€ 9,86
€ 7,89
(€ 15,78 / 100 g)
Bespaar 20% (€ 1,97)
Promotie 20% korting

Omschrijving van Flamigel

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden.

Flamigel® ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren.
 
Flamigel® is bestemd voor gebruik na een lasertherapie, op oppervlakkige brandwonden (ook degenen veroorzaakt door radiotherapie) en op lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden).
 
Flamigel® mag ook gebruikt worden op oppervlakkige open wonden. 

De hydroactieve colloïd formule van Flamigel® kan de pijn van lichte wonden snel helpen verzachten dankzij haar koeleffect. Flamigel® helpt optimale helingsvoorwaarden te creëren om de celhernieuwing te versnellen zodat de wond snel heelt en de kans op littekenvorming vermindert. Bovendien beschermt Flamigel® de wond door een barrière te vormen tegen externe contaminatie. 

Flamigel® kan gebruikt worden op droge of vochtige wonden:
 • In het geval van een droge wond, verandert Flamigel® de droge wond in een vochtige wond (“hydrogel” effect). De droge wond absorbeert het water dat Flamigel® bevat. Zo bevordert Flamigel® het oplossen van necrotisch/beschadigd weefsel. 
 • In het geval van een vochtige wond, wordt het hydrocolloïd van Flamigel® geactiveerd waardoor Flamigel® overtollig vocht absorbeert en de vochtbalans van de wond herstelt en behoudt (“hydrocolloïd” effect).

Indicatie

Flamigel wordt gebruikt bij:
 •  Brandwonden
 •  Schaafwonden
 •  Zonnebrand
 •  Snijwonden
 •  Open wonden

Gebruik van Flamigel

 1. de wond spoelen en reinigen
 2. Voorzichtig droogdeppen
 3. Een dikke laag (5mm) Flamigel aanbrengen op de wond
 4. Flamigel fixeren met een verband naar keuze

Was de handen vóór en na het behandelen van de wond. Reinig en droog de wond voorzichtig vóór het aanbrengen van de gel.

Bij oppervlakkige brandwonden en lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden): Breng Flamigel® één tot twee maal per dag voorzichtig aan op de wond (in geval van zonnebrand gebruik twee tot zes maal per dag). Flamigel® niet inwrijven. Indien nodig, bedek de wond met een verband of pleister die je dagelijks vervangt.

Bij oppervlakkige open wonden: Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op de wond, maar vermijd daarbij Flamigel® op de wondranden aan te brengen. Bedek Flamigel® met een steriel niet-klevend verband en bevestig met een hechtpleister of windel. Laat Flamigel® ter plaatse zo lang de gelstructuur intact is. Als nieuwe huidcellen worden gevormd en de wond bijna dicht is, breng dan slechts een dunne laag Flamigel® aan om verweking te vermijden. Indien nodig, bescherm de wondranden.

Open wonden: vervang dagelijks.

De gel verwijderen:

 • Was de handen voor en na het verwijderen van Flamigel®.
 • Flamigel® kan eenvoudig en pijnloos verwijderd worden met een vochtig gaas.

Bewaring:

 • Bewaar op kamertempratuur (< 25 °C), op een droge plaats en in de originele verpakking. 
 • Sluit de tube na gebruik. 
 • Flamigel® niet gebruiken na de vervaldatum weergegeven op de verpakking. De vervaldatum (USE BY: jaar/maand) is de laatste dag van de aangegeven maand en jaar.

Ingrediënten Flamigel

Acid colloidal hydrocolloid, Arginine, Purified water, Macrogol, Branch Chained Fatty Acid (BCFA), Methyl-p hydroxybenzoate (E218), Propyl-p-hydroxybenzoate (E216), Disodium EDTA.

Bijwerkingen van Flamigel

Nevenwerkingen zoals irritaties of allergische reacties zijn zeldzaam.

Waarschuwing

 • Voor uitwendig gebruik.
 • Flamigel® niet gebruiken bij gekende allergische reacties aan parabenen of één van de bestanddelen.
 • Flamigel® niet gebruiken op de oogleden of in de ogen. Bij contact van Flamigel® met de ogen, spoel de ogen met stromend water en raadpleeg een arts.
 • Raadpleeg een arts vóór gebruik van Flamigel® op grote, natte of geïnfecteerde wonden omdat andere aanvullende behandelingen noodzakelijk kunnen zijn.
 • Indien de wond opzwelt, rood of pijnlijk wordt of niet geneest na enkele dagen, raadpleeg een arts.
€ 9,86
€ 7,89
(€ 15,78 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Flamigel

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Directe verlichting

  Gemakkelijk aan te brengen half-vloeibere wit/ kleurlozegel. Blijft goed op de te behandelen plaats liggen .geeft direct een verkoelend en verlichtend effect. Aangename frisse geur . Maakt geen vlekken op kledij en plakt niet in de huid na verwijderen kompres. Goed voor brandwonden en beschadigde huid na bv bestralingen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  littekengel

  sterk geadviseerd door mijn chirurg, was ik blij met het resultaat van de operatie: de littekens zijn niet gekreukeld en een van de littekens is bijna verdwenen. Ik heb het product 3x per dag gedurende enkele maanden in een "goede" laag gebruikt en gebruikt het na het douchen als ik het zwembad verlaat (irriterend chloor)

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Flamigel

  Gewoon een zalf die iedereen in zijn huis moet hebben. Komt dikwijls van pas voor allerlei schaaf en andere wonden. Een goed ,doeltreffend middel die de genezing flink bevorderd.

  Was deze beoordeling nuttig?

Flamigel kopen

Je kan Flamigel van het merk Flen Pharma , geproduceerd door FLEN HEALTH PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Flamigel of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Reisapotheek > Wondzorg