Farmaline Logo

Kies uw taal

Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 25%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
€ 64,50
€ 47,09 Bespaar 27%
Promotie 27% korting
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf € 49
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • 30 dagen bedenktijd

Bijsluiter van Omnibionta Pronatal Plus 84+84 tabletten

Omschrijving

WAT is Omnibionta® Pronatal+?
Omnibionta® Pronatal+ bevat specifieke en aangepaste hoeveelhe- den vitamines, mineralen en DHA welke aanbevolen zijn tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Een dagdosis Omnibionta® Pronatal+ bestaat uit:
• 1 tablet bestaande uit foliumzuur, Metafolin® en andere essentiële vitamines en mineralen +
• 1 capsule van 200mg DHA (omega 3)

WANNEER wordt Omnibionta® Pronatal+ aanbevolen?
Tijdens de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding.

WAAROM Omnibionta® Pronatal+ innemen?
De groei van de baby in de moederschoot is spectaculair. In 38 weken evolueert hij van een minuscule cel naar een compleet organisme van ongeveer 3.5 kg. Het spreekt dus voor zich dat een adequate aanvoer van specifieke vitamines en mineralen onontbeer- lijk is. Dat niet alleen voor de baby, maar ook voor de moeder tijdens de zwangerschap en nadien tijdens de borstvoeding (de moeder maakt 3/4 liter melk per dag aan!). Tijdens de zwangerschap bereikt men, zelfs met een evenwichtige en gevarieerde voeding, niet altijd de nodige dosis folaten, ijzer en jodium noodzakelijk voor de moeder en de groei bij de baby. In de loop van de zwangerschap wordt
eveneens een voldoende inname van DHA (omega 3) belangrijk, omdat DHA bijdraagt tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen*.
Omnibionta® Pronatal+ bevat die specifieke en aangepaste hoeveel- heden vitamines, mineralen en DHA welke aanbevolen zijn tijdens de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding.

WELKE nutriënten in Omnibionta® Pronatal+ zijn in het 
bijzonder belangrijk ?
FOLAAT, EEN LEVENSBELANGRIJK VITAMINE
Folaat draagt bij tot de celdeling en eveneens tot de vorming van de placenta (moederkoek) en de groei van de baarmoeder en de borsten tijdens de zwangerschap. De placenta bezorgt alle voedings- stoen aan de baby.

METAFOLIN®, DE NATUURLIJKE (REEDS ACTIEVE) VORM 
VAN FOLIUMZUUR
Omnibionta® Pronatal+ bevat 2 soorten folaten, foliumzuur en Metafolin®. Metafolin® (calciumzout van 5-methyl-THF) is de actieve vorm van foliumzuur, dat direct in uw lichaam beschikbaar is, en niet meer geconverteerd moet worden. Omnibionta® Pronatal+ bevat een combinatie van 200 μg foliumzuur en 208 μg Metafolin®. Het aanvullen van de folaatreserve gebeurt niet van de ene dag op de andere. Reeds bij kinderwens moet worden gezorgd voor een voldoende toevoer van foliumzuur en Metafolin® om de verhoogde behoefte vanaf het prille begin te dekken. In die vroege fase weten de meeste vrouwen nog niet dat ze zwanger zijn. Idealiter zou men supplementatie reeds 3 maanden vóór de zwangerschap moeten opstarten. Dit om de voorraad folaten bij de moeder op peil te
brengen voor de bevruchting.

DHA, GEZONDE EN BELANGRIJKE OMEGA 3 VETZUREN

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen nog beter bijdragen tot de optimale ontwikkeling van hun kind, dankzij DHA, een polyonverzadigd essentieel vetzuur uit de omega 3-reeks, dat wordt gewonnen uit vette zeevis. DHA draagt bij tot een normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij
zuigelingen die borstvoeding krijgen*. Door een vroegtijdige inname van DHA vanaf de 1ste zwangerschapshelft worden de lichaamsre- serves van de moeder bijgevuld. Want, vanaf de 2de zwangerschaps- helft en tijdens de borstvoedingsperiode stijgt de behoefte aan DHA. DHA wordt doorgegeven via de moeder en later via de moedermelk. Een minimale bijkomende hoeveelheid van 200 mg DHA per dag wordt aanbevolen. Omnibionta® Pronatal+ bevat 200 mg DHA uit sterk gezuiverde en geconcentreerde visolie. Door een streng gecontroleerd productieproces wordt een uitstekende en geurloze kwaliteit gegarandeerd. Vitamine E zorgt ervoor dat het waardevolle vetzuur DHA in de capsule stabiel blijft.

