€ 17,96
€ 16,16
(€ 53,87 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 1,80)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Flaminal Hydro

Flaminal Hydro is een hydroactieve colloid gel op basis van alginaten en een antimicrobieel enzymesysteem. Flaminal Hydro bevordert het herstel van een wond.

De vijf belangrijkste eigenschappen om een wond goed te doen genezen:
 1. Flaminal Hydro houdt de wond vochtig
 2. Flaminal Hydro zorgt voor een voortdurende wondreiniging
 3. Flaminal Hydro heeft een antimicrobiële bescherming
 4. Flaminal Hydro is veilig voor huidcellen
 5. Flaminal Hydro is hypoallergeen

Indicatie

Flaminal Hydro is aangewezen bij droog tot matig exsuderende wonden, zoals:
• Brandwonden (2de graads)
• Postoperatieve wonden
• Oncologische wonden
• Doorligwonden
• Beenzweren (slagaders, kleine slagaders, aders, diabetes, combinatie)
• Dermatochirurgische wonden

Gebruik van Flaminal Hydro

Gebruiksaanwijzing
Aanbrengen en vervanging van Flaminal Hydro o de wond is gemakkelijk en pijnlos.

1. Eerst de wond reinigen en spoelen
2. Voorzichtig droogdeppen
3. Een dikke laag (5mm) Flaminal Hydro aanbrengen op de wond, niet op de wondranden
4. U fixeert Flaminal Hydro met een eindverband afhankelijk van de aard van de wond
- Droge wond: transparante film (polyurethaan) of vetverband met windel
- Weinig exsudaat: non-woven gaaskompres met windel of hechtpleister
- Meer exsudaat: absorberend niet klevend kompres met windel of hechtpleister

Goed om te weten
Het verband dagelijks controleren. Indien er lekken zijn of onvoldoende gel, Flaminal Hydro vervangen en een nieuwe band aanleggen.
Indien droge, witte alginaatschilfers op de wondrand verschijnen, laat u deze. Ze beschermen de wondrancd waardoor de wonde sneller sluit.
Indien droge, witte alginaatschilfers in de wond verschijnen, bedek Flaminal Hydro zoals bij een droge wond.
Indien de gel te snel lopend wordt, dan is de wond te vochtig en gebruik u beter Flaminal dan Flaminal Hydro.
Het verband met Flaminal Hydro kan ten plaatse blijven zolang de gelstructuur intact is (1 à 4 dagen, afhankelijk van de mate van exsudaat).
In de beginfase van de behandeling kan de wond groter lijken. Dit is een normaal gevolg van de reinigingsfase van de wondgenezing waarbij het dood weefsel wordt verwijderd.
Aangezien alginaten natuurlijke producten zijn, kan de kleur lichtjes veranderen. De kleurverandering heeft geen invloed op de kwaliteit van Flaminal Hydro.

Ingrediënten Flaminal Hydro

Alginate (total alginate content 3.5% (g/g)); macrogol; hydroxypropylcellulose; enzyme system (glucose oxidase, lactoperoxidase, glucose, guaiacol); potassium sorbate; potassium iodide; buffer; purified water Ph.Eur.

Waarschuwing

Voorzorgen
Bij bepaalde wonden kan een aanvullende behandeling gewenst zijn. Raadpleeg een arts.
Flaminal Hydro kan onder toezicht van een arts bij geïnfecteerde wonden worden gebruikt.
Alginaten hebben een weëe geur die geen invloed heeft op de wondheling. Indien echter de geur plots meer uitgesproken wordt, raapleeg een arts.
Flaminal Hydro mag niet worden gebruikt voor de behandeling van 3de graadswonden en bij patiënten met gekende allergie voor één of meerdere bestanddelen.
Flaminal Hydro mag niet op de oogleden of in de ogen worden aangebracht. Indien dit toch gebeurt, dient u de ogen goed te spoolen met stromend water. Raapleeg een arts.

Bewaring
Bewaren op kamertemperatuur (niet meer dan 25°C), op een droge plaats, in de originele verpakking. De vervaldatum is de eerste dag van de aangegeven maand.
Sluit de tube en de pot telkens goed onmiddellijk na gebruik.
Eens aangezet kan de tube Flaminal Hydro worden gebruikt tot de vervaldatum, de pot Flaminal Hydro 500g niet langer gebruiken dan één week na de eerste opening.
We bevelen bovendien aan dat een verpakking Flaminal Hydro wordt gebruikt bij één patient.
€ 17,96
€ 16,16
(€ 53,87 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Flaminal hydro

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn man liep een brandwonde op met het gebruik van javel 18°, de brandwonde is mooi genezen van buitenuit naar binnen, gelijk in de bijsluiter staat.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Werkt heel goed bij vochtige wondjes, ook bij kleine brandwondjes,. Vluggere genezing zonder korstvorming en minder litteken. Is wel tamelijk duur in aankoop.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een aanrader om altijd in huis te hebben. Zeer goed voor brandwonden en zeker ook voor andere wonden. Geneest beter en minder littekens. Smeert goed en is niet vettig.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  vormt een handige film en is gemakkelijk aan te brengen en de laat de wonde sneller genezen met minder littekenvorming en de verpakking is net voldoende voor enkele gebruiken
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede prijs voor een uitstekend product. Gemakkelijk aan te brengen met een steriele spatel en gemakkelijk te verwijderen met een wondspoelmiddel. snelle wandeling.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  na een werkongeluk kreeg ik een zweer in mijn been, het genas pas op de dag dat mijn dokter flaminale Hydro voorschreef, ik heb er nog steeds een aantal in de apotheek, geproduceerd op de top, nikkelvoila, met deze periodes van extreme kou, vorst, harde wind, mijn lippen zijn gebarsten
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Zeker een aanrader om altijd in huis te hebben. Zeer goed voor brandwonden en andere wonden genezen veel beter en met veel minder litteken. Smeert goed open en is niet vettig
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is een fijn product. Mijn huid geneest heel mooi, en blijft ook heel mooi gaaf. En ik heb helemaal geen ontstekingen meer!! Ik ben hier heel blij mee. Ik gebruik het dagelijks, en blijf dit doen. Ik heb al meerdere producten geprobeerd. Zonder resultaat. Maar de werking Flaminal Hydro is boven verwachting. Ik ben er heel erg tevreden en blij mee.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Flaminal Hydro wilt u je wonde op een goede vocht houding brengen en de wond randen vrij houden van uit drogen want met uit drogen van huid randen droog te laten geeft u minder kans dat de huid vlugger kan helen dus Flaminal Hydro het beste om de wond in goede vocht houding te brengen en een wond sluiting te brengen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ken dit product goed daar ik er dagelijks in het ziekenhuis mee werk. Het resultaat is zeer goed maar je moet het wel op de juist manier gebruiken
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  deze zalf is net iets sterker dan de gel qua wondverzorging. Alleen de tube is niet zo handig. De emulsie is nogal loperig, waardoor je snel de dop dient te sluiten voordat de inhoud eruit loopt
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Kan nog geen mening geven over het product aangezien het product voor het buitenland was bestemd.Zodra ik meer weet dan horen jullie onze mening.Dus nog even geduld.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn dokter heeft me deze zalf aangeraden, omdat ik nogal gemakkelijk uit een wonde begin te zweren. Deze zalf is niet aggressief, een beetje op de wonde is genoeg.

Flaminal Hydro kopen

Je kan Flaminal Hydro van het merk Flen Pharma, geproduceerd door FLEN HEALTH PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Flaminal of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij doorligwonden