€ 39,14
€ 35,23
Bespaar 10% (€ 3,91)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Caya pessarium

Het Caya pessarium is een nieuw hormoonvrij en betrouwbaar anticonceptiemiddel. Het gebruik van Caya is net zo eenvoudig als het gebruik van een tampon. Het pessarium wordt vlak voor de baarmoedermond geplaatst en voorkomt daarmee dat zaadcellen in de baarmoeder komen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Caya is een betaalbaar anticonceptiemiddel en is twee jaar lang te gebruiken. 
 
Caya dient altijd in combinatie met Caya gel gebruikt te worden om een goede betrouwbaarheid te waarborgen. Door de zure pH-waarde van de gel worden spermacellen gedeactiveerd. Dit heeft tevens een positieve invloed op de vaginale flora en biedt bescherming tegen het ontstaan van vaginale infecties.

Gebruik van Caya pessarium

 • Indien mogelijk gebruik je de eerste maand je huidige anticonceptie samen met Caya. Zo raak je vertrouwd met het gebruik van Caya, dit vergroot de betrouwbaarheid.
 • Neem de tijd, vooral de eerste keer.
 • Pak het Caya pessarium met schone handen uit de verpakking en was het vóór het eerste gebruik met water en zeep.
 • Voordat je het Caya pessarium inbrengt (dit kan al 2 uur voordat je gemeenschap hebt), breng je eerst een hoeveelheid zaaddodende gel (Caya gel), ter grootte van een hazelnoot, aan op het siliconenmembraan van het samengevouwen pessarium.
 • Kies een voor jou comfortabele lichaamshouding: gehurkt, liggend of staand met één been omhoog.
 • Houd het Caya pessarium met één hand vast. Leg daarbij duim en wijsvinger op de gripnoppen op de rand. De pijl wijst in de richting van je lichaam.
 • Met je vrije hand open je de schaamlippen. Breng het pessarium langs de achterste schedewand zo diep mogelijk de schede in.
 • Nu controleer je met een vinger of de baarmoedermond is bedekt door het membraan van het Caya pessarium. Kun je de baarmoedermond door het membraan voelen? (Deze voelt hetzelfde aan als de punt van een neus.) Ja, dan ligt het goed.
 • Na de geslachtsgemeenschap moet het Caya pessarium minimaal 6 uur in de schede blijven zitten. Draag het echter nooit langer dan 24 uur zonder onderbreking.
 • Voor het verwijderen grijp je met een vinger in de schede en trek je het Caya pessarium er aan de vingergreep uit.
 • Reiniging en verzorging van het Caya pessarium: na het verwijderen wassen met water en zeep en laat het aan de lucht drogen. Bewaar het Caya pessarium in het originele doosje. Dit beschermt het tegen invloeden van buitenaf.
 • Controleer vóór elk gebruik uw Caya pessarium op gaten en scheuren. Let erop dat je het niet beschadigt met uw vingernagels.
 
€ 39,14
€ 35,23

Laatste reviews en ervaringen met Caya pessarium

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  3 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Het is een beetje zoeken in het begin of het correct is Ingebracht of niet. Het pessarium is makkelijk te reinigen en makkelijk in te brengen. Een beetje oefenen kan geen kwaad.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  1/5
  2 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Niet goed passend voor mij. Was echt te groot. Deed daarom erg pijn thv waar het achter t schaambeen moet blijven steken. Toch maar beter een op maat laten maken. Product zag er goed uit. Flexibel materiaal. Inbrengen lastig door de voor mij verkeerde maat. An zich n goed product denk ik.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5
  3 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Prettig in gebruik geen hormonen meer in mijn lijf. Even wennen aan het inbrengen. Wel met glijmiddel gebruiken je wordt minder vochtig bij gebruik van de Caya en altijd! met zaaddodende crème gebruiken.

  Was deze beoordeling nuttig?

Caya pessarium kopen

Je kan Caya pessarium van het merk Memidis Pharma , geproduceerd door MEMIDIS PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Caya of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Vrouw
Seksualiteit > Vrouwelijke Voorbehoedsmiddelen