€ 24,99
€ 17,99
(€ 37,48 / kg)
Bespaar 28% (€ 7,00)
Promotie 28% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Etixx Energy Sportbar Red Fruits

De hoeveelheid beschikbare koolhydraten is een prestatiebepalende factor voor langeduurinspanningen en intermittente inspanningen aan hoge intensiteit. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden tijdens deze inspanningen, zodat je dankzij deze extra brandstof kunt blijven presteren Dit zorgt voor het op peil houden van het bloedglucoseniveautijdens het sporten en de aanvulling van spierglycogeen.

De Etixx Energy Sport Bar bevat ongeveer 29 g koolhydraten en is geschikt voor zowel vóór als tijdens de inspanning. Het gebruik vóór de inspanning past in het kader van een carbo-loadingstrategie met het oog op maximale spierglycogeenreserves voor een wedstrijd. In de dagen voor een lange en zware wedstrijd volgen atleten best een koolhydraatrijk dieet. De Etixx Energy Sport Bar is hiervoor het perfecte tussendoortje.

Tijdens wedstrijden waarbij het spierglycogeen significant daalt, is de inname van koolhydraten essentieel om te blijven presteren. De koolhydraatreserves zijn namelijk uitgeput na ongeveer 90 minuten.

Hoeveel koolhydraten moet ik innemen tijdens een inspanning?

 • Inspanningen
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 energiereep).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 2 energierepen).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning(tot ca. 3 energierepen).

De Etixx Energy Sport Bar levert niet alleen de noodzakelijke brandstof in de vorm van koolhydraten, maar is ook zeer gemakkelijk verteerbaar dankzij de lage dosering vet en vezels.

De Etixx Energy Sport Bar bevat ook toegevoegd magnesium dat de energieproductie en spierfunctie ondersteunt.

Voor wie kan Etixx Energy Sport Bar voordelig zijn?
Etixx Energy Sport Bar is interessant voor alle sporters die koolhydraten nodig hebben om goed te blijven presteren. De koolhydraten in de energierepen zorgen dan ook voor een langdurige brandstofvoorziening. Ze bevatten meervoudige koolhydraten die trager afgebroken en verteerd worden, en de brandstof dus over een langere periode vrijgeven. Ze zijn gemakkelijk verteerbaar en hierdoor ideaal tijdens langeduurinspanningen zoals marathons, triatlons of wielerwedstrijden. Ook voor teamsporters die hun voorraad koolhydraten willen aanvullen tijdens een rustpauze (bv. halftime bij voetbal), zijn deze energierepen ideaal. De Etixx Energy Bar is dé partner voor iedere sporter die dagelijks meer koolhydraten wil opnemen of zijn energiereserves tijdens een lange trainingsdag op peil wil houden.

Indicatie

 • Bevat koolhydraten voor langdurige energievoorziening tijdens inspanningen
 • Kan gebruikt worden als koolhydraatrijk tussendoortje
 • Laag in vetten en vezels en bijgevolg licht verteerbaar
 • Keuze tussen 4 smaken: sinaas, framboos, chocolade, citroen

Gebruik van Etixx Energy Sportbar Red Fruits

Als Carbo-loader: 1 bar (als tussendoortje) 10min. voor: 1 bar Tijdens: 1 à 2 bars per uur inspanning*. * 1 à 2 bars leveren respectievelijk 30 en 60g koolhydraten.

Ingrediënten Etixx Energy Sportbar Red Fruits

Havervlokken - Glucosesiroop - Invertsuikersiroop - Suiker - Chips van rijst (rijstmeel, tarwemeel, suiker, tarwemout, zout, aroma's) - Maltodextrine - Rijstmeel - Haverzemelen - Bevochtigingsmiddel: glycerol - Zonnebloemolie - Framboos 1,6 % - Aroma's - Zout - Voedingszuur: citroenzuur -  L-ascorbinezuur. 

€ 24,99
€ 17,99
(€ 37,48 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Energy Sportbar Red Fruits

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Energy bar

  Een lekkere niet plakkerige snack, makkelijk meeneembaar tijdens intensieve trainingen! De grootte van de snack is ook ideaal, niet te veel maar ook niet te weinig. Kortom, een handige energie reep om weer snel op krachten te komen tijdens of na een intensieve training.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Bon produit

  Barre énergétique pour faire du cyclisme bon goût et efficace

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Ideaal

  Heel gemakkelijk om open te krijgen. Lekkere smaak en het blijft lang in de mond, die smaak. Goede structuur en doet goed zijn werking.

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Energy Sportbar Red Fruits kopen

Je kan Etixx Energy Sportbar Red Fruits van het merk Etixx , geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Energieboost of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Sport
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energierepen