€ 7,95
€ 6,84
(€ 34,20 / 100 g)
Bespaar 14% (€ 1,11)

Omschrijving van L-Mesitran

L-Mesitran - Hydroactieve antibacteriële zalf, wondreinigend, optimaliseert de wondgenezing. L-Mesitran is een zalf die bestaat uit: honing, lanoline, zonnebloemolie, levertraan, Calendula Officinalis, Aloë Barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide. Wanner de zalf in contact komt met de wond zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hierdoor zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Hierdoor wordt het wondhelingsproces gestimuleerd, de zalf bevordert het oplossing van de necrose (autolyse) en vergemakkelijkt de migratie van epitheelcellen.

Door de sterk osmotische werking, werkt L-Mesitran antimicrobieel. De zalf zal geleidelijk verdunnen en kan gemakkelijk verwijderd worden met een wondreiniger. L-Mesitran kan afgedekt worden met de meeste afdekkende wondverbanden. De zalf kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de zalf. Door het gebruik van natuurprodukten kan ieder lot zalf een iets andere kleur hebben (wit-geel-bruin).

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid zalf uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de zalf in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de zalf aan.
6. Vervang de zalf zodra de zalf opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

L-Mesitran 20 g
€ 7,95
€ 6,84
(€ 34,20 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-mesitran

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Fijne zalf plakt minder dan de gel ! Maar vind persoonlijk de gel fijner in gebruik ! Omdat die ook wat smelt op de wond ! Waardoor die vloeibaar wordt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik had een nare ontsteking aan mijn grote teen omdat ik mijn nagel te kort had geknipt. En het wondje wat ontstond wilde maar niet genezen en was heel erg pijnlijk en er was al wildvlees aan het ontstaan. Ik was bang voor de eventuele behandeling (nagel of deel ervan verwijderen, heb daar horrorverhalen over gehoord). Ben toen L-Mesitran gaan smeren en Kurkuma capsules (natuurlijk antibioticum) gaan slikken en na één dag was de pijn er al uit en zag alles er al rustig uit. Voor mij een absoluut wondermiddel!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  mijn kat had een wondje op haar hoofd van een andere krab ,ik heb dan deze wondzalf besteld er zit honing in ,dus prikt niet in de wond ,perfect dus voor dier en mens,snelle levering ook.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Een, voor mij, fantastisch hulpmiddel. Waar andere, dure middelen, niet helpen, helpt L-Mesitran wel. Bij mij is in september een pouch aangelegd (na verwijdering van mijn dikke darm) en de bijwerking daarvan is pijnlijke, schrale, kapotte billen. Van alles geprobeerd, maar geen vooruitgang. Met Mesitran dus wel!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede zalf, gebruikt voor ontstoken kootholtes bij mijn paard. Binnen 1 week al heel goede resultaten. Eerst wassen met Betadine daarna drogen en goed insmeren. Moet je gewoon in je EHBO doos hebben.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mesitran is een wondzalf die anti bacterieel werkt. Is uitstekend te gebruiken bij geïnfecteerde blaren, maar ook bij ontstoken, ingroeiende nagels en bacteriegroei onder de nagelplaat. Smeert makkelijk uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  L-mesitran honingzalf is een klein tubetje zalf, handig om mee te nemen als je op vakantie gaat. Het is een anti- bacteriële wondzalf, zeer geschikt voor schaaf- en snijwonden en ontvellingen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ideaal middel voor wondgenezing. Heb het nu op een wond gebruikt die al door mijn diabetes 2 maanden open was. Na 2 weken was deze dicht. Geweldig spul.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Op aanraden andere hondenbezitter met goede ervaring behandeling hotspot de tube aangeschaft, ik moet zeggen ook bij onze hond Ierse Setter, ex bijtwond na gebruik hydrocord het beste eindresultaat gekregen de wond ziet er rustig uit en ook de haargroei komt weer op gang,kortom ik ben tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goed product om bij kleine schaving of verwonding het genezingsproces te bevorderen. Makkelijk in het gebruik en in een handige verpakking.Dit product wordt aanbevolen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede zalf die snel in trekt. Het enige nadeel is dat de zalf wel afgeeft aan bijvoorbeeld beddengoed. Ik gebruik hem in combinatie met mycosos tegen kalknagels en dat werkt prima.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Wondzalf op basis van honing. Heeft een okergele kleur. Ik had een naar hardnekkig wondje dat maar niet wilde genezen. Na gebruik van Mesitran, merkte ik binnen een paar dagen duidelijk verbetering.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden over de service en het product. Snelle levering in een mooi verzorgd pakketje. Het is een heel fijn product om mee te werken en geeft een goed eindresultaat!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb dit product gebruikt bij mijn dochter haar paard, na een ongeval op het beton waarbij bijde achterbenen flink open waren. De dierenarts schreef wat anders voor en 3 weken stalrust tot het was genezen. Eigenwijs als ik was via internet over dit wondermiddel gelezen en besteld binnen 4 dagen stond ze weer op de wei en na een week kon ze weer bereden worden en haar benen zijn zonder littekens genezen. later moest mijn man geopereerd worden maar de wond ging ontsteken en moest gedeeltelijk open gemaakt worden. hij moest toen 2x per dag antibioticazalf smeren maar ik vond de genezing niet mooi gaan toen met overleg van de specialist Mesitran gaan gebruiken en je zag per dag verschil. Deze week als tip deze zalf aanbevolen bij een klant voor haar zoontje en na 3x smeren al resultaat. Ik heb deze zalf dus sinds het ongeluk van ons paard standaard in de EHBO doos zitten. Ik kan niet meer zonder.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Prima voor wondjes. Dun aanbrengen en even laten opdrogen zodat er een soort filmlaagje ontstaat. Een wondje geneest beter/goed/mooi/snel met Mesitran.

L-Mesitran kopen

Je kan L-Mesitran van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij hygiëne