€ 9,86
€ 8,28
(€ 16,56 / 100 g)
Bespaar 16% (€ 1,58)
Promotie 16% korting

Omschrijving van Flamigel

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden.

Flamigel® ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren.
 
Flamigel® is bestemd voor gebruik na een lasertherapie, op oppervlakkige brandwonden (ook degenen veroorzaakt door radiotherapie) en op lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden).
 
Flamigel® mag ook gebruikt worden op oppervlakkige open wonden. 

De hydroactieve colloïd formule van Flamigel® kan de pijn van lichte wonden snel helpen verzachten dankzij haar koeleffect. Flamigel® helpt optimale helingsvoorwaarden te creëren om de celhernieuwing te versnellen zodat de wond snel heelt en de kans op littekenvorming vermindert. Bovendien beschermt Flamigel® de wond door een barrière te vormen tegen externe contaminatie. 

Flamigel® kan gebruikt worden op droge of vochtige wonden:
 • In het geval van een droge wond, verandert Flamigel® de droge wond in een vochtige wond (“hydrogel” effect). De droge wond absorbeert het water dat Flamigel® bevat. Zo bevordert Flamigel® het oplossen van necrotisch/beschadigd weefsel. 
 • In het geval van een vochtige wond, wordt het hydrocolloïd van Flamigel® geactiveerd waardoor Flamigel® overtollig vocht absorbeert en de vochtbalans van de wond herstelt en behoudt (“hydrocolloïd” effect).

Indicatie

Flamigel wordt gebruikt bij:
 •  Brandwonden
 •  Schaafwonden
 •  Zonnebrand
 •  Snijwonden
 •  Open wonden

Gebruik van Flamigel

 1. de wond spoelen en reinigen
 2. Voorzichtig droogdeppen
 3. Een dikke laag (5mm) Flamigel aanbrengen op de wond
 4. Flamigel fixeren met een verband naar keuze

Was de handen vóór en na het behandelen van de wond. Reinig en droog de wond voorzichtig vóór het aanbrengen van de gel.

Bij oppervlakkige brandwonden en lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden): Breng Flamigel® één tot twee maal per dag voorzichtig aan op de wond (in geval van zonnebrand gebruik twee tot zes maal per dag). Flamigel® niet inwrijven. Indien nodig, bedek de wond met een verband of pleister die je dagelijks vervangt.

Bij oppervlakkige open wonden: Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op de wond, maar vermijd daarbij Flamigel® op de wondranden aan te brengen. Bedek Flamigel® met een steriel niet-klevend verband en bevestig met een hechtpleister of windel. Laat Flamigel® ter plaatse zo lang de gelstructuur intact is. Als nieuwe huidcellen worden gevormd en de wond bijna dicht is, breng dan slechts een dunne laag Flamigel® aan om verweking te vermijden. Indien nodig, bescherm de wondranden.

Open wonden: vervang dagelijks.

De gel verwijderen:

 • Was de handen voor en na het verwijderen van Flamigel®.
 • Flamigel® kan eenvoudig en pijnloos verwijderd worden met een vochtig gaas.

Bewaring:

 • Bewaar op kamertempratuur (< 25 °C), op een droge plaats en in de originele verpakking. 
 • Sluit de tube na gebruik. 
 • Flamigel® niet gebruiken na de vervaldatum weergegeven op de verpakking. De vervaldatum (USE BY: jaar/maand) is de laatste dag van de aangegeven maand en jaar.

Ingrediënten Flamigel

Acid colloidal hydrocolloid, Arginine, Purified water, Macrogol, Branch Chained Fatty Acid (BCFA), Methyl-p hydroxybenzoate (E218), Propyl-p-hydroxybenzoate (E216), Disodium EDTA.

Bijwerkingen van Flamigel

Nevenwerkingen zoals irritaties of allergische reacties zijn zeldzaam.

Waarschuwing

 • Voor uitwendig gebruik.
 • Flamigel® niet gebruiken op de oogleden of in de ogen. Bij contact van Flamigel® met de ogen, spoel de ogen met stromend water en raadpleeg een arts.
 • Raadpleeg een arts vóór gebruik van Flamigel® op grote, natte of geïnfecteerde wonden omdat andere aanvullende behandelingen noodzakelijk kunnen zijn.
 • Indien de wond opzwelt, rood of pijnlijk wordt of niet geneest na enkele dagen, raadpleeg een arts.
€ 9,86
€ 8,28
(€ 16,56 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Flamigel

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Doet wat het moet doen

  Ideaal voor brandwonden en ander wonden. Verzacht de pijn en jeuk. Is makkelijk aan te brengen en open te smeren. Zeker en vast aan te raden om dit steeds in huis te hebben. Bestellen via farmaline ging vlot,snel en correct.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Flamigel 50 g tube

  Handige flexibele tube met zalf geschikt voor verzorging van wonden. Goede resultaten. Zalf hydrateert dus wonde droogt niet uit. Bij afdekken met pleister/steriel verband kan wonde mooi genezen. Verpakking van 50g is perfect voor occasioneel gebruik. Goed product.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Super produkt !

  Had al veel gehoord dus nu zelf bestelt en Ind een geweldig produkt ! Enige ik spijtig jk kleine tube bestelde ! Volgend keer de grote en dit zal nu altijd in huis hebben ! Over zalf kan ik zeggen dat heel aangenaam is ! Dringt zeer snel in en voelt niets vettig dan ! Geneest ook heel snel waarop je het smeert ! Heb soms neiging om aan mijn lippen te plukken en is daarna pijnlijk dus bij slapen smeer ik wat flamigel erop en bij opstaan terug zachte lippen zonder droge barstjes in !! Ook als handcreme gebruikt ik dit nu ! Ik voed zwerfdieren en ik ontsmet elke dag de borden die buiten liggen ! Krijg ik pijnlijke droge barstjes op vingers dus ook als slapen ga wat flamigel erop En smorgens mooi gezonde handen terug !

  Was deze beoordeling nuttig?

Flamigel kopen

Je kan Flamigel van het merk Flen Pharma , geproduceerd door FLEN HEALTH PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Flamigel of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Reisapotheek > Wondzorg