€ 18,82
€ 16,94
(€ 33,88 / l)
Bespaar 10% (€ 1,88)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Salus Floradix Elixir

Omdat het lichaam zelf geen ijzer kan aanmaken, moeten we het dagelijks via de voeding binnenkrijgen. De dagelijks benodigde hoeveelheid ijzer hangt af van de leeftijd en het geslacht. Vrouwen hebben vaak een hogere behoefte aan ijzer dan mannen. IJzer is van groot belang voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Het speelt een rol bij onze vitaliteit en energie. Een verhoogde behoefte aan IJzer kunnen vrouwen hebben in hun menstruatieperiode, tijdens de zwangerschap, kraamtijd en de periode van borstvoeding. Maar ook kinderen in de groei en sporters. Speciaal voor deze groepen is er Floradix, een kruidenelixer met ijzer dat met een gerust gevoel gebruikt kan worden. 

Floradix bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en biedt ook belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitaminen. Het ijzer draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. De vitaminen B1, B2, B6 en B12 ondersteunen de energie de stofwisseling en de vitamine C bevordert de opname van ijzer. Bovendien draagt vitamine C bij aan de normale functie van het immuunsysteem.

De kruiden en vruchtenconcentraten vormen een unieke samenstelling en leggen de basis voor een goede verdraagzaamheid en dragen zo bij aan het behoud van een normale stoelgang. 

Floradix ijzer-elixer is geschikt voor iedereen die ondersteuning van vitaliteit, energie en weerstand kan gebruiken: bv. tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, kinderen in de groei, ouderen of sporters.

Indicatie

Floradix is een vloeibaar ijzer-elixir aangevuld met groente-extracten en vruchtenconcentraten die helpen bij de ondersteuning van energieniveaus.
 

Gebruik van Salus Floradix Elixir

De dagelijkse aanbevolen dosering voor: 
-Volwassene: 2 x 10 ml of 1 x 20 ml (een maatbeker) een half uur voor de maaltijd. 
-Kind: 3 - 5 jaar 5 ml per dag 6 - 12 jaar 10 ml per dag 

Vitamine C bevordert de ijzeropname, dus inname met een glas vers vruchtensap is prima. 
Voor het beste resultaat dient het elixer 3-4 weken gebruikt te worden, de tabletten 5-6 weken. Na opening in de koelkast bewaren. Het elixer is dan nog 4 weken houdbaar. Niet innemen met zwarte thee, koffie of melkproducten, want dat vermindert de ijzeropname aanzienlijk!

Ingrediënten Salus Floradix Elixir

Behalve de ingrediënten in onderstaand schema bevat het elixer ook: wortel, brandnetel, spinazie, kweekwortel, angelikawortel, venkel, bruine algen, hibiscus, peren, druiven, zwarte bessen, sinaasappelschil en -sap, bramen, kersen en bieten. 

Werkstof per 20 ml % van de dagelijkse behoefte 
Ijzer 15 mg 107% 
vitamine B1 1,6 mg 114% 
vitamine B2 1,8 mg 113% 
vitamine B6 0,8 mg 40% 
vitamine B12 1,2 mcg 120% 
vitamine C 26,0 mg 33% 

Aftreksel op waterbasis (54 %) van: wortel (Daucus carota), brandnetelblad (Urtica dioica), spinazieblad (Spinacia oleracea), kweekwortel (Agropyron repens), venkelvrucht (Foeniculum vulgare), bruin alg thallus (Macrocystis pyrifera), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa). Mix van vruchtensapconcentraten (29,4 %): peer, druif, zwarte bessensap, water, braam, kers, sinaasappel, biet, citroen, carobe extract, appel. Waterig gistextract, honing, waterige extracten uit rozenbottel (Rosa canina) (met 4 % vit. C),IJzer(II)gluconaat, tarwekiemextract, vitamine C (ascorbine zuur), natuurlijke aroma’s, vitamine B1 (thiamine hydrochloride), vitamine B2 (riboflavine natriumfosfaat), vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride), vitamine B12 (cyanocobalamine).

Waarschuwing

Zijn Salus elixers lactose- en gistvrij?
Alle elixers zijn lactosevrij. Alle elixers met uitzondering van Floradix Vita Kruidenelixer en Epresat Multivitamine zijn gistvrij. Alle elixers zijn geschikt voor vegetariërs. Gallexier, Pagosid-L en Salucur zijn ook geschikt voor veganisten.
€ 18,82
€ 16,94
(€ 33,88 / l)

Laatste reviews en ervaringen met Salus floradix elixir

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  We nemen gemiddeld twee maal per jaar een kuur met floradix. Vooral onze dochter vraagt ernaar in momenten van vermoeidheid en stress.Het helpt om je snel meer energieker te voelen en er terug tegenaan te gaan
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Helpt je gezond door de winter heen! ik ben kankerpatiënt en mijn bloedwaarden zijn nog steeds zeer goed door iedere dag mijn lepeltje! Super tevreden!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ijzertabletten liggen bij mij vaak zwaar op de maag. Met deze elixir heb ik dat probleem niet want hij is heel goed verteerbaar. Ik moet doordat ik snel ijzertekort heb vaak supplementen bijnemen en dan is deze een veel beter alternatief dan tabletten.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeker aan te raden !, ik wilde 1 of 2 kuren doen maar ben het winter zomer blijven doornemen. Wel in frigo bewaren en niet lang houdbaar na opening maar daar tegenover staat natuurlijk product zonder bewaarmiddelen en enorme cocktail kruiden en vitamines! Ditvhelpt mij door de zware dagen en periodes van een jong gezin te komen! Nergens zo goedkoop te vinden als op farmaline!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Hallo, ik heb een paar weken floradix elexir genomen en ik voel mij heel goed, ik voel mij niet moe meer. Ik ga nu nog twee flessen van 500 ml bestellen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  I love this product! I am so grateful to Salus for their Floradix Ijzerelexir! It is just amazing! I drink it every day and feel much more vital than before! I can do more things in one day, and feel less tired. Also I like that it is very natural comparing to other iron pills.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  is zeer goed tegen vermoeidheid. Ik neem het slechts 1 x per dag, maar ik voel me veel fitter als daarvoor! Het is bovendien lekker. het is zoveel fijner als je energie over hebt op het einde van je dag!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Niet voorgeschreven, maar een makkelijke manier om ijzer toe te voegen in vloeibare vorm. Ik meng het met fruitsap dan is de smaak beter. Daarna wacht ik een half uur alvorens te ontbijten.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik vind Floradix vloeibaar ijzer-elixir goed. Het is vloeibaar zodat het beter in het lichaam wordt opgenomen t.o.v. een pil. Het ijzer draagt bij tot vermindering van de vermoeidheid, de vitaminen dragen bij tot het verbeteren van de weerstand. Ik gebruik Floradix vloeibaar ijzer-elixir tijdens de herfst/winter. Ik ben er vorig jaar mee begonnen: ik was toen gestart met mijn opleiding begeleider in de kinderzorg. Ik wou mijn weerstand verbeteren omdat ik tijdens mijn stage in een kinderdagverblijf stond en dus met veel zieke kinderen in contact kwam. Ik vind dat het mij geholpen heeft: ik ben vorig schooljaar slechts 1 keer ziek geweest in januari. Het jaar voordien was ik enkele keren ziek.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  de floradix elixir is gemakkelijk om in te nemen, de smaak valt goed mee. De vitamine C in Floradix ijzer elixer draagt bij tot verbetering van ijzeropname en de vitamine C en B12 dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Floradix ijzer elixer is geschikt voor iedereen die ondersteuning van vitaliteit, energie en weerstand kan gebruiken.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Perfect product om aan te sterken na of tijdens griep , geeft je wat meer energie en je voelt je wat lekkerder in je vel ik neem het al jaren zeker als als ik dat bekende luste loze gevoel of de griep weer krijg Echt een aanrader ! Met Vriendelijke Groet Aggie
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Dat is geweldig, dat is geweldig. Een redelijke prijs: Ik (3 maanden na de geboorte) en mijn 55-jarige moeder, we nemen het elke dag. We kunnen de verandering zien, we zijn zeer tevreden met dit product!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  I drink this for long time. It is hard to say how many effects, but I do think my body being warm up than before. I will keep on drinking. The price is quite good!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit product is makkelijk in te nemen en je voelt al na 2 weken verbetering door de perfecte samenstelling van vitaminen en mineralen waardoor het ijzer beter opgenomen wordt.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Natuurlijk product effectief voor anemische mensen. Om minstens 6 maanden gebruikt te worden om de gunstige effecten in het lichaam te voelen en u zult de resultaten van het bloedonderzoek zien, vooral op ferritine niveau
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Op aanraden van een collega hiermee begonnen ipv ijzerpillen van de dokter. Voel me nu veel beter dan ervoor. Zeer tevreden. Had ervoor veel last van de pillen en nu niet van dit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb een aantal grote operaties achter de rug, en voor elke operatie heb ik Floradix Blutsaft genomen om mijn bloeniveau te doen toenemen. Het heeft elke keer opnieuw perfect gewerkt. Mijn bloedniveau was altijd perfect voor de operatie. Ik zou dit product aan iedereen willen aanbevelen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Floradix Elixir is een echte aanrader als je een tekort aan ijzer hebt. Het is heel lekker van smaak, je hoeft het niet te mengen met fruitsap. Elke dag een kleine dop innemen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer doeltreffend product. Ik gebruik het regelmatig gedurende 13 jaren. Een behandeling bij elke seizoenswisseling of wanneer ik vermoeid ben. Voor de maaltijden als aperitief. Heerlijke smaak.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Met Floradix kan je op een natuurlijke manier je ijzergehalte op peil houden. Het verhoogt je vitaliteit en energie. Tip: neem het als kuur enkele keren per jaar.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is veruit de beste bron van ijzer. Een vriendin gebruikte het tijdens en na haar zwangerschap. Ik en andere vrienden gebruiken het en het helpt ons bij een gebrek aan energie en tegen een constant koud gevoel.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik was altijd moe en had geen vitaliteit. Mijn nicht had me aangeraden om een kuur te doen van Floradix Elixer. Ik sta er versteld van, geloof me dit werkt!

Salus Floradix Elixir kopen

Je kan Salus Floradix Elixir van het merk Salus, geproduceerd door OCEBIO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Pre-Solden of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Ijzer
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen