€ 22,46
€ 17,52
Bespaar 22% (€ 4,94)
Promotie
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!
Bijsluiter van Mannelijke vruchtbaarheidstest 2 stuks

Omschrijving van Mannelijke vruchtbaarheidstest

Onvruchtbaarheid komt voor bij ongeveer 10 tot 15% van alle paren die zich in de reproductieve leeftijdsgroep bevinden. Bij ongeveer de helft (40-50%) van deze gevallen is een verminderde kwaliteit van het sperma de oorzaak. Met de FertilitySCORE kit® kunt u op eenvoudige en doeltreffende wijze zelf de activiteit van uw spermacellen bepalen. Bij een normale sperma-activiteit is de kans op een zwangerschap aanzienlijk hoger dan bij een verminderde sperma-activiteit.

Indicatie

 Zelftest voor mannelijke vruchtbaarheid

Gebruik van Mannelijke vruchtbaarheidstest

1. De kleurstof die zich in het druppelflesje bevindt moet een donkerblauwe kleur hebben, vergelijkbaar met de kleur onder “CONTROL” op de kleurkaart (“COLOR CHART”). Is de kleur normaal dan kan u doorgaan naar stap 2. Is de kleurstof echter kleurloos of roze dan kan de kit niet gebruikt worden en dient u deze terug te brengen naar de plaats van aankoop.
2. Neem 1 trechter en 1 proefbuisje uit hun verpakking. Verwijder het blauwe kapje van het proefbuisje en schroef de trechter op het proefbuisje. Bewaar het blauwe kapje voor later in deze test.
Ejaculeer door middel van masturbatie in de trechter. Het is belangrijk dat u het volledige ejaculaat opvangt in de trechter. Plaats nadien de proefbuis met trechter in de voorziene opening in de FertilitySCORE Kit® doos.
3. Wacht 30 minuten zodat het spermastaal de kans krijgt vloeibaar te worden en vanuit de trechter in het proefbuisje te vloeien. Schroef daarna de trechter van het proefbuisje en werp de trechter in de vuilnisemmer.
4. Neem het proefbuisje met het spermastaal in de hand en noteer het nummer dat zich het dichtst bij de bovenste rand van het spermastaal bevindt. Indien de rand zich precies tussen 2 getallen bevindt, neem dan het grootste getal. Het gevonden getal geeft het aantal druppels kleurstof aan dat aan het  spermastaal moet toegevoegd worden. ALS DE BOVENSTE RAND VAN HET SPERMASTAAL BENEDEN HET GETAL 1 GELEGEN IS, OP HET SCHUINE GEDEELTE VAN DE PROEFBUIS, DAN IS HET SPERMASTAAL TE KLEIN OM EEN BETROUWBAAR TEST RESULTAAT TE BEKOMEN EN KAN DE TEST NIET WORDEN VOORTGEZET. Voeg het juiste aantal druppels kleurstof toe aan het spermastaal door voorzichtig in het druppelflesje te knijpen. Schroef het blauwe dopje op het proefbuisje en schud goed zodat het spermastaal en de kleurstof volledig vermengd zijn. Het spermastaal moet nu een blauwe of paarse kleur hebben. Plaats het proefbuisje voorlopig terug in de voorziene opening in de FertilitySCORE Kit® doos.
5. Laat water uit de warmwaterkraan stromen tot het te warm wordt om aan te raken. Vul snel de plastieken beker tot aan het streepje “175” met warm (niet kokend) water. Als het water de juiste temperatuur heeft zal op de thermometer die in de beker is geplakt het woord “TEST” verschijnen. Is de temperatuur van het water te hoog dan verschijnt een opwaartse pijl. Wacht in dit geval enkele ogenblikken tot het water de juiste temperatuur heeft bereikt (48-50°C) en het woord “TEST” verschijnt op de thermometer. Bij een te lage temperatuur zal een neerwaartse pijl verschijnen.
Verwijder in dit geval een gedeelte van het water en voeg warmer water toe. Sluit de beker met het bijgeleverde deksel zodra het woord “TEST” op de thermometer verschijnt. Breng de proefbuis door het deksel in het water, tot de bodem van de proefbuis de bodem van de beker raakt. Noteer de tijd en plaats de beker in de voorziene opening van de FertilitySCORE Kit® doos. (Opgelet: het woord “TEST” zal slechts kortstondig oplichten en door een neerwaartse pijl vervangen worden. Dit is volkomen normaal en er dient GEEN warm water toegevoegd te worden om de oorspronkelijke temperatuur te behouden).Plaats de beker op een tafel, niet bij een open raam of bij de airconditioning. Het kan helpen om deze stap in te oefenen vooraleer het spermastaal te produceren.
6. Neem na precies zestig (60) minuten de proefbuis uit de beker. Droog de buitenkant van de proefbuis af met een handdoek of papieren doek en schud enkele keren krachtig tot alle kleurverschillen in het spermastaal verdwenen zijn.
7. Het testresultaat kan nu worden afgelezen door de kleur van het spermastaal met die op de kleurenkaart (“COLOR CHART”) te vergelijken. Doe dit door de proefbuis langs de kleuren te verschuiven tot de best passende kleur gevonden wordt. Gebruik hierbij het witte gedeelte van de kleurenkaart als achtergrond. Hou de kleurenkaart en het proefbuisje op ongeveer 10cm van een gloeilamp. Noteer of het bekomen resultaat in de positieve (+) (normaal vruchtbaarheids potentieel) of negatieve (-) groep ligt (lager dan normaal vruchtbaarheids potentieel).HET IS BELANGRIJK DAT ER TIJDENS HET AFLEZEN VAN HET RESULTAAT GEEN FLUORESCEREND LICHT AAN IS. 

