€ 28,90
€ 26,01
Bespaar 10% (€ 2,89)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Deba Pharma Gaba 500 Mg

Gamma-amino boterzuur, afgekort tot GABA, is een aminozuur. GABA komt van nature voor in ons lichaam als neurotransmitter. Het wordt gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdexarboxylase (GAD). GABA ligt opgeslagen in blaasjes (vesikels) aan het uiteinde van een axon (uitloper van een neuron = zenuwcel). Neuronen (zenuwcellen) die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.

Neurotransmitters zijn moleculen die gebruikt worden voor de signaaloverdracht tussen neuronen. GABA is de belangrijkste neurotransmitter die andere neuronen remt in hun activiteit, ook wel inhibitor genoemd. De belangrijkste stimulerende neurotransmitter (excitator) is glutamaat. In normale situatie heerst een bepaalde balans tussen deze inhibitoire en excitatoire neurotransmitters en is het resultaat stimulerend of remmend. Door allerlei factoren kan de balans verstoord raken en daalt het niveau van GABA of neemt de effectiviteit van GABA af, waardoor glutamaat de overhand krijgt. Als voedingssuplement werkt GABA ontspannend en kalmerend en bevordert tegelijkertijd de geestelijke alertheid en helderheid. Daarnaast heeft GABA een rustgevend effect op overmatige bewegingsdrang en malende gedachten. Ook zijn er aanwijzingen dat GABA kan helpen bij neuropatische pijn (zenuwpijn).

Een verlaagd GABA niveau wordt geassocieerd met klachten als angst, spastisch colon, geïrriteerdheid, slapeloosheid, gejaagdheid, verhoogde stressgevoeligheid, paniekaanvallen, epilepsie, hyperactiviteit, verhoogde cortisolspiegels, SPASTISCH COLON, etc. Iedereeen die last heeft van één of meerdere van deze klachten, kan baat hebben bij het gebruik van GABA.

Voedingsbronnen die GABA leveren zijn onder andere broccoli, spinazie, zaden, verse noten, aardappelen, bananen, uien en scharreleieren.

Bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zetmeel, melk, tarwe. Gaba is een voedingssupplement van Deba Pharma.

Gebruik van Deba Pharma Gaba 500 Mg

2 à 6 capsules per dag, of zoals voorgeschreven.

Ingrediënten Deba Pharma Gaba 500 Mg

GABA (gamma-Amino-Boterzuur) 500 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine.HCL) 2 mg (142,8% ADH)
€ 28,90
€ 26,01

Laatste reviews en ervaringen met Deba Pharma Gaba 500 Mg

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  aanrader

  zeer goed natuurproduct dat als slaapmiddel gebruikt wordt en niet verslavend werkt.Het vermindert de angst en brengt je tot rust ,waardoor het voor een goede nachtrust zorgt.Normaal volstaat 1 capsule bij slapengaan,indien doorslapen niet lukt,kan gerust 's nachts een 2e capsule bijgenomen worden,zonder achteraf versuft te zijn.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  OK

  Is aanbevolen door een energietherapeut om mij te helpen weer kwaliteitsslaap te krijgen. Ik voel me minder overweldigd door gedachten als ik 's nachts wakker word, maar dat is iets om te zien. Ik neem het nog maar 2 weken.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  mentale rust

  geeft zen gevoel

  Was deze beoordeling nuttig?

Deba Pharma Gaba 500 Mg kopen

Je kan Deba Pharma Gaba 500 Mg van het merk Deba Pharma , geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE