€ 20,17
€ 18,15
Bespaar 10% (€ 2,02)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

Magnesiummalaat (het zout van appelzuur) komt van nature in grote hoeveelheden voor in appels en andere fruitsoorten. Appelzuur is één van de stoffen die onderdeel uitmaakt van de citroenzuurcyclus en is daardoor essentieel voor de vorming van ATP, de energiebron voor lichamelijke activiteit.
Fybromyalgie (FM) is een veel voorkomend syndroom, waarvan de belangrijkste symptomen stijfheid en pijn van de skeletspieren zijn. Karakteristiek zijn de pijnlijke plekken bij aanraking, de zogenaamde tender points. Er zijn sterke aanwijzingen, dat FM wordt veroorzaakt door chronische locale hypoxie in de skeletspieren, waardoor deze overschakelen op anaerobe glycolyse. Hierbij wordt slechts weinig ATP uit glucose gevormd.
Appelzuur heft het remmend effect op de glycolyse onder anaerobe omstandigheden op, waardoor de ATP-productie toeneemt en de symptomen van FM verminderen. De werking van appelzuur wordt versterkt door magnesium, dat (zowel bij aerobe als anaerobe glycolyse) een zuurstofsparend effect heeft.
Bij een dosering van 1200-2400 mg magnesiummalaat per dag blijkt bij FM binnen 48 uur een subjectieve vermindering van de klachten op te treden. Deze verbetering zet bij de meeste patiënten gedurende zeker acht weken door.
 
Magnesiummalaat blijkt ook de (sterk op FM lijkende) pijn- en vermoeidheidsklachten van skeletspieren bij het post-viraal syndroom (PVS) te verlichten. De meest effectieve dosis bij PVS bleek 4 à 6 capsules magnesiummalaat van 600 mg. Omdat deze hoeveelheden magnesium soms diarree veroorzaken, wordt aangeraden met een lagere dosering te beginnen en deze iedere 3-4 dagen te verhogen totdat de diarree begint of de ideale dosering is bereikt.

Indicatie

Een voedingssupplement rijk aan magnesium

Gebruik van Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

1 à 6 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Ingrediënten Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

Samenstelling per plantaardige capsule

Magnesiummalaat

600 mg

 

