€ 22,70
€ 20,43
(€ 8,17 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 2,27)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Flamigel

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden.
Flamigel® ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren.
Flamigel® is bestemd voor gebruik na een lasertherapie, op oppervlakkige brandwonden (ook degenen veroorzaakt door radiotherapie) en op lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden).
Flamigel® mag ook gebruikt worden op oppervlakkige open wonden.

De hydroactieve colloïd formule van Flamigel® kan de pijn van lichte wonden snel helpen verzachten dankzij haar koeleffect. Flamigel® helpt optimale helingsvoorwaarden te creëren om de celhernieuwing te versnellen zodat de wond snel heelt en de kans op littekenvorming vermindert. Bovendien beschermt Flamigel® de wond door een barrière te vormen tegen externe contaminatie.

Flamigel® kan gebruikt worden op droge of vochtige wonden:
• In het geval van een droge wond, verandert Flamigel® de droge wond in een vochtige wond (“hydrogel” effect). De droge wond absorbeert het water dat Flamigel® bevat. Zo bevordert Flamigel® het oplossen van necrotisch/beschadigd weefsel.
• In het geval van een vochtige wond, wordt het hydrocolloïd van Flamigel® geactiveerd waardoor Flamigel® overtollig vocht absorbeert en de vochtbalans van de wond herstelt en behoudt (“hydrocolloïd” effect).

Indicatie

Flamigel wordt gebruikt bij:
 •  Brandwonden
 •  Schaafwonden
 •  Zonnebrand
 •  Snijwonden
 •  Open wonden

Gebruik van Flamigel

1. de wond spoelen en reinigen
2. Voorzichtig droogdeppen
3. Een dikke laag (5mm) Flamigel aanbrengen op de wond
4. Flamigel fixeren met een verband naar keuze

Was de handen vóór en na het behandelen van de wond. Reinig en droog de wond voorzichtig vóór het aanbrengen van de gel.

Bij oppervlakkige brandwonden en lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden): Breng Flamigel® één tot twee maal per dag voorzichtig aan op de wond (in geval van zonnebrand gebruik twee tot zes maal per dag). Flamigel® niet inwrijven. Indien nodig, bedek de wond met een verband of pleister die je dagelijks vervangt.

Bij oppervlakkige open wonden: Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op de wond, maar vermijd daarbij Flamigel® op de wondranden aan te brengen. Bedek Flamigel® met een steriel niet-klevend verband en bevestig met een hechtpleister of windel. Laat Flamigel® ter plaatse zo lang de gelstructuur intact is. Als nieuwe huidcellen worden gevormd en de wond bijna dicht is, breng dan slechts een dunne laag Flamigel® aan om verweking te vermijden. Indien nodig, bescherm de wondranden.

Open wonden: vervang dagelijks.

De gel verwijderen:
• Was de handen voor en na het verwijderen van Flamigel®.
• Flamigel® kan eenvoudig en pijnloos verwijderd worden met een vochtig gaas.

Bewaring :
• Bewaar op kamertempratuur (< 25 °C), op een droge plaats en in de originele verpakking. • Sluit de tube na gebruik. • Flamigel® niet gebruiken na de vervaldatum weergegeven op de verpakking. De vervaldatum (USE BY: jaar/maand) is de laatste dag van de aangegeven maand en jaar.

Ingrediënten Flamigel

Acid colloidal hydrocolloid, Arginine, Purified water, Macrogol, Branch Chained Fatty Acid (BCFA), Methyl-p hydroxybenzoate (E218), Propyl-p-hydroxybenzoate (E216), Disodium EDTA.

Bijwerkingen van Flamigel

Nevenwerkingen zoals irritaties of allergische reacties zijn zeldzaam.

Waarschuwing

• Voor uitwendig gebruik.

• Flamigel® niet gebruiken bij gekende allergische reacties aan parabenen of één van de bestanddelen.

• Flamigel® niet gebruiken op de oogleden of in de ogen. Bij contact van Flamigel® met de ogen, spoel de ogen met stromend water en raadpleeg een arts.

• Raadpleeg een arts vóór gebruik van Flamigel® op grote, natte of geïnfecteerde wonden omdat andere aanvullende behandelingen noodzakelijk kunnen zijn.

• Indien de wond opzwelt, rood of pijnlijk wordt of niet geneest na enkele dagen, raadpleeg een arts.