OMNIBIONTA® PRONATAL+ IS EEN COMBINATIE VAN 
VITAMINEN EN MINERALEN
IJZER
Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en tot een normaal zuurstoftransport in ons lichaam.
Tijdens de zwangerschap wordt dit transport meer benut of belast omdat mama en baby van voldoende zuurstof moeten voorzien worden.

VITAMINE C
Vitamine C zorgt voor een toename in de absorptie van ijzer (Fe3+). Deze ijzervorm is aanwezig in voeding van plantaardige oorsprong. Vitamine C draagt ook bij tot de goede werking van het immuunsysteem.

ZINK
Zink draagt bij tot het normale vitamine A-metabolisme. Zink draagt eveneens bij tot een normale vruchtbaarheid en het behoud van haar en goede nagels.

MAGNESIUM
Magnesium draagt bij tot de normale aanmaak van proteïnen en, evenals folaten en zink, tot een normale celdeling. Magnesium draagt bij tot het energiemetabolisme en helpt moeheid te verminderen.

JODIUM
Jodium draagt bij tot een normale schildklierfunctie bij de toekomsti- ge mama en de normale productie van schildklierhormonen. Onze voeding bevat meestal te weinig jodium waardoor zwangere vrouwen het risico lopen op een gebrek.

LUTEÏNE
Luteïne is een carotenoïde die voorkomt in verschillende planten, waaronder groenten en fruit. Het geeft de kenmerkende kleur aan de capsule. Luteïne is aanwezig in hoge concentraties in het netvlies, vooral in de macula. De macula bevat de cellen gebruikt voor scherp, centraal zicht. Luteïne is een maculair pigment dat blauw licht absorbeert.

ANDERE BELANGRIJKE NUTRIËNTEN DRAGEN BIJ TOT
Vitamine D3 → de normale functie van het immuunsysteem en speelt een rol in de celdeling.
Vitamine B1, B2 en Biotine → een normaal energiemetabolisme, het verminderen van vermoeidheid en een normale functie van het zenuwstelsel. Biotine draagt bij tot het behoud van normaal haar en een normale huid.
Vitamine B5 → normale aanmaak van bepaalde hormonen en vitamine D.
Vitamine B6, B12, Niacine en pantotheenzuur → het verminderen van vermoeidheid.
Vitamine E → de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress (externe vervuiling en zonnestralen).
Vitamine C en Selenium → de ondersteuning van de normale functie van het immuunsysteem.
De zwangerschap, alsook de eerste maanden na de bevalling, gaan vaak gepaard met momenten van vermoeidheid en een tekort aan energie.
Om te kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van deze moeilijke periode dragen bepaalde ingrediënten van Omnibionta® Pronatal+ bij tot het energiemetabolisme van het lichaam dankzij de vitamines B1, B2, B3, B5, B12, C en biotine.

*Dit gunstig effect wordt verkregen wanneer bovenop de voor volwassenen aanbevolen dagelijkse inname van omega 3-vetzuren (=250 mg DHA en EPA), 200mg DHA/dag extra wordt ingenomen door zwangere vrouwen of door vrouwen die borstvoeding geven. 1 capsule Omnibionta® Pronatal+ bevat deze specifieke dosis DHA.

DE GROTE ONTWIKKELINGSFASEN
Groeifasen vloeien naadloos in elkaar door. De aangeduide weken zijn slechts een indicatie op basis van gemiddelden.

Je verwachting groeit. En jouw baby ook.

EVOLUTIE PER WEEK VAN ZWANGERSCHAP:
WEEK 8
Je kunt waarschijnlijk je baby's hartslag horen tijdens de echografie.
WEEK 12
Je baby kan beginnen zijn duim te zuigen.
WEEK 18
Meisje of jongen? Uw arts of verloskundige kan je het al vertellen.
WEEK 20
Het hoofd, het haar en de tanden van je baby blijven groeien.
WEEK 26
Misschien voel je je baby af en toe bewegingen maken. Het kan de hik hebben, en begint te leren ademen.
WEEK 28
De ogen van je baby openen en beginnen te knipperen. Het kan alleen het onderscheid maken tussen licht en donker.
WEEK 32
Je baby krijgt kleine vinger- en teennagels.

