Natriumlactaat
Cellulose
Sorbinezuur
Water

Bijwerkingen van Caya Gel Voor Diafragma Applicator

Voor zover bekend, is er bij Caya®-gel geen sprake van contraindicaties.

Waarschuwing

Caya®-gel biedt GEEN bescher- ming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. De gel is uitslui- tend werkzaam in combinatie met een pessarium (zoals het Caya®contoured pessarium) of een portiokapje. Caya®-gel alleen, dus toegepast zonder mechanische barrière, is GEEN veilig voorbehoedsmiddel.
Caya®-gel is wateroplosbaar en kan gebruikt worden bij condooms van latex of polyurethaan.

Mochten er bij het toepassen van Caya®-gel onverhoopt problemen optreden, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de gel en neem contact op met uw arts of apotheker.
€ 10,31
€ 9,28
(€ 15,47 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Caya Gel Voor Diafragma Applicator

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  De caya gel wordt geleverd met een handige applicator. Hierdoor kan je makkelijk de 4ml afmeten en verdelen in het pessarium. De applicator schroeft er makkelijk op.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullnonenone
  3/5

  Vrij kleverige gel. Niet prettig. Droogde snel in. Veel nodig. Zou het niet aanraden. Verder geen opmerkingen. ..........................................

  Was deze beoordeling nuttig?

Caya Gel Voor Diafragma Applicator kopen

Je kan Caya Gel Voor Diafragma Applicator van het merk Caya, geproduceerd door MEMIDIS PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Caya of via de volgende categorie:
Seksualiteit > Vrouwelijke Voorbehoedsmiddelen
50+ > Seksualiteit