€ 27,25
€ 24,53
Bespaar 10% (€ 2,72)
Product niet verkrijgbaar
Bijsluiter van Zinargin 60 tabletten

Omschrijving van Zinargin

Zinargin is een verrijkt zinksupplement met cofactoren waarmee zink samenwerkt in het normale lichamelijk functioneren. 

De formule Zinargin met de combinatie van twee natuurlijke zinkverbindingen zinkgluconaat en Zink-L-methioninesulfaat garandeert een sublieme opname en biologische beschikbaarheid van zink.

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies.

Zinargin is een zinksupplement met een antioxidatieve werking dat door zijn speciale samenstelling met het aminozuur L-arginine de aanmaak nastreeft van de juiste zink-eiwitten en zink-enzymen.

Het is bekend dat zink een rol speelt in de activatie van meer dan 300 enzymen en 200 zinkeiwitten. Deze worden echter pas optimaal actief als er zowel voldoende zink als een aantal natuurlijke cofactoren aanwezig zijn. Jodium, SOD (superoxidedismutase), zwavel en chlorofyl zijn daarbij onmisbaar.

De formule Zinargin bevat derhalve biologisch zwavel (MSM), L-arginine, SOD en de wieren  Fucus vesiculosus en Chlorella.

Fucus vesiculosus is een zeewier dat van nature een rijke bron van jodium is, maar ook magnesium, calcium, zink, selenium, zwavel en vitaminen als A, C, E en K bevat. Tevens is het rijk aan bijzonder nuttige en kenmerkende natuurstoffen als alginaten, slijmstoffen, fucoïdanen, caroteen, zeaxanthine en diverse vormen chlorofiel.

Chlorella is een zoetwateralg met een enorme concentratie aan eiwitten en chlorofiel. De cellen van de Chlorella-algen hebben echter een moeilijk verteerbaar omhulsel. Daarom moeten ze voor de toepassing in Zinargin een speciaal proces ondergaan, zodat dit omhulsel geopend wordt en de voedingsstoffen ongehinderd tot uw beschikking kunnen komen.

 

Het belang van een goede zinkverzorging is inmiddels overduidelijk:

– het helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een gezonde celdeling en aanmaak van het DNA;

– het helpt de stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten (suikers) en is van belang voor de werking van vitamine A. Daarbij helpt zink bij het behoud van een gezonde huid, botten, haren en nagels;– een ander belangrijke werking is dat zink bijdraagt aan een gezond zenuwstelsel en immuunsysteem;

– zink helpt zo samen met jodium aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen en cognitie, waarbij zij de processen ondersteunen in de hersenen die te maken hebben met het opnemen en verwerken van informatie, het geheugen e.d.;

– ook op het vlak van hormonen is zink samen met jodium nodig voor de normale functie van de schildklier en de aanmaak van schildklier- en geslachtshormonen waarbij het een rol speelt bij de energiestofwisseling en vruchtbaarheid van mannen en vrouwen.

Indicatie

Het ultieme zinkpreparaat

Gebruik van Zinargin

Standaard dagelijkse hoeveelheid: 2 x daags 1 tablet Zinargin ongeveer 15 minuten voor de maaltijd of tijdens de maaltijd innemen. Inname bij de maaltijd kan de opname remmen. Bij voorkeur niet combineren met brood of soja-maaltijd (ofwel Zinargin dan minstens een half uur vooraf innemen).
 
Slikproblemen?
– Het tablet kan in tweeën gebroken worden.
– Het tablet mag gekauwd worden.
– Het tablet mag met een pillenvergruizer worden fijn gemaakt en vermengd met wat vruchtensap.

Dosis voor kinderen, zwangere vrouwen en bij het geven van borstvoeding per dag:
 
4-8 jaar 1/2 à 1  tablet
9-13 jaar 1 tablet
14-18 jaar 1 à 2 tabletten
Tijdens zwangerschap 1 à 2 tabletten
Tijdens borstvoeding 1 à 2 tabletten

Ingrediënten Zinargin

per dagdosis van 2 tabletten

Actieve ingrediënten: 
Chlorella pyrenoidosa (chlorella) 500 mg, Fucus vesiculosus (blaaswier) 500 mg, L-Arginine 300 mg (*100%), OptiMSM (Methylsulfonylmethaan) 100 mg, Zinkgluconaar 75.60 mg (:10 mg Zn), ZInk monomethionine 50 mg ( = 10 mg Zn) (totaal Zn 200%), Cucumis melo (suikermeloen), 6 mg (=420 IU SOD (Superoxidedismutase)).

Niet-actieve ingrediënten: Vulstof: Microkristallijne cellulose. Antiklontermiddel. Magnesiumstearaat, siliciumdioxide. 
 

Waarschuwing

 • Zinargin bij voorkeur niet combineren met brood of soja-maaltijd (ofwel Zinargin minstens een half uur vooraf innemen). De opname van zink zou nl. bemoeilijkt kunnen worden bij inname samen met fytine-houdende voeding (zoals granen en sojha). 
 • Voorzorg bij gelijktijdig antibiotica gebruik:
  - Quinolone antibiotica: zinksuppletie kan de hoeveelheid quinolone antibiotica die door het llichaam wordt geabsorbeerd verminderen. Inname van Zinargin daarom tenminste 1 uur na de inname van quinolone antibiotica.
  - Tetracycline antibiotica: zink kan zich in de maag binden aan tetracyclines. Dit vermindert de hoeveelheid tetracyclines die kunnen geabsorbeerd worden. Inname van Zinargin daarom best 2 uur vóór of 4 uur na tetracyclines-inname. 
 • Voorzorg bij gelijktijdig gebruik van Cisplatin en Penicillamine: raadpleeg uw arts. 

De inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden.
Zinargin 60 tabletten
€ 27,25
€ 24,53
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Zinargin

Schrijf een review
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Deze zinktabletten hebben een niet zo aangename smaak en zijn tamelijk groot. Het resultaat kan ik nog niet exact weten omdat ik dit nog niet lang genoeg neem.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  hét ultieme zinkpreparaat! minstens 3 maanden in te nemen. en dit op aanraden van de huisarts - natuurlijk produkt. - gunstig effect op stress en cognitief vermogen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een hoogwaardig zinksupplement dat bijdraagt aan een goede weerstand. De werking is super. Minder verkoudheden, minder vlug ziek. Alleen de smaak bij het doorslikken is even minder.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb een erg droge huid en deze helpen daarbij van binnnuit. Ze voeden de droge huid dus als gevolg een mooiere huid! Dit in combinatie met een goeie dagcreme.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit kleine tabletje doet veel; het beschermt je cellen, is goed voor huid, haar en nagels. Zorgt voor een gezond zenuwstelsel en immuunsysteem en zorgt voor een balans in je hormonen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben al een tijdje gebruiker van Zinargin op aanraden van mijn huisarts. Dus ben ik uiteraard tevreden over dit product ,anders zou ik het niet telkens opnieuw bestellen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Over deze tabletten ben ik wel tevreden. De werking is na verloop van tijd wel merkbaar. Wij zullen ze in ieder geval verder gebruiken zolang nodig.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zink blijkt heel belangrijk te zijn voor ons lichaam. Ook langere periode te gebruiken in kuurvorm, best na de maaltijd, anders kan je er wat last van krijgen
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Op aanraden van mijn huisarts heb ik dit produkt besteld, ik gebruik het nog maar pas Kan nog geen resultaat geven, afwachten dus of het wel echt werkt.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  bestelling en alles er om heen perfect.Perfecte verzending en alles heel snel en correct thuis ontvangen. De werking van het voedingssupplement zinargin werp nu al zijn vruchten af de PSA waarde van het bloed zakt en daar doen we het voor.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zinargin werd me voorgeschreven door de homeopaat (2 tabletten per dag). Na een paar dagen merkte is reeds duidelijk dat ik meer energie had en vooral dat mijn slaappatroon opvallend verbeterd was. Ik zou zeggen : Zinargin is een stevige aanrader.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zinargin helpt prima tegen de opvliegers. Sinds ik dit middel gebruik. heb ik bijna geen opvliegers meer. En met deze temperatuur is dat echt super fijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Product aangeschaft voor mijn 20 jarige dochter in verband met ernstige menstruatie klachten. Na een maand al duidelijk verbetering. Hopen dat dat doorzet en ze een normale periode krijgt. Kan het iedereen aanraden. Beter dan synthetische hormonen die je eigen hormoonhuishouding verstoren en vaak meer klachten veroorzaken.

Zinargin kopen

Je kan Zinargin van het merk Nutriphyt, geproduceerd door NUTRIPHYT , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Welzijn