€ 16,98
€ 14,19
(€ 141,90 / 100 ml)
Bespaar 16% (€ 2,79)
Promotie 16% korting
Bijsluiter van Hylo-Dual Oogdruppels 10 ml druppels

Omschrijving van Hylo-Dual Oogdruppels

Branden, jeuken, tranenstroom, het gevoel dat er iets in het oog zit of het gevoel van droge ogen zijn symptomen van een geïrriteerd oog. Vaak is dit een symptoom dat het oog niet voldoende van vocht wordt voorzien. Een andere oorzaak zijn overgevoeligheidsreacties voor bepaalde stoffen (bijv. pollen, huisdieren of huisstof), zogeheten allergieën. Omdat een allergie vergelijkbare symptomen laat zien, is het moeilijk onderscheid te maken tussen een droog of een allergisch oog. In deze gevallen is HYLO-DUAL® nuttig vanwege de tweeledige werkingswijze van natriumhyaluronaat en ectoïne. HYLO-DUAL® bevat natriumhyaluronaat, een fysiologische substantie die wordt gevonden in het oog, maar ook in andere weefsels van het lichaam. Natriumhyaluronaat heeft de bijzondere eigenschap om een gelijkmatige, stabiele, zeer langdurige vochtlaag op het oppervlak van het oog te vormen zonder dat deze heel snel wordt weggespoeld. Ectoïne is een natuurlijke stof die uit micro-organismen wordt verkregen die in een extreme omgeving leven (bijv. zoutmeren). Om beschermd te worden tegen deze extreme omgevingsomstandigheden, vormen deze micro-organismen de natuurlijke stof ectoïne. De specifieke eigenschappen ervan worden in HYLO-DUAL® gebruikt. Ectoïne verhoogt de binding van water bij de cellen van het oogoppervlak. Dit vormt een fysiologische barrière op het bindvlies tegen allergeen werkende stoffen. Tegelijkertijd stabiliseert ectoïne de lipide laag van de traanfilm die beschermt tegen overmatige verdamping van tranen. De interactie van natriumhyaluronaat en ectoïne geeft intensieve langdurige lubricatie van het oogoppervlak en beschermt tegen verdamping van tranen. De typische symptomen van jeuk en een brandend gevoel die optreden als ontstekingsreacties op door de omgeving teweeggebrachte irritaties alsook als allergische reacties, worden verlicht door HYLO-DUAL® .

Indicatie

HYLO-DUAL is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 0,5 mg/ml natriumhyaluronaat, 20 mg/ml ectoïne, een boraatbuffer en water. HYLO-DUAL bevochtigt hoornvlies en bindvlies en beschermt tegen overmatige verdamping van tranen. Deze stabilisatie van tranen verlicht de ontstekingssymptomen van geïrriteerde ogen alsmede in het geval van allergieën. Het jeukende en brandende gevoel van de ogen verdwijnt.

Gebruik van Hylo-Dual Oogdruppels

Neem voor gebruik steeds de dop af. Houd de flacon voor het eerste gebruik van HYLO-DUAL® verticaal met de druppeltuit naar beneden en druk net zo vaak op de bodem van de flacon tot de eerste druppel aan de tuit verschijnt. De flacon is daarna gereed voor de volgende keren dat het gebruikt wordt. Houd de flacon met de druppeltuit naar beneden met de duim op de schouder van de flacon en de andere vinger op de bodem ervan. Houd uw hoofd een beetje achterover, trek met uw vrije hand het onderste ooglid een beetje van het oog weg en druk snel en krachtig op het midden van de bodem van de flacon. Daardoor wordt het mechanisme van het toedienen van een druppel geactiveerd. Vanwege de bijzondere ventieltechniek van het COMOD-systeem is de grootte en de snelheid van de druppel, ook bij zeer krachtig drukken op de bodem van de flacon, steeds dezelfde. Sluit uw ogen langzaam, zodat de vloeistof zich gelijkmatig over het oogoppervlak kan verdelen. Sluit na gebruik de druppeltuit direct en zorgvuldig met het dopje af. Zorg ervoor dat de druppeltuit droog is. Vermijd het contact tussen de druppeltuit en uw oog of de huid van uw gezicht.
€ 16,98
€ 14,19
(€ 141,90 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met Hylo-Dual Oogdruppels

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Goede oogdruppels.

  Handig in gebruik en voor meetenemen in een handtas.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Verlost van mijn droge ogen

  Heel goede oogdruppels tegen droge ogen en allergie. Verzacht heel vlug en blijft de ganse nacht goed. Ik word niet meer wakker door droge ogen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Oogdruppels geschikt voor lenzendragers

  De hylo dual oogdruppels zijn ideaal voor lenzendragers die regelmatig in ruimtes zijn waar airco is. Ik bevochtig mijn ogen meerdere malen per dag hiermee. Ook voor wie lichte last heeft van pollen kan gebaat zijn bij gebruik van Hylo dual oogdruppels.

  Was deze beoordeling nuttig?

Hylo-Dual Oogdruppels kopen

Je kan Hylo-Dual Oogdruppels van het merk Ursapharm , geproduceerd door URSAPHARM BENELUX , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Ogen > Droge Ogen