Baby’s grootte en gewicht per week.**
Week 12 approx. 5 - 6 cm, approx. 15 - 20 g
Week 22 approx. 26 - 31 cm, approx. 400 - 600 g
Week 27 approx. 31 - 38 cm, approx. 650 - 1200 g
Week 37 approx. 44 - 51 cm, approx. 2300 - 3500 g

Gebruik

Neem 1 tablet en 1 capsule in per dag. In te nemen met een koude vloeistof, bij voorkeur tijdens het middagmaal. Het is aangewezen om Omnibionta® Pronatal+ op te starten van zodra de zwangerschap bevestigd is en door te nemen tot en met het einde van de borstvoeding.

Ingrediënten

(tablet): Vulstof: microkristallijne cellulose; magnesiumoxide; calciumascorbaat; ferro-bisglycinaat; Glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; Kleurstof: calciumcarbonaat; maltodextrine; niacinamide; Vulstof: vernet natriumcarboxymethylcellulose; Zuurteregelaar: citroenzuur; Glansmiddelen: polyvinylalcohol, polyethyleenglycol, hydroxypropylcellulose & talk; zinkoxide; DL-α-tocoferylacetaat; calcium D-pantothenaat; Antiklontermid- delen: magnesiumstearaat, stearinezuur & dicalciumfosfaat; sucrose; pyridoxinehydrochloride; thiamine mononitraat; Vulstof: maïszetmeel; riboflavine; calcium L-methylfolaat (Metafolin®); foliumzuur; kaliumjodide; natriumselenaat; D-biotine; cholecalciferol; cyanocobalamine.

(capsule)
: Geconcentreerde visolie rijk aan DHA; Visgelatine; Verstevigingsmiddel: Glycerol; Drager: Saoerolie
(Carthamus tinctorius), Dikkingsmiddel: mono- en diglyceriden van vetzuren (E471); DL-alfa-tocoferylacetaat; Luteïne uit extract van Groot Afrikaantje (Tagetes Erecta), Emulgator: lecithine (E322).
Dit product bevat geen gelatine afkomstig van runderen of varkens.
De witte tablet bevat geen gelatine en de capsule bevat visgelatine.
Dit product bevat geen gluten en mag in geen geval een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

Samenstelling:
NutriëntPer tablet% RI1
Folaat400 μg200%
Foliumzuur200 μg 
L-Methylfolaat (=Metafolin®)208 μg 
Vitamine B11,4 mg127%
Vitamine B21,4 mg100%
Vitamine B61,9 mg136%
Vitamine B124,5 μg180%
Nicotinamide15 mg94%
Biotine40 μg80%
Pantotheenzuur6,0 mg100%
Vitamine E (α-TE)4,8 mg40%
Vitamine D20 μg400%
Vitamine C55 mg69%
Jodium150 μg100%
Selenium30 μg55%
Ijzer14 mg100%
Zink8,0 mg80%
Magnesium75 mg20%
NutriëntPer capsule% RI1
DHA200 mg--
Vitamine E (α-TE)11 mg92%
Luteïne9,0 mg 
1 RI= Referentie inname

Waarschuwing

DE AANBEVOLEN DAGELIJKSE DOSIS NIET OVERSCHRIJDEN.
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.
Droog en op kamertemperatuur niet boven de 25°C bewaren.
Het product beschermen tegen het licht.
Omnibionta Pronatal Plus 84+84 tabletten
€ 64,50
€ 47,09
Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 25%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
Omnibionta Pronatal Plus 84+84 tabletten
€ 64,50
€ 47,09
Op voorraad

Klanten die dit kochten, kochten ook

Bekijk het product hieronder als alternatief!

Laatste reviews en ervaringen met Omnibionta Pronatal Plus

Schrijf een review
Toon alle reviews
 • Klant Anastasia gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
 • Klant Elodie gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
 • Klant Tessa gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
Toon alle reviews

Omnibionta Pronatal Plus kopen

Je kan Omnibionta Pronatal Plus van het merk Omnibionta , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Omnibionta Pronatal of via de volgende categorie:
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Multi-Vitaminen
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Visolie-Capsules (DHA)
Vitamines & Voedingssupplementen > Zwangerschap & Borstvoeding
Welzijn & Gezondheid > Vrouw > Zwangerschap & Borstvoeding

Omnibionta