€ 22,70
€ 20,43
(€ 8,17 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Flamigel

Schrijf een review
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product, opgetogen tegen brandwonden, mijn kinderen kunnen het gebruiken, echt heel praktisch. Een vrij vloeibare crème die geen sporen nalaat. Aanbevolen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dat is allom bekend dat dit product héél goed is om het wondmilieu vochtig te houden om zo een snel wondherstel te hebben. Soms is het doseren van de gel niet makkelijk. Zeker als je niet veel nodig hebt en op moeilijke plaatsen, vb. tussen tenen. Een fijn teutje op het einde kan een optie zijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede creme , gekocht om brandwonden te verzorgen, wonde geneest goed en snel, zorgt voor minder littekens, goede prijs, wanneer je veel creme nodig hebt komt een grote tube voordeliger uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  gel/zalf om wonden mee te verzorgen, dochter gebruikt het ook om jeugdpuistjes die opengekrabt zijn, sneller te laten genezen. leuk dat deze in zo'n groot formaat ook bestaat
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  In ons gezin is Flamigel zo een product dat we altijd in huis hebben. Alle drie hebben we verschillende problemen met onze huid, en de gel werkt snel helend en verzachtend. Vooral mijn man die zeer gemakkelijk wonden oploopt, is hier heel goed mee geholpen. Je kan een klein beetje opensmeren, of een dikke laag gebruiken met een verband erop naargelang de situatie.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede crème die ontstekingen en brandwonden bestrijdt. Wij zijn zeer tevreden over dit product en bestellen het regelmatig bij Farmaline.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze verpakking van 250 gram is voordeliger dan de kleinere versie. Flamigel is een nuttig geneesmiddel om wondjes mooi te laten genezen. aan te raden produkt.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik hen een open wonde van 7op7 op mijn scheenbeen.flamigel verzacht de pijn en geneest de wonde...tzal nog heel lang duren .dokter zegt dat flamigel een heel goed product is
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een algemeen bekend product in een grote verpakking, voordelig te verkrijgen bij Farmaline. Prima en snelle levering en prima communicatie. Toplevering!!
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer nuttige crème voor de behandeling van krassen, brandwonden en eenvoudige wonden waar het nodig is om de infectie te verwijderen. Deze buis maakt een langdurige behandeling mogelijk
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is een aanrader die iedereen in huis zou moeten hebben. Het kan gebruikt worden bij brandwonden, zonnebrand, snijwonden en schaafwonden. Het is eenvoudig aan te brengen en de wonden helen sneller.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb de flamigel gebruikt voor een kleine snede en brandwonde dat goed genas en de gel laat weinig of zefs geen littekens achter bij mij. Ook voordelig bij aankoop van een grote tube van 250gr. Ben zeer tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ikzelf heb de laatste keer Suprasorb Gel aangekocht. Een vriendin vertelde me dat dit handiger is en sneller genas. En inderdaad! Brandwonden gereinigd, Suprasorb gel erop, deze mag enkele dagen op de wonde blijven. na 3 dagen was mijn wonde genezen! Praktischer, sneller genezen en niet elke keer smeren, tevens nog goedkoper! In mijn kast, voortaan Suprasorb gel!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Iedereen moet dit product in zijn apotheekkast hebben. Effectief bij wondverzorging en brandwonden, ook zonnebrand. Geneest zonder littekens na te laten.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Flamigel, grote verpakking voor een gezin met 4 komt goed van pas. Preventief deze tube in huis halen raad ik iedereen aan. Een schaafwonde of brandwonde,...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Super mega tube! Bij schaafwonden is deze gel wel eigenlijk een must. Vooral bij diepe en/of grote schaafwonden is deze gel in combinatie met melolin steriel kompres een groot hulpmiddel om de wond(en) af te dekken en te beschermen. Het inkleven van het kompres in de wond is hierdoor ook beperkt en kan de wond(en) mooi genezen plus minder traantjes.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Onberispelijk product bij oppervlakkige brandwonden; de presentatie in 250 gr buizen is te groot omdat je jezelf niet zo vaak verbrandt..... dus ook al is het duurder, ik geef de voorkeur aan het kleinste formaat.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ideaal voor kinderen die vallen. Trekt niet in de wonde. Door het speciale laagje! Hier geen gewone plakkers meer voor open wondjes. Samen met de flamigel erop! Snelle genezing!
