€ 25,77
€ 23,19
Bespaar 10% (€ 2,58)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Mepilex Border Steriel 10cm x 10cm

Zelfklevend absorberend siliconenverband voor oppervlakkige vochtafgevende wonden.

Het wondkussen in Mepilex Border bestaat uit drie lagen elk met een andere functie:

Een polyurethaan schuim dat het wondvocht actief opneemt door de openingen van de zachte siliconen laag.
Een nonwoven laag die zorgt voor de verspreiding van het wondvocht en de doorvoer ervan naar de top van het verband.
Een laag met super-absorberende vezels, die het wondvocht vasthouden in de bovenkant van het verband.

Indicatie

Mepilex Border is een combinatieverband dat opgebouwd is uit een zachte siliconen contactlaag (Safetac technologie), een absorberend wondkussen en een beige polyurethaan film op de rugzijde. Mepilex Border is zelfklevend en kan zonder additionele fixatie gebruikt worden.

Mepilex Border neemt wondvocht effectief op. Samen met de hydrofobe eigenschappen van de siliconen laag wordt verweking van de wondranden tot een minimum beperkt. De waterdichte filmlaag op de rugzijde heeft een hoge lucht- en waterdampdoorlaatbaarheid, maar is ondoordringbaar voor bacteriën en vloeistoffen. Deze laag creëert bovendien een vochtig wondmilieu, dat bevorderlijk is voor de wondgenezing. De waterdichte laag zorgt ervoor dat de patiënt ook kan douchen met het verband. Mepilex Border kan meerdere dagen blijven zitten (afhankelijk van de staat van de wond tot 7 dagen).

Mepilex Border kan worden toegepast bij vochtafgevende wonden in zowel de rode, gele als zwarte fase. Met name geschikt voor decubitus maar ook te gebruken bij ulcus cruris, diabetische voet en traumatische wonden. Mepilex border kan tevens gebruikt worden in combinatie met hydrogels en alginaten.
Mepilex Border Steriel 10cm x 10cm 5 stuks
€ 25,77
€ 23,19

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex border steriel 10cm x 10cm

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede product al lang bij apotheker gekocht maar duurder ! Levering ok ,meer publiciteit staal aub ! Verder zoek ik naar producten voor honden !!! Rechargevoor hand zeep product ???
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De bestelling die ik bij u plaatste, Werd de volgende morgende morgen al aangeboden. Voor herhaling is dit top,keurig verzorgt,dus, Tevredenheid . M de Ronde Hoogerheide.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het bestelproces was erg snel en de prijs is geweldig. Bij Mepilex Border is het jammer dat de plakrand te smal is. Het resultaat is dat de pleister heel gemakkelijk loskomt en de steriele wond gedeeltelijk "lucht" krijgt.

Mepilex Border Steriel 10cm x 10cm kopen

Je kan Mepilex Border Steriel 10cm x 10cm van het merk Molnlycke Health Care, geproduceerd door MOLNLYCKE HEALTHCARE , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Verbanden > Speciale Verbanden