€ 14,97
€ 13,47
(€ 26,94 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 1,50)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van L-Mesitran Soft Wondgel

Een wondgel die bestaat uit: honing, lanoline, propyleen glycol, PEG 4000, en vitamine C & E. Wanneer de zalf in contact komt met de wonde zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hier zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Dat klimaat samen met de honing zorgt voor een ontstekingsremmende werking, afname van zwelling en pijn, reinigt de wond (het oplossen van de necrose) en zorgt voor een snelle wondgenezing. Door de osmotische werking van de honing zijn de wondverbanden antibacterieel. De gel kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de gel. Door het gebruik van natuurproducten kan ieder lot gel een iets andere kleur hebben (wit - geel - bruin)

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Soft Wondgel

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid gel uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de gel in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de gel aan.
6. Vervang de gel zodra het opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Soft Wondgel

medicinale honing, hypoallergene lanoline, propyleenglycol, PEG 4000, vitamine C & E
€ 14,97
€ 13,47
(€ 26,94 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-mesitran soft wondgel

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Super fijn wonder middel ! Zowel voor mens als dier te gebruiken ! Had het zelf voor me kat die een wond had op ze rug en zag er na een paar dagen al mooi uit ! Had het voor me hond eigenlijk gekregen nou ja gekocht bij de dierenarts ! Zelfde merk voor ze poot ergens in getrapt na 3 dagen helemaal mooi aan het genezen ! Gebruik het zelf nu ook voor litteken nieuwe knie gekregen , en heelt mooi !!
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Zoals nog mensen schreven schrok ik ook als tube opende en begon duwen en tube echt al ferm plat was eer eerste zalf tevoorschijn kwam ! Dit is niet halfvol of halfleeg maar echt waar zit geen 1/4 zalf in dus moet toch al een wonderzalf zijn om dit goed te maken ! Qua zalf vind ik deze een gewone zalf zoals vele andere maar al vanwege dat er zo weinig zalf in tube zit zal ik deze geen tweede keer kopen ! Helaas was deze hele bestelling teleurstellend :(
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het product helpt goed tegen wondjes. Wat mij wel opviel, dat de tube half gevuld was, ik moest eerst heel veel lucht er uit knijpen voordat de zalf tevoorschijn kwam.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  moest alleen eerst de halve tube lucht weg knijpen .net of er veel te weinig in zit. krijg je toch een raar gevoel bij. de werking van de zalf is wel fijn
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  L-metrisam soft wondgel aangeschaft voor verzorging van borst tijdens periode van bestraling na operatie. Nu een week gebruikt. Werkt goed: verkoelend, kalmerend effect op wonden en rode huid. Benieuwd hoe het de komende weken gaat. Nu alvast een score van 4.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Fijn product ben erg tevreden L-Mesitran Soft Wondgel werkt prima voor de behandeling van allerlei wondjes Ik heb direct weer 2 tubes bestel, ik wil L-Mesitran Soft Wondgel in huis hebben voor als ik het nodig heb
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze wondgel werkt super, het is zacht bij opbrengen en smeert goed uit maar dekt de wond goed. Je ruikt de honing dus geen nare chemische lust en de wond geneest heel snel.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  deze gel is ideaal voor wondjes om het sneller te laten helen. smeert goed . grote tube alleen de eerste 3 cm. zit er niets in dan kwam wel wat raar over.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  L-Mesitran Soft Wondgel (50 gram) werkt zeer goed bij mij. In het begin prikkelt het een beetje, maar dat verdwijnt al snel na een minuutje ofzo. Het werkt verzachtend en helend.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Wondjes genezen veel sneller! Wel even afdekken na het aanbrengen. 2e graads brandwondje na 1 dag koelen etc mee behandeld en een kapotte grote blaast. Goede genezing, geen infecties.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het werkt super bij mij... Gebruik het voor een wond onder mn oksel. Na 1 dag zag je het helings proces al beginnen en werd de kleur ook beter. Het prikt een beetje maar is het echt waard