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  flamigel is een uitstekend product voor het genezen van kleine snijwonden, brandwonden of schaafwonden en kleine zweren
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Ik verbrandde mezelf als diabeticus het kost tijd dankzij farmaline die veel groter en goedkoper verpakking dan de grootste bij mijn apotheker heb ik geld bespaard ik heb altijd behandeld voor het moment dat het is dezelfde zalf onder een andere naam die we in de grote verbrande bedankt veel zet
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Krachtige zalf, met veel geduld zie je daadwerkelijk een verschil. Aan te raden om altijd in de frigo te hebben :-). Te gebruiken bij de meeste huis, keuken en tuinongevallen. aanrader bij brandwonden 1ste, lichte 2de graad.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden over Flamigel. Hij is onmisbaar in onze restaurantkeuken. Hij werkt zeer goed bij brandwonden. Zelfs bij kleine snijwonden werkt hij prima.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik deze zalf voor alle wonden waardoor deze effectief sneller genezen, maar vooral bij zonnebrand of roodheid door de zon, is dit voor mij de perfecte zalf. Ze geeft onmiddellijk verkoeling en zorgt dat de huid wordt gehydrateerd. De zalf niet opensmeren maar een laagje aanbrengen helpt het best. Ik ga nooit meer zonder Flamigel op reis!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het product wordt hier veel gebruikt bij schaafwonden van de kinderen. Wij bewaren het in de koelkast waardoor het onmiddellijk verkoeling brengt. Grote tube is veel goedkoper dan een kleine!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ideale zalf bij brandwonden. De zalf smeert goed uit, is heerlijk verlichtend en heeft een kalmerend effect. De branderige pijn verdwijnt meteen. Grote tube!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Dit product moet je zeker hebben in je huisapotheek. Goed voor open wonde te helen, zonnebrand, brandwonden. Je huid herstelt zonder littekens. Gemakkelijk in gebruik en maakt geen vlekken op je kledij.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik dit product als ik of iemand in ons gezin verbrand is door de zon. Dit is veel beter dan een beetje aftersun smeren want dat helpt dan niet als je verbrand bent.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb flamigel aangeschaft voor de verzorging van kleinere wonden, door diabetes genezen kleinere verwondingen moeilijk, maar met deze wondgel gaat dit een stuk beter, dus een tevreden mens.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  een zeer goede, voor zeer veel kleine blessures, brandwonden en huidirritaties bruikbare gel, ik zou flamigel altijd in mijn medicijndoos willen hebben.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Habe über dreißig Jahre (US amputiert) schon viel ausprobiert, um entzündliche Druckstellen zu behandeln. Dieses Produkt hat mich überzeugt, kühlende und rasche abschwellende Wirkung. Sehr zu empfehlen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  een prima artikel voor een heel prima prijs, zeer voordelige tube wegens de inhoud, 250 g. Is een prima creme voor brandwonden, ik heb dit gebruikt en op enkele dagen was mijn wonde genezen
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  ik had een beenwond die lang duurde om te genezen, ik gebruikte een week lang flamigel en de wond genas zonder korst, een uitstekend product en ik ben er erg blij mee.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een echte familie tube, maar wordt in het gezin heel veel gebruikt. Is super om littekens te voorkomen na open schaafwonden. Ook tegen zonnebrand is dit een supermiddel. Wij gebruiken dit in plaats van Aftersun, een aanrader !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Flamigel on wound healing and repair scarring effect is very good, it is the home standing medicine, especially with the baby's family, flamigel must be essential!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb gehoord dat een wartmebehandeling heel goed is, ik hoop het uit voorzorg omdat ik kinderen thuis heb!
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  ZEER GOED PRODUCT IS NIET PRIKKEND EN CYCLISCH ZEER GOED AAN TE BEVELEN OM TE BINDEN EN TE VERBRANDEN, VOORAL ALS ER GEEN ALLERGISCHE REACTIE AAN TE BEVELEN IS DANK U
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  zeer goede gel die iedereen altijd in huis zou moeten hebben , ik gebruik het na harsen van wenksbrauwen en bovenlip bij mijn clienten,maar is vooral nodig in elk gezin net zoals flammazine bij lichte brandwonden of na teveel zonnen !

Flamigel kopen

Je kan Flamigel van het merk Flen Pharma, geproduceerd door FLEN HEALTH PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Flamigel of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid