Farmaline Logo

Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 41%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
€ 34,00
€ 25,16 Bespaar 26%
Promotie 26% korting
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf €39
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Bijsluiter van Omnibionta Pronatal 84 tabletten

Omschrijving

WAT is Omnibionta® Pronatal?
Omnibionta® Pronatal bevat specifieke en aangepaste hoeveelheden vitamines, mineralen en choline aanbevolen vanaf zwangerschapswens.
 
Een dagdosis Omnibionta® Pronatal bestaat uit één tablet met foliumzuur, Metafolin® en andere essentiële vitamines, mineralen en choline.
 
WANNEER wordt Omnibionta® Pronatal aanbevolen?
Vanaf zwangerschapswens tot einde van eerste trimester van de zwangerschap.

WAAROM Omnibionta® Pronatal innemen?
De groei van de baby in de moederschoot is spectaculair. In 38 weken evolueert hij van een minuscule cel naar een compleet organisme van ongeveer 3.5 kg. Het spreekt dus voor zich dat een adequate aanvoer van specifieke vitamines en mineralen en choline onontbeerlijk is. Dat niet alleen voor de baby, maar ook voor de
moeder tijdens de zwangerschap en nadien tijdens de borstvoeding (de moeder maakt 3/4 liter melk per dag aan!). Tijdens de zwangerschap bereikt men, zelfs met een evenwichtige en gevarieerde voeding, niet altijd de nodige dosis folaten, ijzer en jodium noodzakelijk voor de moeder en de groei bij de baby.
 
In de loop van de zwangerschap wordt eveneens een voldoende inname van DHA (omega 3) belangrijk, omdat DHA bijdraagt tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.* Omnibionta® Pronatal+ bevat die specifieke en aangepaste hoeveelheden vitamines, mineralen en DHA aanbevolen tijdens de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding.

WELKE nutriënten in Omnibionta® Pronatal zijn in het bijzonder belangrijk?
FOLAAT, EEN LEVENSBELANGRIJK VITAMINE
Folaat draagt bij tot de celdeling en eveneens tot de vorming van de placenta (moederkoek) en de groei van de baarmoeder en de borsten tijdens de zwangerschap. De placenta bezorgt alle voedingsstoen aan de baby.

METAFOLIN®, DE NATUURLIJKE (REEDS ACTIEVE) VORM VAN FOLIUMZUUR
Omnibionta® Pronatal bevat 2 soorten folaten, foliumzuur en Metafolin®. Metafolin® (calciumzout van 5-methyl-THF) is de actieve vorm van foliumzuur.

OMNIBIONTA® PRONATAL BEVAT EEN COMBINATIE VAN FOLIUMZUUR EN METAFOLIN®
Omnibionta® Pronatal bevat een combinatie van 200 μg foliumzuur en 208 μg Metafolin®. Bij dagelijkse inname van deze combinatie kan reeds na minimum 4 weken een optimale folaatspiegel in de cellen en de weefsels worden bereikt. Het aanvullen van de folaatreserve gebeurt niet van de ene dag op de andere. Reeds bij kinderwens moet worden gezorgd voor een voldoende toevoer van foliumzuur en Metafolin® om vanaf het prille begin van de zwangerschap de verhoogde behoefte te dekken. In die vroege fase weten de meeste vrouwen nog niet dat ze zwanger zijn. Idealiter zou men supplementatie reeds 3 maanden vóór de zwangerschap moeten opstarten. Dit om de voorraad folaten bij de moeder tijdig op peil te brengen.

IJZER
Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en tot een normaal zuurstoftransport in ons lichaam. Tijdens de zwangerschap wordt dit transport meer benut of belast omdat mama en baby van voldoende zuurstof moeten voorzien worden. Bovendien draagt ijzer bij tot het verminderen van vermoeidheid.

VITAMINE C
Vitamine C zorgt voor een toename in de absorptie van ijzer (Fe3+). Deze ijzervorm is aanwezig in voeding van plantaardige oorsprong. Vitamine C draagt ook bij tot de goede werking van het immuunsysteem.

JODIUM
Jodium draagt bij tot een normale schildklierfunctie bij de toekomstige mama en de normale productie van schildklierhormonen. Onze voeding bevat meestal te weinig jodium waardoor zwangere vrouwen het risico lopen op een gebrek.

CHOLINE
Draagt bij aan het normale homocysteïne metabolisme, wat belangrijk is voor verschillende levensfasen, inclusief zwangerschap. Choline-behoeften zijn hoger tijdens de zwangerschap. Deze voedingsstof speelt een belangrijke rol in de structuur en functie van celmembranen.

ANDERE BELANGRIJKE NUTRIËNTEN dragen bij tot
Vitamine D3 → de normale functie van het immuunsysteem en speelt een rol in celdeling.
Vitamine B1, B2 en Biotine → een normaal energiemetabolisme, het verminderen van vermoeidheid en een normale functie van het zenuwstelsel. Biotine draagt bij tot het behoud van normaal haar en een normale huid.
Vitamine B3 → het verminderen van vermoeidheid.
Vitamine B5 → de normale aanmaak van bepaalde hormonen en vitamine D.
Vitamine B6, B12, Niacine en pantotheenzuur → het verminderen van vermoeidheid.
Vitamine E → de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress (externe vervuiling en zonnestralen).
Vitamine C en SELENIUM → de ondersteuning van de normale functie van het immuunsysteem.
De zwangerschap, alsook de eerste maanden na de bevalling, gaan vaak gepaard met momenten van vermoeidheid en een tekort aan energie. Om te kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van deze moeilijke periode dragen bepaalde ingrediënten van Omnibionta® Pronatal bij tot het energiemetabolisme van het lichaam dankzij de vitamines B1, B2, B3, B5, B12, C en biotine.

DE GROTE ONTWIKKELINGSFASEN
Groeifasen vloeien naadloos in elkaar door. De aangeduide weken zijn slechts een indicatie op basis van gemiddelden.

* Dit gunstig effect wordt verkregen wanneer bovenop de voor volwassenen aanbevolen dagelijkse inname van omega 3-vetzuren (=250 mg DHA en EPA), 200mg DHA/dag extra wordt ingenomen door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven. 1 capsule Omnibionta® Pronatal+ bevat deze specifieke dosis DHA.
** Elke zwangerschap is uniek. De hier gegeven leidraad is gebaseerd op gemiddelde waarden. Maak je geen zorgen als de afmetingen en het gewicht van je baby lichtjes verschillen.

Je verwachting groeit. En jouw baby ook.

EVOLUTIE PER WEEK VAN ZWANGERSCHAP:
WEEK 8
Je kunt waarschijnlijk je baby's hartslag horen tijdens de echografie.
WEEK 12
Je baby kan beginnen zijn duim te zuigen.
WEEK 18
Meisje of jongen? Uw arts of verloskundige kan je het al vertellen.
WEEK 20
Het hoofd, het haar en de tanden van je baby blijven groeien.
WEEK 26
Misschien voel je je baby af en toe bewegingen maken. Het kan de hik hebben, en begint te leren ademen.
WEEK 28
De ogen van je baby openen en beginnen te knipperen. Het kan alleen het onderscheid maken tussen licht en donker.
WEEK 32
Je baby krijgt kleine vinger- en teennagels.

Baby’s grootte en gewicht per week.**
Week 12 approx. 5 - 6 cm, approx. 15 - 20 g
Week 22 approx. 26 - 31 cm, approx. 400 - 600 g
Week 27 approx. 31 - 38 cm, approx. 650 - 1200 g
Week 37 approx. 44 - 51 cm, approx. 2300 - 3500 g

Indicatie

WAAROM Omnibionta® Pronatal innemen ? De groei van de baby in de moederschoot is spectaculair. In 38 weken evolueert hij van een minuscule cel naar een compleet organisme van ongeveer 3.5 kg. Het spreekt dus voor zich dat een adequate aanvoer van specifieke vitamines en mineralen en choline onontbeerlijk is. Dat niet alleen voor de baby, maar ook voor de moeder tijdens de zwangerschap en nadien tijdens de borstvoeding (de moeder maakt 3/4 liter melk per dag aan!). Tijdens de zwangerschap bereikt men, zelfs met een evenwichtige en gevarieerde voeding, niet altijd de nodige dosis folaten, ijzer en jodium noodzakelijk voor de moeder en de groei bij de baby. In de loop van de zwangerschap wordt eveneens een voldoende inname van DHA (omega 3) belangrijk, omdat DHA bijdraagt tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.* Omnibionta® Pronatal+ bevat die specifieke en aangepaste hoeveelheden vitamines, mineralen en DHA aanbevolen tijdens de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding.* Dit gunstig effect wordt verkregen wanneer bovenop de voor volwassenen aanbevolen dagelijkse inname van omega 3-vetzuren (=250 mg DHA en EPA), 200mg DHA/dag extra wordt ingenomen door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven. 1 capsule Omnibionta® Pronatal+ bevat deze specifieke dosis DHA.

Gebruik

Neem 1 tablet in per dag. In te nemen met een koude vloeistof, bij voorkeur tijdens het middagmaal. Het is aangewezen om Omnibionta® Pronatal op te starten vanaf zwangerschapswens. Van zodra de zwangerschap bevestigd is, kan u overschakelen op Omnibionta® Pronatal + DHA en dit doornemen tot het einde van de borstvoeding.

Ingrediënten

Per tablet :
Choline bitartraat; Vulstof: microcristallijne cellulose; Calciumascorbaat; Gehydrogeneerde olie van de soja boon (Glycine Max); Ijzerbisglycinaat; Glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; Vulstof: vernet natriumcarboxymethylcellulose; Kleurstof: calciumcarbonaat; Maltodextrine; Glansmiddelen: polyvinylalcohol, polyethyleenglycol, talk & hydroxypropylcellulose; Nicotinamide; Zuurteregelaar: citroenzuur; Antiklontermiddel: magnesiumzouten van vetzuren, vetzuren & dicalciumfosfaat; DL-α-tocoferylacetaat; Calcium-D-pantothenaat; Gemodificeerd zetmeel; Pyridoxinehydrochloride; Sucrose; Thiaminemononitraat; Riboflavine; Zetmeel; Calcium-L-methylfolaat (Metafolin®); Foliumzuur; Kaliumjodide; D-biotine; Natriumselenaat; Cholecalciferol; Cyanocobalamine.

Bevat suiker. Dit product bevat geen gelatine.

Samenstelling:

NutriëntPer tablet% RI1
Folaat400 μg200%
Foliumzuur200 μg 
L-Methylfolaat2208 μg 
Vitamine B11,4 mg127%
Vitamine B21,4 mg100%
Vitamine B312 mg75%
Vitamine B56,0 mg100%
Vitamine B61,9 mg136%
Vitamine B124,5 μg180%
Biotine40 μg80%
Vitamine C55 mg69%
Vitamine D10 μg200%
Vitamine E4,8 mg40%
Jodium150 μg100%
Selenium26 μg47%
Ijzer10 mg71%
Choline130 mg--

1 % Referentie-inname
2 van Metafolin® - Equivalent aan 200 μg foliumzuur

Waarschuwing

DE AANBEVOLEN DAGELIJKSE DOSIS NIET OVERSCHRIJDEN.
Dit product mag in geen geval een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Droog en op kamertemperatuur, niet boven de 25°C bewaren. Het product beschermen tegen licht.
Omnibionta Pronatal 84 tabletten
€ 34,00
€ 25,16
Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 41%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
Omnibionta Pronatal 84 tabletten
€ 34,00
€ 25,16
Op voorraad

Klanten die dit kochten, kochten ook

Laatste reviews en ervaringen met Omnibionta Pronatal

Schrijf een review
Toon alle reviews
 • Klant Maria gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Recommandable

  Ce complément alimentaire est idéal avant de la grossesse. Cette pilule m'a rendu la vie plus facile, je ne prends qu'une seule pilule par jour, ce qui est très pratique car elle contient tout ce dont mon corps a besoin. Je n'ai plus besoin de prendre des vitamines ni d' autres complement.

 • Klant Odissey gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Very good product!

  My wife is using this complex of vitamines for long time already and she does not feel any side effects like from other brands. Omnibionta has high quality and those vitamines provide all necessary vitamines and minerals to a woman who wants to get pregnant. Highly recommended.

 • Klant Charlotte gaf dit product 4 van de 5 sterren.
  4/5

  Begin zwangerschap

  Ideale voedingssupplement voof begin zwangerschap. Zeker extra magnesium bleek bij mij nodig te zijn. Dit hebben niet alle zwangerschapssupplementen

Toon alle reviews

Omnibionta Pronatal kopen

Je kan Omnibionta Pronatal van het merk Omnibionta , geproduceerd door MERCK CONSUMER HEALTHCARE , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Omnibionta Pronatal of via de volgende categorie:
Zwangerschap & Baby > Zwanger worden > Voedingssupplementen vóór de zwangerschap
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Multi-Vitaminen
Vitamines & Voedingssupplementen > Zwangerschap & Borstvoeding
Welzijn & Gezondheid > Vrouw > Zwangerschap & Borstvoeding

Omnibionta  
>