€ 16,35
€ 13,73
(€ 27,46 / 100 g)
Bespaar 16% (€ 2,62)
Promotie 16% korting

Omschrijving van L-Mesitran Soft Wondgel

Een wondgel die bestaat uit: honing, lanoline, propyleen glycol, PEG 4000, en vitamine C & E. Wanneer de zalf in contact komt met de wonde zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hier zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Dat klimaat samen met de honing zorgt voor een ontstekingsremmende werking, afname van zwelling en pijn, reinigt de wond (het oplossen van de necrose) en zorgt voor een snelle wondgenezing. Door de osmotische werking van de honing zijn de wondverbanden antibacterieel.
De gel kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de gel. Door het gebruik van natuurproducten kan ieder lot gel een iets andere kleur hebben (wit - geel - bruin)

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Soft Wondgel

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid gel uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de gel in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de gel aan.
6. Vervang de gel zodra het opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Soft Wondgel

medicinale honing, hypoallergene lanoline, propyleenglycol, PEG 4000, vitamine C & E

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de gel (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de gel er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
€ 16,35
€ 13,73
(€ 27,46 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran Soft Wondgel

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Verzachtende zalf voor open beenwonden

  L-Mesitran geeft onmiddllijk een "zalvend" gevoel bij toepassing op open beenwonden, wonden die moeilijk genezen en steeds een gevaar voor infectie zijn. Na enkele dagen is de verzachtende werking goed voelbaar. Absoluut aan te bevelen product.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Wonden

  Deze zalf is fantastisch, is wel vettig, maar is zeer wondhelend.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Verbazend

  Dit is een geweldig produkt voor grote en kleine wondjes. Ik had het gekocht voor smetplekken met het warme weer heb ik het al snel onder mijn borsten, Ik heb van alles geprobeerd dit is het enige wat snel helpt maar ook voorkomt. Ik heb het ook op een blaar en snijwond gesmeerd gelijk is de pijn weg en de wond was de volgende dag al dicht. Een wondermiddel zou je zeggen. Maar het helpt en dat is het belangrijkste.

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran Soft Wondgel kopen

Je kan L-Mesitran Soft Wondgel van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling L-Mesitran of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid
EHBO & Thuiszorg > Wondverzorging