Elementair Magnesium

90 mg

24%

€ 20,17
€ 18,15

Laatste reviews en ervaringen met Deba pharma magnesium actief 600 mg

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede opname van de magnesium in het bloed. Ik neem 3 capsules per dag en sindsdien geen tekorten meer en geen krampen meer. Super ! Ik neem dit produkt nu ongeveer 1 jaar en ben enorm tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  werkt zeer goed vooral voor mijn darmwerking en bijkomend was de goede prijs! spijt me dat ik niet uitgebreider kan schrijven door hersenschudding. mvg, Denise
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem dit product nu al enkele maanden en eigenlijk voel ik bitter weinig verschil. Ik had echt wel meer verwacht van dit product. Ik denk niet dat ik het nog opnieuw zal bestellen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze magnesium werd mij aanbevolen door mijn arts voor spierpijn en krampen. Na 1 week kan ik zeggen dat ik geen maaglast heb, wat ik van andere vormen wel heb.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Neem dit product nu een aantal maanden, 2 capsules per dag. Nog steeds te weinig Magnesium volgens laatste bloedonderzoek. Ga de dosis opdrijven en ook aanvullen met nog een ander type magnesium.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Na lang uitproberen van verschillende soorten magnesium citraat, stearaat enz...die allemaal niets verbeterden aan mijn constante spierpijnen door fibromyalgie voel ik eindelijk verlichting dankzij deze malaat! Hallelujah ! Absoluut een aanrader en ik krijg er ook iets meer energie mee. Ik neem er 5 over de dag verdeeld. Ik neem maar 70 procent magnesium op waardoor suppletie zeker nodig is...Toppie!!!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  effectief, wordt goed opgenomen door het lichaam. vermindert de spierpijnen voor goed effect 2 per dag innemen, bij zwaardere pijnen kan dit het dubbel zijn
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Wat mij betreft de beste magnesium op de markt. Dit product heb ik speciaal gekozen omdat het Magnesium MALAAT betreft.Vooral aangeraden bij chronische vermoeidheid.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  MgMalaat blijkt een hele waardevolle vorm van Mg te zijn vooral ivm de cel-energie. Ik heb fibromyalgie en neem er 4 per dag, en heb het gevoel minder moe te zijn en minder spanningen te hebben op mijn spieren. Ik neem die al jaren en wil niet zonder komen te zitten.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De beste die ik tot nu al gekocht heb. Zal een vaste aankoop worden. Prijs deze aan. Heb er geen last van aan mijn maag. Prijs kwaliteit evenredig. Houden zo, aub
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Prima product. Grote capsules maar ze gaan vlot binnen (ik heb normaal moeite met grote pillen slikken). Ik voel de werking ook zeer goed wat ik niet had bij andere soortgelijke producten.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Super goede opneembare magnesium. Voorgeschreven door sportdokter. zeker aan te raden wanneer je veel sport beoefend. Prijs/kwaliteit. Spierontspanner.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb dikwijls veel tekorten aan magnesium,maar na twee doosjes staat het weer prima. Mijn gebruik bedraagt twee gelulen per dag ,en zo worden de tekorten weer aangevuld. Deze magnesium werkt snel M V G
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Heb al veel magnesiumsupplementen geprobeerd met weinig resultaat. Dit product is geen wondermiddel maar is tot nu toe toch het beste wat ik heb gebruikt, misschien omdat het om magnesium-malaat gaat en daardoor beter wordt opgenomen. Tijdens de behandeling merkte ik weinig vooruitgang. Toen ik ermee stopte werd het duidelijker dat ik het supplement toch nog niet mocht opgeven en dat het dus iets minder verkramping en iets minder spierpijn gaf. Enige minpunt: het product vind ik wat aan de prijzige kant.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem al heel lang Magnesium , en heb dan ook al verschillende merken geprobeerd ...er zijn vele soorten Magnesium , maar Deba Magnesium Actif 600mg is voor mij de beste. JEF.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Deba Magnesium Actif is goed tegen spierkrampen. Bovendien bevordert het de darmwerking en bevordert het een goede stoelgang. De dosis is zeer belangrijk.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  mijn vrouw gebruikt regelmatig magnesium tegen nachtelijke krampen,vroeger voor het gebruik ervan moest ze regelmatig het bed uit tot de krampen over waren, met magnesium gebruik is dit veel verminderd,maar men moet volhouden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is magnesium malaat, de best opneembare vorm voor je cellen/spieren. Veel merken bestaan uit andere magnesiumverbindingen die wel goedkoper maar niet efficiënt zijn. Een aanrader voor iedereen met magnesiumtekort en/of spierkrampen!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  90Mg Magnesium per capsule dit 5 X is 450Mg normaal heeft een volwassen mens 350 Mg nodig, maar ik heb veel stress waardoor ik Magnesium verlies heb niet alleen langs mijn urine maar ook door overmatig zweten dus ik neem er 6 per dag, ik zou liever bruis tablet puur Magnesium hebben of in een capsule of zoiets, hebben jullie dat een pure Magnesium capsule ?
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden over dit Magnesium supplement. Het wordt veel beter door mijn lichaam opgenomen dan het product Metarelax, wat ik eerder gebruikte.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  goed product, op voorschrift van mijn homeopathische arts na bloedafname bleek ik met magnesiumtekort zitten. Gemakkelijke pillen om in te slikken en neutrale smaak.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Eindelijk verlost van de nachtelijke beenkrampen. Gebruikte reeds een magnesiumsupplement, maar dit is in elk geval veel doeltreffender. Geen last van nevenwerkingen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  ik gebruik dit produkt nog niet lang,en dit omdat ik 'snachts last heb van krampen.sinds ik de tablet inneem voor het slapen gaan,heb ik dit niet meer gehad. bij inname 'smorgens werkt het niet .
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  ben begonnen met deze magnesiumsupplement vermits ik steeds bmagnum nam, voor de verandering maar ben er nog niet lang genoeg met bezig dat ik ook niet echt meer resultaat heb.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik kreeg steeds weer krampen in mijn voeten bij het sporten. Door magnesium te nemen zijn deze krampen zo goed als verdwenen. Het zou ook rustgevend werken.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  deze capsules zijn goed en zonder nevenverschijnselen voordeliger in aankoop via farmaline in handige verpakking en doen wat men er van verwacht zoals voorgeschreven op de bijsluiter dus dik in orde
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Deba magnesium Actif is bij mij bestemd om de nachtelijke krampen in mijn benen tegen te gaan, het werkt goed en tegelijk neemt het de vermoeidheid weg wat ook meegenomen is.

Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg kopen

Je kan Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg van het merk Deba Pharma, geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Magnesium