€ 16,10
€ 13,52
(€ 27,04 / 100 g)
Bespaar 16% (€ 2,58)
Promotie -16% korting geldig t.e.m. 31/10/2019

Omschrijving van L-Mesitran Soft Wondgel

Een wondgel die bestaat uit: honing, lanoline, propyleen glycol, PEG 4000, en vitamine C & E. Wanneer de zalf in contact komt met de wonde zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hier zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Dat klimaat samen met de honing zorgt voor een ontstekingsremmende werking, afname van zwelling en pijn, reinigt de wond (het oplossen van de necrose) en zorgt voor een snelle wondgenezing. Door de osmotische werking van de honing zijn de wondverbanden antibacterieel.
De gel kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de gel. Door het gebruik van natuurproducten kan ieder lot gel een iets andere kleur hebben (wit - geel - bruin)

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Soft Wondgel

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid gel uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de gel in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de gel aan.
6. Vervang de gel zodra het opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Soft Wondgel

medicinale honing, hypoallergene lanoline, propyleenglycol, PEG 4000, vitamine C & E

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de gel (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de gel er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
€ 16,10
€ 13,52
(€ 27,04 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran Soft Wondgel

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Verbazend

  Dit is een geweldig produkt voor grote en kleine wondjes. Ik had het gekocht voor smetplekken met het warme weer heb ik het al snel onder mijn borsten, Ik heb van alles geprobeerd dit is het enige wat snel helpt maar ook voorkomt. Ik heb het ook op een blaar en snijwond gesmeerd gelijk is de pijn weg en de wond was de volgende dag al dicht. Een wondermiddel zou je zeggen. Maar het helpt en dat is het belangrijkste.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Super fijn wonder middel ! Zowel voor mens als dier te gebruiken ! Had het zelf voor me kat die een wond had op ze rug en zag er na een paar dagen al mooi uit ! Had het voor me hond eigenlijk gekregen nou ja gekocht bij de dierenarts ! Zelfde merk voor ze poot ergens in getrapt na 3 dagen helemaal mooi aan het genezen ! Gebruik het zelf nu ook voor litteken nieuwe knie gekregen , en heelt mooi !!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullnonenone
  3/5

  Zoals nog mensen schreven schrok ik ook als tube opende en begon duwen en tube echt al ferm plat was eer eerste zalf tevoorschijn kwam ! Dit is niet halfvol of halfleeg maar echt waar zit geen 1/4 zalf in dus moet toch al een wonderzalf zijn om dit goed te maken ! Qua zalf vind ik deze een gewone zalf zoals vele andere maar al vanwege dat er zo weinig zalf in tube zit zal ik deze geen tweede keer kopen ! Helaas was deze hele bestelling teleurstellend :(

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran Soft Wondgel kopen

Je kan L-Mesitran Soft Wondgel van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid
EHBO & Thuiszorg > Wondverzorging