Ingrediënten Mannelijke vruchtbaarheidstest

 • kleurkaart (color chart)
 • trechter
 • proefbuisje
 • beker met deksel
 • thermometer
 • druppelflesje met kleurstof
De blauwe kleurstof bevat: water, resazurine (<1%, actieve stof), natrium azide (0.09%, bewaarmiddel) 
 

Waarschuwing

Bewaar de kit buiten het bereik van kinderen. De blauwe kleurstof is niet geschikt voor consumptie en is giftig bij inslikken. De blauwe kleurstof kan irritatie van de huid, de ogen en de luchtwegen veroorzaken. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing alvorens de test te beginnen. Vergewis u er tevens van dat u alle benodigdheden voor deze test kent. Vermijd elk contact met de tip van de fles met kleurstof om besmetting van de kleurstof te voorkomen.
€ 22,46
€ 17,52

Laatste reviews en ervaringen met Mannelijke vruchtbaarheidstest

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Aanrader!

  Erg makkelijk in gebruik, gebruiksaanwijzing is duidelijk. Resultaat al na een 10 minuten, duidelijk af te lezen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  2/5
  2 van 2 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Goede uitleg en materiaal, de uitkomst is zeer onduidelijk.

  Het toepassen van de test loopt goed, de geschreven instructies zijn vrij duidelijk. Het probleem is hem vooral in de beoordeling van de vruchtbaarheidsscore op het einde. Je moet vergelijken met kleuren die heel gelijkaardig zijn en precies random op een scoresheet staan. Met het blote oog is dit enorm moeilijk. Ik heb dit later met computeranalyse geprobeerd en ook dit gaf geen betrouwbaar antwoord. Ik zou de test dus niet aanraden aan anderen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  2 van 5 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Heel goed

  Het is gemakkelijk in gebruik maar eerst goed de handleiding lezen. Het duurt wel 2 weken vooraleer je de uitslag hebt en je mag geen geslachtsbetrekkingen hebben voor de test. Het is een aanrader voor koppels die het moeilijk hebben om zwanger te geraken en deze test zelf willen doen.

  Was deze beoordeling nuttig?

Mannelijke vruchtbaarheidstest kopen

Je kan Mannelijke vruchtbaarheidstest van het merk Testjezelf.nu , geproduceerd door FERTIPRO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Zwangerschap & Baby > Zwanger worden > Vruchtbaarheid
EHBO & Thuiszorg > Zelftesten