€ 29,90
€ 21,23
(€ 46,56 / kg)
Bespaar 29% (€ 8,67)
Promotie 29% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Etixx Energy Gel Cola

Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstof voor intensieve duurinspanningen. De hoeveelheid beschikbare koolhydraten in het lichaam is dan ook een van de voornaamste prestatiebepalende factoren. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden vóór en tijdens deze inspanningen. Bij uitputting van de reserves zorgen deze extra koolhydraten voor brandstof, nodig voor goede prestaties. De inname van koolhydraten helpt het bloedglucoseniveau op peil te houden en het spierglycogeen aan te vullen. Indien geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zijn de spierglycogeenreserves uitgeput na ongeveer 90 minuten en kan de vermoeidheid optreden.

De hoeveelheid koolhydraten die je zou moeten innemen tijdens de inspanningen, is afhankelijk van de duur van de training of wedstrijd.

 • Inspanningen
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 energiegel).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 2 energiegels).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning(tot ca. 3 energiegels).

De Etixx Nutritional Energy Gelis een uniek suikermengel dat samengesteld is uit snelle koolhydraten (glucose en maltose), halftrage koolhydraten (sucrose) en trage koolhydraten (complexe koolhydraten). Het 'triple action effect' (3-fasige suiker) zorgt dus voor een snelle brandstofboost, maar de brandstof blijft ook extralang voorradig (zie figuur). Bovendien gebruiken glucose en fructose een verschillend transportsysteem, waardoor er in totaal meer koolhydraten naar het bloed gaan als ze tegelijk worden ingenomen in vergelijking met wanneer maar 1 van de 2 suikers wordt ingenomen. De energiegel is een uiterst geconcentreerdekoolhydratenbron en levert dus grote hoeveelheden brandstof. Om evenveel koolhydraten in te nemen via bijvoorbeeld een energiedrank, moet je al snel grote hoeveelheden drinken, wat maaglast kan veroorzaken. Bovendien bevat de gel geen toegevoegde voedingsstoffen, zoals eiwitten of vetten, die de maaglediging vertragen.

Voor wie kan de Etixx Nutritional Energy Gel voordelig zijn?

De Etixx Nutritional Energy Gel is geschikt voor alle atleten die nood hebben om snel energie aan te vullen tijdens langdurige inspanningen. Wielrenners, triatleten, marathonlopers ... gebruiken deze gel best meteen vóór of tijdens hun duurinspanningen. Verder kunnen ook teamsporters hier baat bij hebben tijdens de rust.

Indicatie

 • Uniek tri-fasesuikermengsel voor snelle energielevering (na 10min), maar ook langdurig effect.

Gebruik van Etixx Energy Gel Cola

1 à 2 zakjes per uur inspanning.

Ingrediënten Etixx Energy Gel Cola

Suikersiroop 32 g (Dextrose 8%, Sucrose 55%, Maltose 6%, andere  31%) - L-ascorbinezuur - Conserveermiddel (Kaliumsorbaat) - Aroma (Appelzuur) -  Water.

€ 29,90
€ 21,23
(€ 46,56 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Energy Gel Cola

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Aan te raden voor elke sportman!

  Het Etixx-gamma blijft top in zijn soort. Wij gebruiken deze gels bij langere fietstochten om de energievoorraad met tussenpozen aan te vullen. Aangename verbruiksverpakking die gemakkelijk na gebruik kan weggeborgen worden om later in vuilbak te deponeren. Wordt goed verdragen door het lichaam, maar is natuurlijk wat persoonsafhankelijk. Cola-smaak is ok.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Energieboost

  Net de energieboost die je nodig hebt als je een langere inspanning moet leveren, of als je tussen de opwarming en je wedstrijd(en) lang moet wachten maar niet kan eten. Mijn dochter heeft dit liever dan een reep of snoepjes. Gaat vlot binnen, ook als je een droge mond hebt.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Prima energy gel

  Handig om mee te nemen tijdens het sporten. Aangename smaak ook.

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Energy Gel Cola kopen

Je kan Etixx Energy Gel Cola van het merk Etixx , geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Energieboost of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Tonica > Fitheid
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energiegels