€ 12,50
€ 11,13
(€ 18,55 / l)
Bespaar 11% (€ 1,37)
Bijsluiter van DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15 600 ml

Omschrijving van DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15

DAX Alcogel 85 is een halfgel, samengesteld uit drie verschillende alcoholen, met ethanol als hoofdbestanddeel. De alcoholsterkte bedraagt 85 volumeprocent. DAX Alcogel 85 werkt snel en kleeft niet na het verdampen. De toevoeging van glycerine als vochtinbrengend middel maakt dat de huid haar natuurlijke vochtbalans behoudt en voorkomt dat ze uitdroogt.

Zorg dat het product niet in contact komt met textiel, aangezien het witte vlekken op gekleurde kleren kan achterlaten. DAX Alcogel 85 voldoet o.a. aan de norm EN 1500 en heeft een bewezen effect op bacteriën als pseudomonas aeruginosa, escherichia coli, staphylococcus aureus en enterococcus hirae. Het product heeft ook een bewezen effect op virussen met een omhulsel, zoals hepatitis B, hepatitis C, hiv en andere virusfamilies die behoren tot de orthomyxoviridae, met inbegrip van alle menselijke en dierlijke griepvirussen als H5N1 en H1N1.

DAX Alcogel 85 heeft ook een bewezen effect op mycobacteriën, zoals mycobacterium terrae, en op bepaalde naakte virussen zoals het rotavirus en het murine norovirus.

Gebruik hygiënische handontsmetting volgens EN 1500: 3 ml - 30 seconden.

Microbiologische informatie
Dit product heeft een effect op de volgende organismen: staphylococcus aureus, enterococcus hirae, escherichia coli, pseudomonas aeruginosa, candida albicans, influenza A, murine norovirus, menselijk rotavirus, vaccinia virus, boviene-virale-diarree virus (BVDV) (surrogaat voor HCV), mycobacterium terrae.

Indicatie

Handontsmetting DAX Alcogel 85 wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het doden van ziekteverwekkende micro-organismen. Het wordt ook gebruikt voor het ontsmetten van de handen vóór hygiënisch werk en na vuil werk, evenals na contact met slijmvliezen, bloed enz. Werkt efficiënt tegen bacteriën, schimmels en verschillende soorten virussen (bv. varkensgriep, maag-darminfectie).

Enkele voorbeelden van toepassingsgebieden zijn de algemene gezondheidszorg, de verpleging en de tandverzorging, evenals bij het hanteren van voedingsmiddelen en voor gebruik in dierenklinieken of in de kinderverzorging. DAX Alcogel 85 is ook handig om in huis te hebben als je de verspreiding van besmettingen tussen gezinsleden wil tegengaan tijdens periodes met veel griep, verkoudheden en maagdarm-infecties.

Gebruik van DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15

-Was uw handen met water en zeep wanneer ze zichtbaar vuil zijn.
-Breng een ruime hoeveelheid DAX Alcogel 85 aan op de droge en schone huid (ten minste tweemaal op het pompje drukken).
-Wrijf uw handen grondig in, vergeet uw duimgreep niet.
-Laat uw handen aan de lucht drogen

Ingrediënten DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15

DAX Alcogel 85 is een halfgel, samengesteld uit drie verschillendealcoholen, met ethanol als hoofdbestanddeel. De alcoholsterkte bedraagt 85 volumeprocent.

Waarschuwing

Opslag en houdbaarheid
Bewaren bij kamertemperatuur in de goed gesloten originele verpakking.

Houdbaarheid in de ongeopende verpakking:
zie datumstempel.

Milieu
Alle verpakkingen zijn recycleerbaar en geven geen schadelijke stoffen vrij bij eventuele verbranding.

Bij inademing
Adem verse lucht in. Raadpleeg een arts indien de symptomen aanhouden en overhandig dit veiligheidsblad aan de desbetreffende arts.

Bij inname
Spoel de mond grondig en drink daarna overvloedig water. Vermijd braken.

Bij huidcontact
Het product wordt gebruikt voor huidcontact. Raadpleeg een arts bij symptomen.

Bij oogcontact
Spoel onmiddellijk met water (gebruik bij voorkeur een oogbadje) gedurende tenminste 5 min. Open de ogen groot. Verwijder eventuele contactlenzen. Raadpleeg een arts en overhandig dit veiligheidsblad aan de desbetreffende arts.

Bij verbranding
Spoel met water tot de pijn verdwijnt. Verwijder kledij die niet aan de huid kleeft – raadpleeg een arts; indien mogelijk blijven spoelen met water tot de arts de behandeling overneemt.
€ 12,50
€ 11,13
(€ 18,55 / l)

Laatste reviews en ervaringen met DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Ideaal en snel droog

  Voor de bacteriën te doden is dit iets zeer goed volgens de beschrijving dus ideaal omdat de handen snel droog zijn na even te wrijven.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  DAX alcogel, voor de hele familie!

  Zeer goede alcoholgel! Verfrissend, droogt snel, goede ontsmetting en belangrijk, droogt de handen niet uit! Iedereen gebruikt het bij ons, zelf onze kleine kerel van 18 maand weet al goed de handen te ontsmetten.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Prima

  Dax Alcholgel is zeer aangenaam in gebruik. De gel kleeft niet aan de handen en droogt snel aan de lucht. Het pompje vergemakkelijkt het gebruik. Zowel thuis als op het werk (kleuterklas) gebruik ik deze handontsmetting om het doorgeven/ verspreiden van bacteriën en virussen te beperken.

  Was deze beoordeling nuttig?

DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15 kopen

Je kan DAX Alcogel 85 + Pomp 0596-15 van het merk DAX , geproduceerd door DIALEX BIOMEDICA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Lichaamsverzorging of via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamsverzorging > Handen > Handhygiëne > Handontsmetting > Gel
Schoonheid & Hygiëne > Haarverzorging > Gel