€ 28,90
€ 26,01
Bespaar 10% (€ 2,89)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Deba Pharma Gaba 500 Mg

Gamma-amino boterzuur, afgekort tot GABA, is een aminozuur. GABA komt van nature voor in ons lichaam als neurotransmitter. Het wordt gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdexarboxylase (GAD). GABA ligt opgeslagen in blaasjes (vesikels) aan het uiteinde van een axon (uitloper van een neuron = zenuwcel). Neuronen (zenuwcellen) die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.

Neurotransmitters zijn moleculen die gebruikt worden voor de signaaloverdracht tussen neuronen. GABA is de belangrijkste neurotransmitter die andere neuronen remt in hun activiteit, ook wel inhibitor genoemd. De belangrijkste stimulerende neurotransmitter (excitator) is glutamaat. In normale situatie heerst een bepaalde balans tussen deze inhibitoire en excitatoire neurotransmitters en is het resultaat stimulerend of remmend. Door allerlei factoren kan de balans verstoord raken en daalt het niveau van GABA of neemt de effectiviteit van GABA af, waardoor glutamaat de overhand krijgt. Als voedingssuplement werkt GABA ontspannend en kalmerend en bevordert tegelijkertijd de geestelijke alertheid en helderheid. Daarnaast heeft GABA een rustgevend effect op overmatige bewegingsdrang en malende gedachten. Ook zijn er aanwijzingen dat GABA kan helpen bij neuropatische pijn (zenuwpijn).

Een verlaagd GABA niveau wordt geassocieerd met klachten als angst, spastisch colon, geïrriteerdheid, slapeloosheid, gejaagdheid, verhoogde stressgevoeligheid, paniekaanvallen, epilepsie, hyperactiviteit, verhoogde cortisolspiegels, SPASTISCH COLON, etc. Iedereeen die last heeft van één of meerdere van deze klachten, kan baat hebben bij het gebruik van GABA.

Voedingsbronnen die GABA leveren zijn onder andere broccoli, spinazie, zaden, verse noten, aardappelen, bananen, uien en scharreleieren.

Bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk, tarwe. Gaba is een voedingssupplement van Deba Pharma.

Gebruik van Deba Pharma Gaba 500 Mg

2 à 6 capsules per dag, of zoals voorgeschreven.

Ingrediënten Deba Pharma Gaba 500 Mg

GABA (gamma-Amino-Boterzuur) 500 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine.HCL) 2 mg (142,8% ADH)
€ 28,90
€ 26,01

Laatste reviews en ervaringen met Deba pharma gaba 500 mg

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Uitstekend produkt. Ik neem het 's avonds voor het slapen gaan om rustiger te worden en om sneller in slaap te kunnen vallen. Ik merk een duidelijke verbetering.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  ik kan er nog niet veel over zeggen omdat ik het nog maar enkel weken gebruik; dit op aanraden van een holistisch therapeut omwille van mijn slaapproblemen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Gaba of aminoboterzuur is de belangrijkste remmende neurotransmitter van het centrale zenuwstelsel. Dit product verbetert de concentratie.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Gaba is zinvol hulpmiddel dat op natuurlijke basis een ondersteuning geeft om de rust te herstellen. Hierdoor ben je ook alerter en kan je beter de aandacht richten op het gene waar je mee bezig bent. Ben blij dat ik hiermee beter ben.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  zeer goed product, maar voor het resultaat is het noodzakelijk om 3 tabletten per dag in te nemen vervangt, in mijn geval, het antidepressivum, een goed slaapproduct zonder dat het 's morgens zwaar aanvoelt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Aanbevolen door mijn homeopathische arts ter bevordering van de neurotransmitters! Goed tegen stress en verhoogde cortisolwaarde. 1 per dag is voldoende.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Handig dat je je pakket kan laten leveren op een afhaalpunt. Nog een tip: het zou handig zijn dat kortingen automatisch verrekend worden. Ik ben niet zeker dat de levering binnen 24 u gebeurt.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een natuurlijk kalmerend middel, dat tegelijk ook goed werkt voor de darmfunctie. Een stresserend iemand zoals ik met prikkelbare darmen heeft hier dus zeker baat bij.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem Gaba-500 nog niet zo lang,maar het begint stilletjes aan zijn werk te doen.Uit ervaring met zulke producten weet ik dat alles even tijd nodig heeft voor het aanslaat. Ben ook zeer tevreden over de snelle leveringstijd van Farmaline. Het is altijd leuk als alles vlot gaat.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Gaba is een goed product dat werkt bij mij. De capsules zijn erg groot zodat ik er moeite mee heb om ze door te slikken. Als ik ze opendoe lukt het wel.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  1 a 3 capsules nemen per dag, bvb s avonds na het eten, helpt je om rustiger te zijn, bvb omdatnik altijd met een gejaagd gevoel rondliep. Langere periode te nemen
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het is geen superwondermiddel maar je voelt toch dat het helpt bij zenuwen.; o.a. ook bij zenuwachtigheid als ik teveel koffie heb gedronken. Ik blijf het gebruiken.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een zeer goed product. Mijn demente moeder gebruikt het omdat ze last heeft van angsten. Ze is er zeer goed mee geholpen en het versuft haar niet zoals een klassieke tranquilizer...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  GABA 500 werd mij aanbevolen door mijn homeopaat. Het is een supplement dat geen enkel probleem geeft voor de maag en tal van rustgevende en anti-depressieve kenmerken vertoont. Een stevige aanrader !
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Dit product voldoet aan mijn verwachtingen. Ik gebruik Gaba 's avonds voor het naar bed gaan. Bevordert een diepere slaap. Ook wordt je er wat nonchelanter van. Niet meer zo gauw van slag.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  GABA is me aangeraden geweest voor slaapproblemem, het kalmeert en als je het samen neemt met bv melatonine of een ander kalmerend supplement, wat ook mag dan is het superefficient
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een zeer goed product voor als je 's avonds nog te zenuwachtig bent om te slapen . een pilletje kan wonderen verrichten je wordt er kalm van en slaapt goed zonder gewenning.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  In de orthomoleculaire geneeskunde wordt het meestal samen met melatonine genomen, wat ik ook doe. Ik vind het een zeer goed product, wel vrij prijzig maar je hebt er maar 1 per dag nodig.

Deba Pharma Gaba 500 Mg kopen

Je kan Deba Pharma Gaba 500 Mg van het merk Deba Pharma, geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE