€ 25,00
€ 22,50
Bespaar 10% (€ 2,50)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

Magnesiummalaat (het zout van appelzuur) komt van nature in grote hoeveelheden voor in appels en andere fruitsoorten. Appelzuur is één van de stoffen die onderdeel uitmaakt van de citroenzuurcyclus en is daardoor essentieel voor de vorming van ATP, de energiebron voor lichamelijke activiteit.
Fybromyalgie (FM) is een veel voorkomend syndroom, waarvan de belangrijkste symptomen stijfheid en pijn van de skeletspieren zijn. Karakteristiek zijn de pijnlijke plekken bij aanraking, de zogenaamde tender points. Er zijn sterke aanwijzingen, dat FM wordt veroorzaakt door chronische locale hypoxie in de skeletspieren, waardoor deze overschakelen op anaerobe glycolyse. Hierbij wordt slechts weinig ATP uit glucose gevormd.
Appelzuur heft het remmend effect op de glycolyse onder anaerobe omstandigheden op, waardoor de ATP-productie toeneemt en de symptomen van FM verminderen. De werking van appelzuur wordt versterkt door magnesium, dat (zowel bij aerobe als anaerobe glycolyse) een zuurstofsparend effect heeft.
Bij een dosering van 1200-2400 mg magnesiummalaat per dag blijkt bij FM binnen 48 uur een subjectieve vermindering van de klachten op te treden. Deze verbetering zet bij de meeste patiënten gedurende zeker acht weken door.
 
Magnesiummalaat blijkt ook de (sterk op FM lijkende) pijn- en vermoeidheidsklachten van skeletspieren bij het post-viraal syndroom (PVS) te verlichten. De meest effectieve dosis bij PVS bleek 4 à 6 capsules magnesiummalaat van 600 mg. Omdat deze hoeveelheden magnesium soms diarree veroorzaken, wordt aangeraden met een lagere dosering te beginnen en deze iedere 3-4 dagen te verhogen totdat de diarree begint of de ideale dosering is bereikt.

Indicatie

Een voedingssupplement rijk aan magnesium

Gebruik van Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

1 à 6 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Ingrediënten Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

Samenstelling per plantaardige capsule

Magnesiummalaat

600 mg

 

Elementair Magnesium

90 mg

24%

€ 25,00
€ 22,50

Laatste reviews en ervaringen met Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  De beste

  Magnesium van DEBA Laboratories is het enige magnesium dat de pijnlijke krampen elimineert die me elke nacht wakker maken, ondanks het feit dat ik magnesium van andere merken neem. Bij anderen had ik darmklachten, soms verstopping en soms het tegenovergestelde, vaak had ik nog steeds krampen, ook al namen die in intensiteit af, met als gevolg dat ik nog steeds wakker was van de pijn en dat de slaap niet meer terugkwam. Nu weet ik niet meer wat pijnlijk wakker worden 's nachts is, en mijn slaap is veel rustiger!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  Krampen

  Deba Pharma Magnesium actief helpt me om mijn regelmatige beenkrampen, die voornamelijk in de nacht optreden,merkelijk te voorkomen of te verminderen zonder nadelige bijwerkingen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Goed product

  Deze magnesium is effectief tegen spierkrampen, wordt goed opgenomen en verteerd. Geen problemen met de darmen.

  Was deze beoordeling nuttig?

Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg kopen

Je kan Deba Pharma Magnesium Actief 600 mg van het merk Deba Pharma , geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Magnesium