€ 24,90
€ 22,41
Bespaar 10% (€ 2,49)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Optim Curcuma

Van oorsprong uit India is kurkuma (Curcuma Longa L) een plant van de gemberfamilie, die al eeuwen gebruikt wordt in de traditionele keuken en geneeskunde. Om de lage opname van curmine, de actieve stof van Kurkuma, te verbeteren ontwikkelde een groep onderzoekers deze innovatieve formule. Eén capsule met Optim Curcuma levert het equivalent van 6 gr standaard geconcentreerd curcumine extract en:
- draagt bij aan de vermindering van oxidatieve stress en ontstekingen
- bevordert soepele gewrichten
- ondersteunt cognitieve functies.

HET BELANGRIJKSTE IS DE ASSIMILATIE, NIET DE CONCENTRATIE
Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine. Echter, men moet weten dat;
1/ Kurkumapoeder slechts een kleine hoeveelheid curcumine bevat: tussen de 2 en 5%.
2 / Curcumine zeer slecht opgenomen wordt in het bloed. Men moet minstens 10 g zuivere curcumine per dag innemen voordat het terug kan worden gevonden in het bloed. Men moet dus dagelijks grote hoeveelheden kurkumapoeder innemen (meer dan 200g) om de voordelen ervan te kunnen ervaren.
3 / Het toevoegen van zwarte peper verhoogt de opname van de “vrije” curcumine niet, dat is de vorm van curcumine die aangeduid wordt als biologisch actief.

DE OPLOSSING: OPTIM CURCUMA
Na meer dan 10 jaar van onderzoek, werd de sleutel tot de doeltreffendheid van Optim Curcuma gevonden in het gepatenteerde productieproces van het SLCP™ (Solid-Lipid Curcumin Particle) complex. Curcuminepoeder wordt zorgvuldig behandeld met natuurlijke lecithine om kleine deeltjes te vormen die de absorptie van “vrije” curcumine in het lichaam tot 65 keer kan verhogen.

Gebruik van Optim Curcuma

Eén kleine capsule (400 mg) van Optim Curcuma bij voorkeur één uur voor de maaltijd. Voor snellere resultaten kan men een week lang 2 capsules tegelijk per dag genomen worden.

Ingrediënten Optim Curcuma

Longvida® Complex – 400mg (Extract van Curcuma (Curcuma longa L) met 80 mg curcumine, antiklontermiddel: stearinezuur, drager : maltodextrine, emulgator : sojalecithine, antioxidant : ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide ), antiklontermiddel: talk; vulstof: microkristallijn cellulose; coating: capsule hydroxypropylmethylcellulose).
 
Voedingswaarde per 100g :
Koolhydraten : 40g waarvan suikers: 0g
Vetten : 32g waarvan verzadigd vet 20g

Energetische waarde:
Per 100g: 511 Kcal/2136 KJ
Per capsule: 3,0 Kcal
Optim Curcuma heeft een houdbaarheid van 3 jaar na de productiedatum.

Waarschuwing

Optim Curcuma is een voedingssupplement dat heeft aangetoond een goede tolerantie tot 4g per dag – het equivalent van 10 capsules per dag. U kunt een paar algemene voorzorgsmaatregelen nemen:
- Als Optim Curcuma voor het eerst geslikt wordt, kan het bij sommige mensen de spijtvertering verstoren, daarom is het verstandig het de eerste dagen met voedsel in te nemen. Deze symptomen verdwijnen geleidelijk na een paar dagen en dan kan het op een lege maag ingenomen worden.
- Aangezien er geen relevante informatie over het gebruik tijdens zwangerschap en bij borstvoeding is, kan Curcuma longa in deze gevallen niet aangeraden worden.
- Aangezien curmine de galblaas stimuleert, wordt het gebruik van curcumine of kurkuma afgeraden voor personen met een obstructie van de galwegen (WHO Monografie).
- Gelieve de aanbevolen dosis te respecteren.
- Dit is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde voeding en/of gezonde levensstijl.
- Buiten bereik van kinderen bewaren.
- Bewaren op een droge plaat.
€ 24,90
€ 22,41

Laatste reviews en ervaringen met Optim Curcuma

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Je n'ai pas encore fini , tout la cure. Mais je sens déjà un grand changement ay niveau de mes articulations............on verra quand j'aurais terminée la cure.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  IK KAN NOG NIET VEEL ZEGGEN,IK NEEM ZE NOG MAAR 1 MAAND MAAR HET VOELT IN IEDER GEVAL BETER AAN. IK NEEM OOK TRAUMEEL TABLETTEN OM DE ONTSTEKINGEN TE LIJF TE GAAN. M.V.G. GILBERTE

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Ik ben ermee begonnen en kan niet zonder ,ik ben er goed over tevreden,ook de krampen zijn veel minder.het wordt vlug bezorgd en is er iets niet goed gegaan met de post ,staan jullie er voor in dank je wel

  Was deze beoordeling nuttig?

Optim Curcuma kopen

Je kan Optim Curcuma van het merk Optim , geproduceerd door BIONOTO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Spieren & Gewrichten > Kruiden
50+ > Soepele Gewrichten > Smering Gewrichten > Kruiden
Vitamines & Voedingssupplementen > Kurkuma