€ 16,60
€ 13,61
(€ 27,22 / 100 g)
Bespaar 18% (€ 2,99)
Promotie 18% korting

Omschrijving van L-Mesitran Soft Wondgel

Een wondgel die bestaat uit: honing, lanoline, propyleen glycol, PEG 4000, en vitamine C & E. Wanneer de zalf in contact komt met de wonde zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hier zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Dat klimaat samen met de honing zorgt voor een ontstekingsremmende werking, afname van zwelling en pijn, reinigt de wond (het oplossen van de necrose) en zorgt voor een snelle wondgenezing. Door de osmotische werking van de honing zijn de wondverbanden antibacterieel.
De gel kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de gel. Door het gebruik van natuurproducten kan ieder lot gel een iets andere kleur hebben (wit - geel - bruin)

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Soft Wondgel

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid gel uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de gel in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de gel aan.
6. Vervang de gel zodra het opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Soft Wondgel

medicinale honing, hypoallergene lanoline, propyleenglycol, PEG 4000, vitamine C & E

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de gel (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de gel er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
€ 16,60
€ 13,61
(€ 27,22 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran Soft Wondgel

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Super middel ,snelle levering

  Heel fijn middel, kan het iederéén aanraden! ! En de service is super snel beter kan het niet !! Heelt wondjes heelsnel helpt bij muggebeten,brandwonden

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  honingzalf

  Bekend dat erin de natuur geneeskrachtige bestanddelen zijn. Ook in honing. Deze zalf stimuleerd de wondgenezing en met de antibiotica in honing voor mij een goede combinatie. Top product tegen lage prijs. Ondersteund door dermatoloog.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  perfect

  deze zalf hebben ze bij mij gebruikt in de kliniek voorgeschreven door wondspecialist ik had namelijk erge open wondes en door de honing die erin aanwezig is het verzachte de pijn en genas snel

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran Soft Wondgel kopen

Je kan L-Mesitran Soft Wondgel van het merk Klinion , geproduceerd door PHARMA BUSINESS TO BUSINESS , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid
EHBO & Thuiszorg > Wondverzorging