€ 37,99
€ 34,19
Bespaar 10% (€ 3,80)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Etixx Beta Alanine Slow Release

Bij hoogintensieve inspanningen wordt er melkzuur in de spieren gevormd. Dit splitst in lactaat en een proton (H+). Deze H+-ionen zorgen ervoor dat de zuurtegraad (pH) in het bloed daalt, wat een van de voornaamste oorzaken is van moeheid bij dergelijke inspanningen. Wanneer dit zuur zich opstapelt, verliest de spier samentrekkingskracht en kracht waardoor je niet langer aan dezelfde intensiteit kunt sporten. Het lichaam beschikt over buffers in de spieren en het bloed om deze verzuring tegen te gaan. Een van deze spierbuffers is carnosine.

Carnosine bestaat uit histidine en beta-alanine. Histidine is overvloedig aanwezig in ons lichaam, maar beta-alanineniet. De hoeveelheid aanwezig beta-alanine zal bepalen hoeveel carnosine er gemaakt wordt. Door beta-alaninesupplementatie kan de hoeveelheid carnosinebuffer toenemen.

Voor wie kan Etixx Beta Alanine Slow Release voordelig zijn?

Diverse sporters kunnen voordeel halen uit het gebruik van beta-alanine wanneer ze hoogintensieve inspanningendoen. Dit supplement is dan ook in eerste instantie aanbevolen voor sporters die volgehouden hoogintensieve inspanningen van 1-7 minuten doen (bv. 800 m of 3000 m lopen). Beta-alanine kan ook van nut zijn bij herhaalde korte maximale inspanningen, die op het trainingsschema van iedere sporter kunnen staan (bv. intervaltraining). In dit licht kan het ook nuttig zijn bij teamsporten (bv. voetbal) waar herhaalde korte en hoog intensieve sprints vereist zijn. Tot slot kunnen duuratleten hier baat bij hebben in pittige situaties (bv. beslissende sprint of stevige beklimmingen).

Indicatie

 • Minimale nevenwerkingen dankzij de ‘slow release’-formule - Uitstellen van spierverzuring
 • Inspanningen aan hoge intensiteit kunnen langer worden volgehouden
 • Het werkt voor zowel recreatieve sporters als goed getrainden

Gebruik van Etixx Beta Alanine Slow Release

4 à 6 per dag of volgens voorschrift

Ingrediënten Etixx Beta Alanine Slow Release

Bèta-alanine - Vulstoffen: hydroxypropylmethylcellulose, Natriumcarboxymethylcellulose, cellulosegom, microkristallijne cellulose - Zinkbisglycinaat - Antiklontermiddel: siliciumdioxide, Magnesiumzouten van vetzuren

Waarschuwing

De inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden.
€ 37,99
€ 34,19

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Beta Alanine Slow Release

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  zeer goed product. Het is een kwaliteitsvolle energizer voor sport. Geen bijwerkingen, alleen gunstig. Voor elk sportief niveau. Aanbevolen door mijn arts.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5
  2 van 2 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Is een zeer goed product voor duursporters,moet wel een paar weken vooraf genomen worden om een goede werking te bekomen.Heb al geprobeerd met andere producten maar niet met zoon werking alvast bedankt en ook een zeer goeie bediening.

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Beta Alanine Slow Release kopen

Je kan Etixx Beta Alanine Slow Release van het merk Etixx , geproduceerd door CERES PHARMA OTC 1 , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Aambeien & Zware Benen > Supplementen
Welzijn & Gezondheid > Sport
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen