€ 38,70
€ 34,83
(€ 34,83 / l)
Bespaar 10% (€ 3,87)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel

Fytosil is een waterige oplossing die naast silicium ook plantaardige extracten van brandnetel en heermoes bevat.  

Silicium
Onderzoek op silicium heeft aangetoond dat het een essentiële rol speelt in alle ondersteunende structuren van het lichaam Silicium geeft bescherming aan structuurgevende eiwitten zoals elastine (in de bloedvaten), collageen (in de huid en gewrichten) en keratine (in haar en nagels). Het siliciumgehalte vermindert met de leeftijd en is een vitale factor in verouderingsprocessen. Het speelt tevens een aanzienlijke rol bij de botvorming, doordat silicium het remineralisatieproces stimuleert.
Bij gewrichtsaandoeningen, spierblokkades en spierspanningen is het een ideaal transportmiddel om de bouwstoffen aan te voeren en de afvoer van onze afvalstoffen in de weefsels te verhogen.

Brandnetel
Brandnetel is een waardevolle plant en niet alleen door hun geneeskracht. Ze kan als voedsel gebruikt worden in netelsoep en verder is het een waardplant voor talrijke vlinders. Brandnetels zijn een bron van vitaminen (A,B2,B6, C,K, Foliumzuur), chlorofyl, beta-caroteen, slijmstoffen, looistoffen, kalium en calciumnitraat, kiezelzuur en ijzer. Brandnetel bezit zwak diuretische eigenschappen. Het wordt aangewend bij reuma en jicht. Onderzoek heeft aangetoond dat de urinezuurexcretie langs de nieren toeneemt en dat de migratie van urinezuur uit de weefsels naar de bloedbaan eveneens vermeerdert. Het is een van de meest nuttige planten om meer dan één hoedanigheid : ze bevordert de spijsverteringsfunctie ; bestrijdt diarree en bezit diuretische, bloedstelpende, antidiabetische en bloedvatvernauwende eigenschappen. Net zoals kweekwortel bevordert ze het hemoglobinegehalte in het bloed. Door haar diuretische werking werkt ze bloedzuiverend en antireumatisch.

Heermoes
Heermoes bevordert de aanmaak en het herstel van bindweefsel. Het is dus aangewezen bij o.a. botontkalking (osteoporose), herstel van breuken, blessures, gescheurde ligamenten, verzwikkingen, aandoeningen van de tussenwervelschijven, afbrekende en splitsende haren en nagels, haarverlies, zwak gebit, reumatische aandoeningen, ... Heermoes is remineraliserend en wordt gebruikt bij mineraaltekorten en krampen. Het bevordert de bloedaanmaak en ondersteunt zo bij bloedarmoede en vermoeidheid. Heermoes is ook mild vochtafdrijvend en urinezuurdrijvend. Heermoes helpt bij blaas- en nierontstekingen, nierstenen of niergruis, bloedverlies via de urine en vochtophopingen. Heermoes versterkt de blaas bij blaasspierzwakte en incontinentie.

Gebruik van Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel

De aanbevolen dosis is één tot drie maal 20ml/dag.
Eerste dosis nuchter innemen, 's ’morgens. Op kamertemperatuur en buiten directe invloed van de zon bewaren. Niet in koelkast plaatsen! Het product niet aanraken met metaal of glas.

Ingrediënten Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel

In één dosis zit er precies 17,24mg silicium (choline-gestabiliseerd ortho-siliciumzuur), 1,50mg heermoes (equisetum arvense) en 1,50mg grote brandnetel (urtica dioca).
Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel 1 l
€ 38,70
€ 34,83
(€ 34,83 / l)

Laatste reviews en ervaringen met Fytosil organisch silicium heermoes/brandnetel

Schrijf een review
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Is een product dat ervoor moet zorgen dat er voldoende silicium aanwezig is om zodoende de bindweefsels te versterken, heeft ook een waterafdrijvende functie die vlug duidelijk wordt, het gewenste effect is uiteraard pas op langere tijd zichtbaar...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Gebruik dit af en toe - kuur van 2 à 3 flessen. Tijdens die periodes heb ik minder last van krampen. Ook baat bij vochtophoping, benen. Maar het helpt vooral tegen gewrichtspijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Fytosil Silicium met brandnetel/heermoes is is een goed produkt voor de spieren Ik kan het iedereen aanbevelen. Is nog lekker van smaak ook. Er zit een maatbekertje bij voor de juiste dosis/dag.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Fytosil organisch silicium werd mij voorgeschreven door mijn arts voor het vitamine tekort. Mijn nagels waren heel broos en kraakten af bij het minste stootje. Dit is een heel goed product en heeft ook geen slechte smaak.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Product ok maar ik verkies fytos met msm en glucosamine . Deze is zeker voldoende indien men geen last heeft van pijnlijke gewrichten. Goed voor haar en nagels.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb denkelijk nog geen oordeel kunnen maken over silicium,ben diabeet heb artrose,hartstends(2)en mijn spieren zouden een boost goed kunnen gebruiken(geweldig stram) Dus nog weinig resultaat!Maar ik blijf proberen!!!!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Door elke morgen een maatje fytosil silicium te nemen op mijn nuchtere maag vind ik dat mijn nagels sterker zijn en ook mijn haar is goed gezond. Ik heb ook minder last van nekpijn. Ik blijf het in ieder geval kopen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  ik heb problemen met het kraakbeen van de knieën en krijg ik gel-spuiten in de knieën. Sinds enkele jaren neem ik als supliment de Silicium en het resultaat is dat ik langer met de gel-spuiten doe. Maar bij de volgende bestelling ga ik de Silicium met de Glucosamine bestellen, nu neem ik appart Glucosamine.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Als scoliosepatiënt heb ik chronische spier- en gewrichtspijnen. Silicium bevordert de bloeddoorstroming, versoepelt de gewrichten en verlicht de pijn. Opstaan is bijzonder lastig, maar na 20 ml Silicium op mijn nuchtere maag, begint het te beteren. Zonder zou ik de dag niet doorkomen. Dat mijn haar er dikker en gezonder van wordt en minder uitvalt, is leuk meegenomen. :)
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een wonderproductje voor huid en haar. Elke ochtend neem ik een dopje silicium in en reeds na een week merkte ik dat mijn huid veel beter gehydrateerd was. Ook mijn haar groeit sneller.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Door elke ochtend een maatje Fytosil Silicium te nemen op nuchtere maag, merk ik na 3 weken reeds dat mijn haar gezonder is en mijn nagels beginnen te sterken. Een aanrader!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Fytosil Organisch Silicium met heermoes en brandnetel is zo goed voor mijn hele gesteldheid, ik ben er echt in een week al door opgeknapt, ik blijf het gebruiken, ook minder migraine !!! Catharina, Zeist
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Leerde Fytosil kennen via mijn arts wegens abnormale haaruitval,ben heel tevreden met het resultaat,mijn man is ook van zijn nachtelijke krampen af sinds hij Fytosil dagelijks inneemt,wat nooit lukte zelfs niet met Magnesium inname!!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik elke morgen 20cc silicium op de nuchtere maag. Al na een paar weken zijn mijn nagels sterker geworden. Na ongeveer 2 maanden ziet mijn haar er ook gezonder uit en valt het niet meer uit.

Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel kopen

Je kan Fytosil Organisch Silicium Heermoes/Brandnetel van het merk Fytosil, geproduceerd door BIORADIX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamsverzorging