€ 15,24
€ 12,95
(€ 25,90 / 100 ml)
Bespaar 15% (€ 2,29)

Omschrijving van L-Mesitran Wondzalf

L-Mesitran - Hydroactieve antibacteriële zalf, wondreinigend, optimaliseert de wondgenezing. L-Mesitran is een zalf die bestaat uit: honing, lanoline, zonnebloemolie, levertraan, Calendula Officinalis, Aloë Barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide. Wanneer de zalf in contact komt met de wond zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hierdoor zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Hierdoor wordt het wondhelingsproces gestimuleerd, de zalf bevordert het oplossing van de necrose (autolyse) en vergemakkelijkt de migratie van epitheelcellen.

Door de sterk osmotische werking, werkt L-Mesitran antimicrobieel. De zalf zal geleidelijk verdunnen en kan gemakkelijk verwijderd worden met een wondreiniger. L-Mesitran kan afgedekt worden met de meeste afdekkende wondverbanden. De zalf kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de zalf. Door het gebruik van natuurprodukten kan ieder lot zalf een iets andere kleur hebben (wit-geel-bruin).

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Wondzalf

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid zalf uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de zalf in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de zalf aan.
6. Vervang de zalf zodra de zalf opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Wondzalf

L-Mesitran Zalf bevat: 48% medicinale honing, hypoallergene lanoline (Medilan), zonnebloemolie, levertraanolie, calendula officinalis, aloë barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide.

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de zalf (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de zalf er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
€ 15,24
€ 12,95
(€ 25,90 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran Wondzalf

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Natuurlijk product bevat 48% médicale honing

  Deze honingzalf werd mij aangeraden door een verpleegkundig die mijn wonden dagelijks kwam verzorgen dit na een zwaar opgelopen handtrauma, door deze wonderzalf hebben we bij geen litteken weefsel er aan overgehouden ! Wij hebben deze zalf altijd in huis zeker ook heel goed voor brandwonden ! Dank u natuur en aan de bijen ! en goedkoper dan in de Apotheek

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Heel goed product

  Geweldige zalf. Heb hem altijd in huis.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  laagje honing

  's nachts de L-Mesitran Hydro compressen, overdag een steriel gaasje met deze "honingzalf", de ideale combinatie voor een goede verzorging. Als ik het hydro compres er toevallig op laat, dan onderzoekt Rune het zachte verbandje, pelt die los en knabbelt het gewoon op, zo lekker zegt hij dan, ook niet echt de bedoeling om dat op te eten !!!

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran Wondzalf kopen

Je kan L-Mesitran Wondzalf van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij hygiëne