€ 49,95
€ 42,46
Bespaar 15% (€ 7,49)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Bijsluiter van Q10-Quatral 168 capsules

Omschrijving van Q10-Quatral

Q10-QUATRAL bevat twee capsules: enerzijds een capsule Coënzyme Q10 en anderzijds een capsule Quatral met vitamines A, C, E, selenium en zink. Elke cel in ons lichaam heeft, om optimaal te functioneren, immers nood aan deze stoffen en bevordert op die manier in hoge mate de levenskwaliteit. 

Het Coënzyme Q10 (of ubiquinon) is een stof die in hoge mate op vitaminen lijkt. Gezien het Coënzyme Q10 als een vitamine werkt, is het ook noodzakelijk voor het ondersteunen van de levenscyclus van een cel. Alle fysiologische processen waarbij energie wordt verbruikt, hebben nood aan het Coënzyme Q10. Het organisme kan er volgens behoefte van produceren. Met het ouder worden gaat het organisme er echter steeds minder van aanmaken. Wanneer het Coënzyme Q10 niet meer in voldoende mate aanwezig is, produceert de cel niet langer voldoende energie, het verouderingsproces wordt ingezet en de cel kan minder weerstand bieden. Bovendien hebben vorsers vastgesteld dat het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan leiden tot een tekort aan Coënzyme Q10. 

Veel vitamines, mineralen en oligo-elementen zijn betrokken bij de afweermechanismen van het lichaam, sommige zijn meer waard dan anderen. Dit is met name het geval voor vitamine C, betacaroteen, selenium en zink die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem terwijl vitamine C voorts ook bijdraagt tot een normaal energiemetabolisme en de vermindering van vermoeidheid. Het moet ook vermeld worden dat vitamine E bijdraagt tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine E, vitamine C, vitamine A, selenium en zink zijn voedingsstoffen die het lichaam helpen zichzelf te verdedigen. 

De cellen van het menselijk lichaam vormen dagelijks een hoeveelheid vrije radicalen. Bovendien wordt de productie van vrije radicalen verhoogd en/of versneld door o.a. tabak, alcohol, onevenwichtige of vetrijke voeding, tijdelijke stress, intensieve sportbeoefening, luchtverontreiniging, UV-stralen en veroudering. Vrije radicalen hebben enerzijds een fysiologische functie, anderzijds beschadigen zij de cellen in het lichaam indien ze in overmaat aanwezig zijn. Zo staan zij in voor het ontstaan van verouderingsverschijnselen alsook een versnelling van de oxidatie van het LDL-cholesterol. Een voeding die voldoende selenium, vitamine C, vitamine E en zink bevat, laat het lichaam toe beter weerstand te bieden tegen deze aanvallen, welke zeer vermoeiend zijn voor het organisme omdat deze vitaminen en mineralen bijdragen tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. 

Hoe kunt u de juiste dosering achterhalen? 
Het kan onze voeding soms aan bepaalde levensbelangrijke stoffen (zoals selenium en zink) ontbreken. Onder bepaalde omstandigheden heeft het organisme ook nood aan extra antioxiderende vitamines (rokers hebben meer behoefte aan vitamine C dan niet-rokers), selenium, zink evenals bepaalde enzymen zoals het Coënzym Q10. Het is onder alle omstandigheden bijzonder moeilijk om de aanbevolen hoeveelheden spoorelementen of vitamines te berekenen; vooral wanneer het om heel kleine doseringen gaat: bijvoorbeeld 15 mg zink of nog minder: 0,100 mg selenium (1/10.000ste van een gram).

