€ 29,90
€ 25,71
(€ 56,38 / kg)
Bespaar 14% (€ 4,19)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Etixx Energy Gel Cola

Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstof voor intensieve duurinspanningen. De hoeveelheid beschikbare koolhydraten in het lichaam is dan ook een van de voornaamste prestatiebepalende factoren. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden vóór en tijdens deze inspanningen. Bij uitputting van de reserves zorgen deze extra koolhydraten voor brandstof, nodig voor goede prestaties. De inname van koolhydraten helpt het bloedglucoseniveau op peil te houden en het spierglycogeen aan te vullen. Indien geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zijn de spierglycogeenreserves uitgeput na ongeveer 90 minuten en kan de vermoeidheid optreden.

De hoeveelheid koolhydraten die je zou moeten innemen tijdens de inspanningen, is afhankelijk van de duur van de training of wedstrijd.

 • Inspanningen
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 energiegel).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 2 energiegels).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning(tot ca. 3 energiegels).

De Etixx Nutritional Energy Gelis een uniek suikermengel dat samengesteld is uit snelle koolhydraten (glucose en maltose), halftrage koolhydraten (sucrose) en trage koolhydraten (complexe koolhydraten). Het 'triple action effect' (3-fasige suiker) zorgt dus voor een snelle brandstofboost, maar de brandstof blijft ook extralang voorradig (zie figuur). Bovendien gebruiken glucose en fructose een verschillend transportsysteem, waardoor er in totaal meer koolhydraten naar het bloed gaan als ze tegelijk worden ingenomen in vergelijking met wanneer maar 1 van de 2 suikers wordt ingenomen. De energiegel is een uiterst geconcentreerdekoolhydratenbron en levert dus grote hoeveelheden brandstof. Om evenveel koolhydraten in te nemen via bijvoorbeeld een energiedrank, moet je al snel grote hoeveelheden drinken, wat maaglast kan veroorzaken. Bovendien bevat de gel geen toegevoegde voedingsstoffen, zoals eiwitten of vetten, die de maaglediging vertragen.

Voor wie kan de Etixx Nutritional Energy Gel voordelig zijn?
De Etixx Nutritional Energy Gel is geschikt voor alle atleten die nood hebben om snel energie aan te vullen tijdens langdurige inspanningen. Wielrenners, triatleten, marathonlopers ... gebruiken deze gel best meteen vóór of tijdens hun duurinspanningen. Verder kunnen ook teamsporters hier baat bij hebben tijdens de rust.

Indicatie

Uniek tri-fasesuikermengsel voor snelle energielevering (na 10min), maar ook langdurig effect.

Gebruik van Etixx Energy Gel Cola

1 à 2 zakjes per uur inspanning.

Ingrediënten Etixx Energy Gel Cola

Suikersiroop 32 g (Dextrose 8%, Sucrose 55%, Maltose 6%, andere  31%) - L-ascorbinezuur - Conserveermiddel (Kaliumsorbaat) - Aroma (Appelzuur) -  Water.

€ 29,90
€ 25,71
(€ 56,38 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Energy Gel Cola

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Etixx Gel smaak Cola

  doet wat het moet doen en voorkomt een suikerdip.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Goed product

  Tevreden met het product voor de inspanning.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  5

  Ben zeer tevreden over deze producten kan ze iedereen aan raden

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Energy Gel Cola kopen

Je kan Etixx Energy Gel Cola van het merk Etixx , geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Energieboost of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Tonica > Fitheid
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energiegels