€ 24,99
€ 19,24
(€ 19,24 / kg)
Bespaar 23% (€ 5,75)
Promotie 23% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Etixx Isotonic Citroen

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Dit vochtverlies kan bijzonder nefast zijn voor de prestaties en dus moeten sporters drinken om het verloren vocht opnieuw aan te vullen. Maar bij het zweten verliezen we ook nog eens belangrijke elektrolyten, zoals kalium en magnesium, die essentieel zijn voor de prestaties. Ook deze moeten we vervangen zodat we vocht beter vasthouden en het dorstgevoel stimuleren.

Daarnaast zijn de prestaties bij duursporten afhankelijk van de spierglycogeenreserves. Daarom is het belangrijk om de brandstofreserves tijdens het sporten met extra koolhydraten aan te vullen. Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden de spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90 minuten. De hoeveelheid koolhydraten die je tijdens de inspanning moet opnemen, is afhankelijk van de duur van de inspanning.

 • Inspanningen
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 500 ml Isotonic).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 l Isotonic).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning (tot ca. 1,5 l Isotonic).

De Etixx Isotonic bevat zowel maltodextrine als fructose. Uit onderzoek blijkt dat de consumptie van verschillende bronnen van koolhydraten de absorptie van energie in het lichaam kan verhogen, want ze gebruiken verschillende transporters om door de darmwand te geraken (Jeukendrup 2010)1.Daarom zou dit tijdens het sporten je lichaam meer brandstof op minder tijd kunnen voorzien in vergelijking met de inname van slechts één suiker.

De 2 op 1-verhouding (= 2x zoveel maltodextrine als fructose) van de Etixx Isotonic heeft het voordeel dat:

 • meer ingenomen koolhydraten worden geoxideerd;
 • er een snellere maaglediging gebeurt;
 • er een verhoogde vochtopname plaatsvindt;
 • deze goed verdragen wordt door de maag
 1. Jeukendrup A. Carbohydrate and exercise performance: the role of multiple transportable carbohydrates. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care 2010; 13(4): 452-457.

Voor wie kan Etixx Isotonic voordelig zijn?

Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die nood hebben aan snel herstellen van de vochtbalans en aanvullen van brandstof en elektrolyten. Zowel explosieve sporters (bv. sprinters), teamsporters als duursporters kunnen baat hebben bij deze drank. De Etixx Isotonic is de ideale sportdrank tijdens trainingen en wedstrijden bij warm weer.

Indicatie

 • De 2 op 1-formule (maltodextrine:fructose) zorgt voor het opnemen van grotere hoeveelheden koolhydraten
 • Bevat zout dat zorgt voor het beter vasthouden van vocht en het stimuleren van de dorstreflex
 • Ideale isotone dorstlesser bij warm weer
 • Met neutrale pH zodat er geen maaglast optreedt
 • Keuze tussen 4 smaken: lemon, watermelon, orange/mango en forest fruits

Gebruik van Etixx Isotonic Citroen

35 g poeder oplossen in 500 ml water (2 schepjes= 35 g poeder).

Ingrediënten Etixx Isotonic Citroen

35 g poeder bevat:
Maltodextrine 21 g - Suiker 3,5 g - Fructose 3,5 g - Dextrose 3,5 g - Natriumchloride 700 mg - Sinaas, Citroenzuur (aroma's) - Kalium (als fosfaat) 600 mg (30% ADH) - Calcium (als carbonaat) 120 mg (15% ADH) - Magnesium (als citraat) 56 mg (15% ADH) - Sucralose, Acesulfaam K (zoetstoffen) - Oranjegeel (kleurstof) kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden - Mangaan (als bisglycinaat) 0,525 mg (26% ADH)
€ 24,99
€ 19,24
(€ 19,24 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Isotonic Citroen

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  fris

  Gebruikt als dorstlesser én als aanvulling van suikers en andere bestanddelen die verloren gaan tijdens duursporten. De dosering van 3 lepels per bidon van 500 ml smaakt wel vrij zoet, ook al is het lemon. Ik opteer voor de dosering te verlagen want hou wel van de smaak en performance gain

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Perfecte dorstlesser

  Heeft een aangename, frisse citroensmaak. Plakt niet in de mond en lost goed op in water. Blijft na opening ook hetzelfde qua tectuur in tegenstelling tot andere isotonics. Ik kan dit product alleen maar aanbevelen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  prima

  mijn man vind het prima, zweet normaal gezien zéér hard met veel essentiele tekorten! Met dit product geen probleem meer!!

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Isotonic Citroen kopen

Je kan Etixx Isotonic Citroen van het merk Etixx , geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Etixx Extra Boost of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Sport
Welzijn & Gezondheid > Welzijn
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energiedranken