€ 295,00
€ 265,50
Bespaar 10% (€ 29,50)
Product niet verkrijgbaar

Omschrijving van Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat

Bij de meeste vormen van hoofdpijn en migraine is de drielingszenuw (nervus trigeminus) betrokken. De bovenste tak hiervan eindigt bij de uitgang van de oogkas, onder de huid van het voorhoofd.

Een plakelektrode wordt geplaatst op het voorhoofd en de Cefaly wordt hier overheen gezet. Via deze elektrode geeft de Cefaly precies gedoseerde elektrische micro-impulsen af om de uiteinden van de drielingszenuw te stimuleren.

Neurostimulatie van de drielingszenuw met Cefaly geeft een ontspannend effect. Regelmatige herhaling van dit ontspannende effect helpt om het aantal aanvallen van migraine en hoofdpijn te verminderen.

Waarom Cefaly?
Cefaly is het eerste elektrotherapeutische apparaat voor de behandeling van hoofdpijn met een medisch ISO-certificaat. - Om te voorkomen: een preventieprogramma verhoogt de endorfineproductie en neemt de ontkoppelingsdrempel van de pijn weg.

Resultaat: de aanvallen komen minder vaak voor.
- Om met medicijnen te stoppen: omdat Cefaly geen nevenwerkingen heeft, vervangt het apparaat pijnstillers of zorgt voor een sterk verlaagd gebruik.
- Om verlichting te bieden: een crisisprogramma blokkeert de pijn en biedt verlichting tijdens de aanvallen.
- Om stress te bestrijden: een anti-stressprogramma leidt tot algemene ontspanning en een sterk gevoel van welzijn.

Indicatie

Waar werkt Cefaly? Op de zenuwen.
Cefaly gebruikt elektrische impulsen om op de zenuwbanen in te werken. Fysiologisch gezien zijn er slechts twee soorten cellen die gevoelig zijn voor elektrische impulsen: spiercellen en zenuwcellen. Cefaly werkt specifiek in op de zenuwcellen die door de pijn worden getroffen.

Op welke zenuw werkt Cefaly in? Op de drielingzenuw.
De belangrijkste zenuw van de schedel die bij hoofdpijn is betrokken, wordt de drielingzenuw genoemd. De hoofdbaan vertakt zich ter hoogte van de oogkas in twee. De elektrode van Cefaly bedekt deze splitsing en is dus actief op het belangrijkste gedeelte van de drielingzenuw. Via deze elektrode brengt Cefaly uiterst specifieke impulsen over die perfect aangepast zijn voor de drielingzenuw.

- gewone migraine
- migraine met aura
- oogmigraine
- episodische migraine
- chronische migraine
- menstruele migraine
- anterieure spanningshoofdpijn
- posterieure spanningshoofdpijn
- chronische hoofdpijn
- arnold of occipitale neuralgie

Gebruik van Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat

Druk op de knop om het programma te selecteren en de sessie begint automatisch. In de praktijk verloopt een Cefaly sessie in zes stappen:

REINIGING VAN DE HUID
Reinig de huid van het voorhoofd zorgvuldig met water en een milde zeep of een ‘Prepare’ reinigingsdoekje. Deze stap is essentieel om de huid te ontvetten en te zorgen dat de elektrode goed kleeft op de huid.

HET PLAATSEN VAN DE ELEKTRODE
Gebruik een spiegel om de elektrode op de juiste plaats aan te brengen. Het onderste deel komt op de horizontale lijn tussen de wenkbrauwen.

PLAATSING VAN DE CEFALY
Schuif de Cefaly over de plakelectrode door hem van boven naar beneden te bewegen. Het pionnetje op de elektrode valt dan in de sleuf van de Cefaly. Doe dit de eerste paar keer voor de spiegel.

STARTEN
Druk op de knop om de sessie te beginnen. Het te kiezen programma hangt af van het protocol behorend bij het klachtenpatroon. Druk één keer voor programma 1 (crisisbehandeling); u hoort één pieptoon. Druk twee keer na elkaar voor programma 2 (preventie-migraine); u hoort twee pieptonen. Druk drie keer na elkaar voor programma 3 (preventie spanningshoofdpijn/anti-stress); u hoort drie pieptonen.

DE INTENSITEIT DOSEREN
De intensiteit en het kriebelend gevoel zullen toenemen. Als het te sterk wordt, drukt u nogmaals op de knop om de intensiteit te stabiliseren. Deze zal dan tot het einde van de 20 minuten durende sessie niet meer sterker worden.
Het is van belang op te bouwen: hoe meer sessies u met Cefaly doet, des te intenser de sessies mogen worden vanwege de gewenning. Laat dus de intensiteit per keer geleidelijk aan stijgen, daarmee zullen de sessies doeltreffender worden.

TIJDENS DE SESSIE EN EINDE
Ontspan u tijdens de twintig minuten van de sessie of ga door met uw activiteiten. Zodra de sessie beëindigd is, tilt u het centrale deel van de Cefaly op om de Cefaly het van het pionnetje op de elektrode af te halen en verwijdert u de Cefaly.

Ingrediënten Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat

Inhoud: 1 apparaat + gebruiksaanwijzing + 3 elektrodes

Bijwerkingen van Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat

- intolerantie van het gevoel van Cefaly op het voorhoofd
- gevoel van vermoeidheid tijdens en na de sessie
- hoofdpijn na een sessie
- irritatie van de huid op het voorhoofd
€ 295,00
€ 265,50
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Lijdend aan migraine voor meer dan twintig jaar, infiltratie, te sterke medicatie die me aan de bank palpitatie etc. genageld. Ik besloot voor cefaly het is een investering, maar dat spaart me van het nemen van drugs. Na vier keer drie sessies is het mijn eerste week zonder migraine. Ik raad het aan

  Was deze beoordeling nuttig?

Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat kopen

Je kan Cefaly 2 Anti-Stress/Anti-Migraine Apparaat van het merk Cefaly, geproduceerd door VMAX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Pijn
Welzijn & Gezondheid > Slaapproblemen & Stress