€ 28,90
€ 26,30
Bespaar 9% (€ 2,60)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Deba Pharma Gaba 500 Mg

Gamma-amino boterzuur, afgekort tot GABA, is een aminozuur. GABA komt van nature voor in ons lichaam als neurotransmitter. Het wordt gevormd uit glutaminezuur door decarboxylering onder invloed van het enzym glutamaatdexarboxylase (GAD). GABA ligt opgeslagen in blaasjes (vesikels) aan het uiteinde van een axon (uitloper van een neuron = zenuwcel). Neuronen (zenuwcellen) die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.

Neurotransmitters zijn moleculen die gebruikt worden voor de signaaloverdracht tussen neuronen. GABA is de belangrijkste neurotransmitter die andere neuronen remt in hun activiteit, ook wel inhibitor genoemd. De belangrijkste stimulerende neurotransmitter (excitator) is glutamaat. In normale situatie heerst een bepaalde balans tussen deze inhibitoire en excitatoire neurotransmitters en is het resultaat stimulerend of remmend. Door allerlei factoren kan de balans verstoord raken en daalt het niveau van GABA of neemt de effectiviteit van GABA af, waardoor glutamaat de overhand krijgt. Als voedingssuplement werkt GABA ontspannend en kalmerend en bevordert tegelijkertijd de geestelijke alertheid en helderheid. Daarnaast heeft GABA een rustgevend effect op overmatige bewegingsdrang en malende gedachten. Ook zijn er aanwijzingen dat GABA kan helpen bij neuropatische pijn (zenuwpijn).

Een verlaagd GABA niveau wordt geassocieerd met klachten als angst, spastisch colon, geïrriteerdheid, slapeloosheid, gejaagdheid, verhoogde stressgevoeligheid, paniekaanvallen, epilepsie, hyperactiviteit, verhoogde cortisolspiegels, SPASTISCH COLON, etc. Iedereeen die last heeft van één of meerdere van deze klachten, kan baat hebben bij het gebruik van GABA.

Voedingsbronnen die GABA leveren zijn onder andere broccoli, spinazie, zaden, verse noten, aardappelen, bananen, uien en scharreleieren.

Bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zetmeel, melk, tarwe. Gaba is een voedingssupplement van Deba Pharma.

Gebruik van Deba Pharma Gaba 500 Mg

2 à 6 capsules per dag, of zoals voorgeschreven.

Ingrediënten Deba Pharma Gaba 500 Mg

GABA (gamma-Amino-Boterzuur) 500 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine.HCL) 2 mg (142,8% ADH)
€ 28,90
€ 26,30

Laatste reviews en ervaringen met Deba Pharma Gaba 500 Mg

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  betrekkelijk doeltreffend

  Uitstekend voedingssupplement voor een zekere ontspanning en ontspanning vooral effectief voor het in slaap vallen, dus het brengt rust, ontspanning en ontspanning indirect een welzijn.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Heidi

  Ik kreeg dit voorgeschreven van mijn huisarts tegen de angst. De startdosis was 3x per dag en nu neem ik nog 2x per dag en ik moet zeggen dat het wel een tijdje duurt voor dit helpt, maar nu ben ik zeer tevreden met het effect. De angst gaat langzaam weg en ik slaap ook veel vaster de hele nacht door. Tevreden van dit product ! Een echte aanrader !

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  perfecte aanvulling voor spierpijnen

  dit product werd me aangeraden door de homeopaat tegen onpakbare stress. blijkbaar werkt het bij mij ook op spierpijnen 's nachts, want die zijn na 1 dag verdwenen, terwijl ik er al 10 jaar last van heb. Ook effect op het inslapen, daarvoor werd het mij aangeraden. Prima product dus, ik ben er zeer tevreden over.

  Was deze beoordeling nuttig?

Deba Pharma Gaba 500 Mg kopen

Je kan Deba Pharma Gaba 500 Mg van het merk Deba Pharma , geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE