€ 59,71
€ 53,74
Bespaar 10% (€ 5,97)
Dit product wordt gratis geleverd!
Bijsluiter van Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm 1 stuk

Omschrijving van Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm

Dermatix® Silicone Sheet Clear en Dermatix® Silicone Sheet Fabric zijn ademende en wasbare zelfklevende pleisters gemaakt uit innovatieve siliconen.

Indicatie

Met een buitenkant van zijdezachte stof voor optimaal draagcomfort en gebruiksgemak onder uw kleding. 

Gebruik van Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm

Dermatix® Silicone Sheet Clear of Dermatix® Silicone Sheet Fabric kan, bij consequent gebruik, bestaand, opvallend en onrijp hypertrofisch en keloïd littekenweefsel verminderen of kan worden gebruikt om het ontstaan van nieuw littekenweefsel te voorkomen en pijn, jeuk, roodheid of hoogte van het litteken te verminderen.

STAP 1: Haal het product uit de verpakking. Gebruik indien nodig een schaar om het product op maat te knippen. Het verband moet iets groter zijn dan het littekengebied. 
STAP 2: Trek de papieren beschermstrip eraf en bewaar die voor later gebruik. Plaats het product met de plakzijde naar beneden direct op het littekengebied. Laat het verband minimaal 12 uur en maximaal 23 uur per dag op zijn plaats zitten. 
STAP 3: Was het littekengebied en beide kanten van het product tenminste één keer per dag met milde zeep en water. Gebruik geen vochtinbrengende zeep, lotions of olie. Er wordt aangeraden een eenvoudige zeep te gebruiken. Spoel het product grondig na om alle zeepresten te verwijderen. Laat het product vervolgens aan de lucht drogen of dep het droog met een pluisvrije doek, voordat u het weer op het litteken aanbrengt. Tussen het gebruik door kunt u het verband bewaren op de papieren beschermstrip.

Bijwerkingen van Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm

Zoals met elk plaatselijk materiaal dat direct op het huid oppervlak wordt aangebracht, bestaat de mogelijkheid dat er een reactie optreedt (meestal in de vorm van zweetuitslag). Stop met het gebruik van het product als er een reactie optreedt. Als uw huid er weer normaal uitziet, kunt u het verband weer voor korte periodes op de huid aanbrengen. Daarna kunt u het aantal uren dat u het product gebruikt geleidelijk opvoeren. Houd het littekengebied in de gaten op mogelijke reacties. Blijf de draagtijd verlengen totdat u een comfortabel maximum hebt bereikt. Blijft u problemen houden, gebruik het product dan niet langer en neem contact op met uw arts.

Waarschuwing

Enkel voor uitwendig gebruik. Gebruik geen crèmes, lotions of zalf bij dit product. Deze middelen kunnen de werking van het product beïnvloeden en/of huidirritatie veroorzaken.
WAARSCHUWING! NIET GEBRUIKEN OP OPEN WONDEN.
Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm 1 stuk
€ 59,71
€ 53,74

Laatste reviews en ervaringen met Dermatix silicone sheet fabric 13x13cm

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze strips zijn gemakkelijk in het gebruik. Ze lijken mij ook een comfortabel en soepel gevoel te geven op de littekens. Over de helen werking kan ik nog niet veel zeggen. Het is nog wat te vroeg.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Sheet laat betrekkelijk snel los en dat verwacht je niet als het minimaal 13 uur tot maximaal 23 uur per etmaal moet blijven zitten. Het is ook te duur om meerdere sheets per etmaal te gebruiken, ze hebben anders niet genoeg tijd gehad om te drogen. Wel handig dat je het op maat kan knippen.

Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm kopen

Je kan Dermatix Silicone Sheet Fabric 13x13cm van het merk Meda Pharma, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Dermatix of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid > Littekenverzorging
EHBO & Thuiszorg > Littekenverzorging