€ 22,86
€ 20,35
Bespaar 11% (€ 2,51)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Flaminal Forte

Flaminal Forte, een hydrocolloïd-alginaatgel combinatie, heeft een uniek werkingsmechanisme en is gepatenteerd.

Opname en afgifte van vocht:
De hydrocolloïde gel met geactiveerde en niet-geactiveerde licht zure polymeren. De geactiveerde polymeren worden verzadigd met water en kunnen dit als bevochtiging aan de wond afgeven. De niet-geactiveerde polymeren kunnen worden bereid door ionen die in het wondvocht geactiveerd zijn, zodat deze polymeren exsudaat kunnen absorberen. De combinatie met alginaten verhoogde de exsudaat inname aanzienlijk. Flamigel ® Forte regelt het wondvocht en genereert een optimale omgeving voor wondgenezing.

Indicatie

Flaminal Forte is geschikt voor matig tot sterk exsuderende wonden. Flaminal Forte kan met een kompres, zoals vaseline of paraffine gaas, en indien nodig met een verband gefixeerd worden. Bij zwaar geïnfecteerde wonden is aanvullende behandeling nodig.

Flaminal Forte is geïndiceerd voor de behandeling van drukzweren, zweren, brandwonden, postoperatieve wonden of andere langzaam genezende of chronische wonden.

Gebruik van Flaminal Forte

De gelstructuur van het product is geschikt voor het direct aanbrengen op de wond in een zo dik mogelijke laag. Zodra de gelstructuur niet meer intact is, wat het geval is, afhankelijk van de toestand van de wond na 1-3 dagen, wordt de gel afgewassen en opnieuw aangebracht.

Ingrediënten Flaminal Forte

Alginaat (totaal alginaat gehalte 5,5% (g/g)); macrogol; en- zym systeem (glucoseoxidase, lactoperoxidase, glucose,guaiacol); kaliumsorbaat; kaliumjodide; buffer; gezuiverdwater Ph.Eur.

€ 22,86
€ 20,35

Laatste reviews en ervaringen met Flaminal Forte

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Beter dan flamigel

  Al jaren sukkelt ik met een wonde aan mijn been die maar niet wil genezen. Ik gebruikte jaren flamigel maar de dokter rade me aan om flamigel forte te gebruiken, en inderdaad is veel beter. De jeuk is minder. Eerst is het een witte laag en dat smelt precies waarna de zalf er heel lang opblijft, zonder vettig aan te voelen .

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  3/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Flaminal forte

  Très bon prix et bien aussi sur les plaies suintantes

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Grote tevredenheid

  DIt product is handiger in gebruik dan de grote pot van 500g. Wordt door de thuisverpleging een top product genoemd

  Was deze beoordeling nuttig?

Flaminal Forte kopen

Je kan Flaminal Forte van het merk Flen Pharma , geproduceerd door FLEN HEALTH PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Flaminal of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij hygiëne