Q10-QUATRAL maakt de berekening voor u 
Natriumseleniet is één van de voornaamste bronnen van selenium. Natriumseleniet maakt het mogelijk selenium precies te doseren en staat tevens garant voor een hoge opname door het organisme. De doses vitamine E, vitamine C, beta-caroteen (precursor van vitamine A) en zink in Q10-QUATRAL beantwoorden aan de recentste voedingsaanbevelingen voor België. Alfa-tocoferol (vitamine E) en het Coënzyme Q10 versterken elkaar wederzijds in verhoogde mate en dat bevordert op zijn beurt het regenereren van vitamine E (in zijn actieve vorm vanaf het tocoferyl radicaal). Dit effect wordt bovendien versterkt door de werking van vitamine C die eveneens bijdraagt tot het regenereren van vitamine E. Uit tal van studies blijkt dat de aanbevolen dagelijkse dosis Coënzyme Q10 ongeveer 100 mg bedraagt.

Indicatie

- Draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress dankzij vitamines C, E , Selenium en Zink
- Draagt bij tot het behoud van een goed energetisch metabolisme dankzij vitamine C

Gebruik van Q10-Quatral

De aanbevolen dagelijkse dosis is 1 bruine capsule Coënzyme Q10 (100 mg Coënzyme Q10) + 1 gele capsule Quatral (Selenium, Vitamine C en E, Beta-caroteen en Zink); in te nemen met water, bij voorkeur na de maaltijd.
- In elke bruine capsule zit 100 mg Coënzyme Q10. Elke gele capsule bevat 0,1 mg selenium, 120 mg vitamine C en 25 mg vitamine E, 6 mg beta-caroteen overeenkomend met 1 mg vitamine A en 15 mg zink.
- Start de kuur op de dag die op de blister staat vermeld. Indien u bijvoorbeeld Q10-QUATRAL voor de eerste keer neemt op woensdag, neemt u de capsule uit de blisterverpakking waarop “wo” - (“wo” staat voor woensdag) – staat vermeld. Ga zo door voor elke dag van de week en voor elke blister uit de verpakking.

Ingrediënten Q10-Quatral

INGREDIËNTEN Q10
ACTIEVE BESTANDDELEN: COËNZYME Q10 (= UBIQUINONE) 100 MG
HULPSTOFFEN: PLANTAARDIGE OLIËN, SOJA-LECITHINE; CAPSULE: GELATINE, WATER; KLEURSTOFFEN: E172, E171.

INGREDIËNTEN QUATRAL
ACTIEVE BESTANDDELEN: VITAMINEN: VITAMINE C 120 MG, VITAMINE E 25 MG, BETA-CAROTEEN 6 MG
(VITAMINE A 1 MG); MINERALEN: ZINK 15 MG, SELENIUM 0,1 MG.
HULPSTOFFEN: VULSTOF: LACTOSE; ANTIKLONTERMIDDEL: MAÏSZETMEEL, MAGNESIUMSTEARAAT; CAPSULE:
GELATINE; KLEURSTOF: E171, E172.

Waarschuwing

- Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.
- De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Orale toediening.
- Buiten bereik van kinderen houden

De inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden.
€ 49,95
€ 42,46

Laatste reviews en ervaringen met Q10-Quatral

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  5

  Vermindert zeer sterk de spierpijn als gevolg van de vangst van Statins (Pijn vergelijkbaar met fibromyalgie)

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  1/5

  Ben nog aan het testen.

  Ben pas aan derde week bezig nog niet veel verschil.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Heel werkzaam!

  Wat een goed product! Ik gebruik het al jaren lang. Dit helpt mijn immuunsysteem op peil te houden en geeft energie zodat ik niet meer snel moe ben. Ook als ik voel dat ik een beetje verkouden ben blijf ik Q10-quatral nemen en word ik niet meer ziek. Dit product heb ik altijd thuis liggen. De hele familie neemt het. We gaan het zeker blijven gebruiken. En zeker veel goedkoper bij farmaline dan in een apotheek.

  Was deze beoordeling nuttig?

Q10-Quatral kopen

Je kan Q10-Quatral van het merk Takeda , geproduceerd door TAKEDA BELGIUM , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Q10
Vitamines & Voedingssupplementen > Antioxidanten