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ontzettend goed product. Werkt zeer pijnverzachtend en desinfecterend. Bij aanbrengen in open wond kan er wel tijdelijk (5-10sec) een prikkelende pijn ontstaan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  hele goeie zalf,werkt al na eerste keer,onbegrijpelijk dat je dit niet op recept krijgt want dit werkt beter dan alles wat de huisarts voorschreef!!!!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer aan te bevelen bij wondjes en wonden bij diabetes. Een weinig aanbrengen afdekken en als het mogelijk is 2dagen laten rusten. Het product heeft een weldadige werking.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  De levering was zeer snel. Het product zelf, hoewel rommelig en plakkerig!, is een goed product en hielp echt bij de genezing van mijn open wonde (ik had een buikwandcorrectie 8 weken geleden, mijn buik verwierp de draadjes en daarna is de genezing vastgelopen). Ik heb 2 producten moeten bestellen omdat ik snel door de voorraad uit was.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is geweldig spul wat er voor zorgt dat een zeer grote wond (op een plek die bij beweging steeds opnieuw open gaat) toch snel vanaf de buitenrand geneest. Bij mijn paard gebruikt, daar waar de dierenarts zorg had of het wel goed zou komen (erg bang voor wildvlees groei) zorgt deze gel voor mooi wondherstel.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  L-Mesitran Soft Wondgel is een gel op basis van natuurproducten, zoals honing. De gel heeft een lichtgele kleur en zorgt voor een schone en snelle wondgenezing.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn oom gebruikt de zalf voor zijn open wonden door zuikerziekte. Dit op dokters voorschrift. De zalf word elke dag op zijn wonden gesmeerd door de thuiszorg. De zalf werkt zeer goed makelijk aan te brengen. Het is een aanraader voor mensen met het zelfde probleem
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Tot nu toe erg tevreden over de gel. Ik heb een bijtwond van de hond op het onderbeen, een hele flinke open wond, die eerder slechter werd dan beter. Nu ik deze wondgel gebruik is de necrose zeer snel verdwenen, en langzaam maar zeker zie ik de wond helen. Ik blijf dit product gebruiken, daar het voor veel meer kwalen goed is,zorg ik dat ik voortaan de gel altijd in huis heb.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  L-Mesitran Soft Wondgel 50 g is een Wondgel met een geelachtige kleur. Onttrekt wondvocht uit de wond (maakt de wond dus schoon) en zorgt voor een snelle heling.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer fijn produkt. Helpt niet alleen bij wonden maar ook droge plekken zoals droge handen en hielen! Hielkloven zijn snel weg, waar ik er eerst veel last van had. Ook de wondjes van acne zijn sneller weg dan normaal. Een aanrader, ik gebruik het dagelijks!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb een openwond net naast mijn stomauitgang, ik gebruik L-Mesitran Soft Wondgel voor die wond nu 3 weken en de wond begint weer dicht te groeien, nu al 20% kleiner geworden. Ik kan deze wondgel iedereen aanbevelen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  mesitran doet het goed bij kalknagels. Het maakt het nagelbed schoon en pakt de verkalking aan. Echter het is een langdurig proces waardoor een definitieve beoordeling eigenlijk nog niet kan. Verder gebruik ik de zalf niet.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik bestel de creme voor mijn buurvrouw die wonden aan het been en voeten heeft, ze heet er heel veel baat bij en ziet dat de huid beter word.Ze is er vol lof over
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  We kregen deze gel op aanraden van de dierenarts voor een hele lelijke, ontstoken wond op de poot van onze hond. Je kunt de gel goed aanbrengen. Bij een diepe wond ook gerust dik opdragen. Het was verbazingwekkend hoe snel de wond genas. Sindsdien gebruiken we de gel ook bij onszelf en zijn erg tevreden. Snelle wondgenezing en ruikt lekker!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Sedert jaren heb ik las van een decubitusplek. Ik heb allerlei zalfjes en verbandmiddelen gebruikt en eigenlijk hielp niets. Sterker nog van één van deze zalfjes heb ik een flinke huidbeschadiging opgelopen. Met L-Mesitran heb ik deze problemen niet en de decubitusplek geneest snel ! Een zeer goed product !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Geweldig product, dat niet te evenaren is. Voor wonden, schimmels en nog veel meer problemen is dit HET middel. Voor vaginale schimmel is het geweldig.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik deze wondzalf op mijn paard die een diepe wond had. Het lijkt erop dat de zalf goed werkt bij het genezigingsproces. De wond is nog niet helemaal genezen dus ik kan nog geen eindoordeel geven.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  L-Mesitran Soft is echt een super zalf (gel) op wonden en beschadigde huid, maar ook op slijmvliezen heb ik het met succes toegepast. Het desinfecteert de wond, helpt de genezing en herstelt de huid. Bij voetschimmel (zwemmersexceem) is er niks beter dan dit, want dit herstelt echt de huid. Hierdoor zag ik na jaren weer intacte huid tussen de tenen. Waardoor nieuwe besmetting uitblijft. Kapotgepeuterde of -gesnoten neus? Een heel klein beetje L-Mesitran doet wonderen.

L-Mesitran Soft Wondgel kopen

Je kan L-Mesitran Soft Wondgel van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid
EHBO & Thuiszorg > Wondverzorging