€ 14,50
€ 13,05
(€ 5,22 / 100 ml)
Bespaar 10% (€ 1,45)

Omschrijving van Martera Curcuma Sap Bio

Kurkuma (curcuma longa) of geelwortel, is een oranje-gele specerij met krachtige antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kurkuma sap, sinds eeuwen gekend als een traditioneel sap op het eiland Java, verbergt onvermoede schatten voor onze gezondheid en welzijn. Op Java wordt dit sap aanzien als «levenselixir» en wordt het dagelijks gedronken ter behoud van een goede gezondheid en welzijn.

Een krachtige ontstekingsremmer
In de 20e eeuw hebben epidemiologische studies op de bevolking van Zuid-Oost Azië een verband gelegd tussen de frequente consumptie van kurkuma en het laag niveau aan ernstige ziekten van onze tijd. Dit volk heeft sinds eeuwen, altijd het integrale sap van verse kurkuma geconsumeerd om te kunnen genieten van de effecten van alle actieve bestanddelen, zonder een specifieke molecule te willen bevooroordelen. Een eeuwen- oude kennis die de onderzoekers beginnen te ontdekken: de synergie en de complementariteit van de diverse actieve bestanddelen voor een betere efficiëntie. De consumptie van kurkuma biedt talloze preventieve en positieve eigenschappen voor de gezondheid en het welzijn, sinds het begin der tijden gekend door de Zuid-Oost Aziatische bevolking. Vandaag zijn die eigenschappen bevestigd door de wetenschap. Tot op heden heeft er geen enkel ander voedingsmiddel een even krachtige ontstekings- remmende werking als verse kurkuma, dankzij zijn curcuminoïden en essentiële olie. Volgens wetenschappelijke studies is de ontsteking het startpunt dat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de meeste ziekten, waaronder: hart- en vaatziekten, kanker, longaandoeningen, neurologische aandoeningen (waaronder ook de ziekte van Alzheimer), auto- immuunziekten, artritis en diabetes.

Kurkuma poeder – Kurkuma sap
Het integrale, verse kurkuma sap is de meest complete en natuurlijk actieve vorm van kurkuma. De curcumine en essentiële olie in vers kurkuma sap combineren hun eigenschappen voor een doeltreffend en gunstig effect op de gezondheid en het welzijn. De essentiële olie van verse kurkuma activeert de absorptie van curcumine in het lichaam voor een maximale doeltreffendheid, vandaar dat er geen enkele noodzaak is om peper (piperine) toe te voegen. Kurkuma poeder daarentegen wordt gemaakt van gedroogde wortelstokken en bevat geen essentiële olie. Opdat de curcumine geabsorbeerd kan worden in ons lichaam, moet er aan het kurkuma poeder peper of piperine (actief bestanddeel van peper) toegevoegd worden, wat niet altijd goed verdragen wordt door onze spijsvertering, maag.

Biologisch kurkuma sap
Een 100% puur sap van superieure kwaliteit met een optimaal behoud van actieve bestanddelen. Het is een geperst sap van verse kurkuma wortelstokken uit biologische landbouw waar de wortelstokken geteeld worden zonder pesticiden en met respect voor het milieu. De originaliteit van het kurkuma sap is te danken aan zijn samenstelling (verse kurkuma) en zijn vermogen om de vaste en vluchtige fytonutriënten te behouden en alle actieve bestanddelen van de verse kurkuma: curcuminen, essentiële olie, etc. Dit maakt het verschil met het kurkuma poeder die deze kostbare essentiële olie niet bevat. Het sap heeft een stimulerende, uitgesproken smaak. De verpakking, een 250 ml fles van donkergroen glas, beschermt de inhoud tegen UV stralen.

Gebruik van Martera Curcuma Sap Bio

Neem 15 ml (1 soeplepel) kurkuma sap per dag, puur of gemengd met een ongezoet vruchtensap of het Martera voedingssupplement Vibracell®. Bij voorkeur ‘s morgens op een nuchtere maag innemen, 15 à 30 minuten voor het ontbijt. Fles goed schudden voor gebruik. Eens de fles open, in de koelkast bewaren en binnen 1 maand consumeren.

Ingrediënten Martera Curcuma Sap Bio

puur sap van verse kurkuma wortelstokken (Curcuma longa L.)*, zuurteregelaar citroenzuur. (*) van biologische landbouw gecontroleerd door BE-BIO-01
€ 14,50
€ 13,05
(€ 5,22 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met Martera curcuma sap bio

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  het is goed voor de gezondheid, gewrichten enz maar het is niet lekker, het is zeer bitter, je kan kiezen, ofwel neem je dit sap ofwel neem je een pilletje
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Aan de smaak wordt je niet gewoon, maar alles voor de gezondheid. Voor en na wat water drinken, helpt. Opgelet voor vlekken op kledij. Handige fles om in koelkast te bewaren.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Wennen aan de smaak... maar een schitterend product als ontstekingsremmende pijnstiller (bij arthrose bijv.), ontgifter enz. Kortom: Preventieve geneeskunde hebben patiënten zèlf in de hand!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Zoals eerder vermeld is het inderdaad een speciale smaak waar je even aan moet wennen. Het smaakt inderdaad bitter. Maar het is niet onoverkomelijk.Maar met wat fruitsap is dit direct weggespoeld.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De smaak is even aanpassen, maar voor de rest prima. Dagelijks een soeplepel op de nuchtere maag en de spijsvertering is weer beter en onze gewrichten zijn minder pijnlijk waardoor het leven weer iets gemakkelijker wordt.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Pure en biologische kurkuma voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien helpt het in deze vloeibare vorm om pillen en andere capsules te vermijden. Er is geen gebruikelijke toevoeging van piperine (de gebruikelijke consumptie van zwarte peper wordt niet aanbevolen voor de darmen.....)
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden met mijn bestellingen van Farmaline. Snelle verzending en perfecte verpakking. Mogelijkheid om het pakket op te halen bij een relaispunt bij mij thuis. De website is zeer compleet.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  heeft een heel sterke smaak en dat moet je toch lusten om in te nemen, bovendien heeft het ook een sterk kleur dus moet je oppassen dat je geen vlekken maakt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Heb maanden Glucosamine en Chondroitine genomen zonder een merkbare verbetering van mijn beide knieën tot ik ergens las dat deze ondersteuningssupplementen weinig nut hebben tot zolang de ontstekingen niet weggewerkt zijn. Sinds ik dit Curcuma sap neem voel ik duidelijk een verbetering met dit natuurlijke middel tegen de ontstekingen van de gewrichten en een betere interactie met de reeds twee voorheen genoemde voedingssupplementen .
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Het product komt precies overeen met mijn verwachtingen. De levering was zeer snel. De verpakking was zo gemaakt dat de fles tijdens het transport niet kon breken. Er is absoluut niets te bekritiseren.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Ik wilde zien of dit product anders is dan kurkuma-capsules. Ik zit nog steeds in de proeffase, maar ik ben er tot nu toe blij mee. Op zijn minst te proberen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  1 eetlepel per dag in 3d'l biologisch wortelsap past bij mij..... artrose en reuma.... dit product is interessant om te bestellen bij verre maline.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem het voor gewrichtsklachten in de rug, ik denk dat het even tijd nodig heeft, maar m'n man zijn hielspoor was binnen drie weken over! Vooralsnog zijn we heel tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een heel goed product,en wordt goed in het lichaam opgenomen.Het werkt goed op ontstekingen.Je merkt het al heel gauw als je het gebruikt.Ik blijf het voorlopig gebruiken.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Hoogwaardig product. Aan te bevelen aan mensen die voor hun gezondheid zorgen en deze willen behouden! Gebruiksgemak en gegarandeerde voordelen!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het curcuma martera sap wordt snel opgenomen en werkt dus ook snel. Ik merkte heel snel verlichting van de pijn. De smaak is niet echt lekker, maar wordt je snel gewoon. En minpuntje is misschien dat de fles na opening slechts 1 maand houdbaar is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Nog betere prijs / kwaliteit dan die van Natuval. Sterkere / Bitterder smaak ook. Complete / vloeibare kurkuma sap met alle goede, actieve bestanddelen dat na opening 30 dagen te gebruiken is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Perfect. Curcuma in de zuiverste vorm. Voor mij nog beter dan de dagelijkse pilletjes. De smaak is wel wat wennen, maar dat neem ik er graag bij. Groeten!

Martera Curcuma Sap Bio kopen

Je kan Martera Curcuma Sap Bio van het merk Martera, geproduceerd door DITRA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Superfoods
Vitamines & Voedingssupplementen > Kurkuma