€ 8,44
€ 6,84
(€ 34,20 / 100 g)
Bespaar 19% (€ 1,60)
Promotie

Omschrijving van L-Mesitran

L-Mesitran - Hydroactieve antibacteriële zalf, wondreinigend, optimaliseert de wondgenezing. L-Mesitran is een zalf die bestaat uit: honing, lanoline, zonnebloemolie, levertraan, Calendula Officinalis, Aloë Barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide. Wanner de zalf in contact komt met de wond zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hierdoor zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Hierdoor wordt het wondhelingsproces gestimuleerd, de zalf bevordert het oplossing van de necrose (autolyse) en vergemakkelijkt de migratie van epitheelcellen.

Door de sterk osmotische werking, werkt L-Mesitran antimicrobieel. De zalf zal geleidelijk verdunnen en kan gemakkelijk verwijderd worden met een wondreiniger. L-Mesitran kan afgedekt worden met de meeste afdekkende wondverbanden. De zalf kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de zalf. Door het gebruik van natuurprodukten kan ieder lot zalf een iets andere kleur hebben (wit-geel-bruin).

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid zalf uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de zalf in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de zalf aan.
6. Vervang de zalf zodra de zalf opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de zalf (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de zalf er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
 
€ 8,44
€ 6,84
(€ 34,20 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Werkt verzachtend en helend.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Super fijne zalf voor veel dingen. Ik heb t voor ernstige problemen aan de anus gebruikt, eindelijk ierts wat hielp, na vele zalfjes te hebben uitgeprobeert. Ook is het goedkoop via farmaline!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Fijne zalf plakt minder dan de gel ! Maar vind persoonlijk de gel fijner in gebruik ! Omdat die ook wat smelt op de wond ! Waardoor die vloeibaar wordt

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran kopen

Je kan L-Mesitran van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij hygiëne