Neus spoelzout 20x2.5 g zakjes

€ 7,95
€ 7,16
(€ 14,32 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 0,79)

Omschrijving van Neus spoelzout

Neusspoelingen zijn een eenvoudige en efficiënte manier voor de dagelijkse verzorging van de neus. Hiervoor is er de Rhinicur®Neusdouche en Rhinicur® Nasaal spoelzout, het spoelsysteem met de regelbare spoeldruk. Het principe is eenvoudig: Door de spoeling worden de ziekteverwekkers, allergenen en vuilpartikels eenvoudig uit de neus gespoeld.

Neusspoelingen zouden altijd isotoon moeten zijn, om aan het mineraalstofgehalte van het bloed aangepast te zijn. Hiervoor moet een nauwkeurige hoeveelheid zout in een
welbepaalde hoeveelheid water worden opgelost. Met Rhinicur® Nasaal spoelzout is deze dosering heel gemakkelijk: Eén doseerzakje is precies afgestemd op de inhoud van de Rhinicur neusdouche (250 ml).

In vergelijking met kook- en zeezouten, die alleen maar voor basisreinigung geschikt zijn, bevat Rhinicur® Nasaal spoelzout bijkomend:

 • Natriumhydrogeencarbonaat voor een betere oplossing van taaie, vastzittende secreten en neutralisering van  ontstekende stofwisselingsproducten.
 •  Kaliumsulfaat ter ondersteuning bij een slijmvlieszwelling en een verbetering van de doorbloeding
 • Natuurlijk bronzout voor de remineralisatie en revitalisatie van het neusslijmvlies

Daarbij is het Rhinicur® Nasaal spoelzout bijzonder goed te verdragen gezien het in zijn samenstelling aan mineraalstoffen aangepast is aan het neussecreet van gezonde mensen.

Indicatie

Neusspoelingen zouden altijd isotoon moeten zijn, om aan het mineraalstofgehalte van het bloed aangepast te zijn. Hiervoor moet een nauwkeurige hoeveelheid zout in een welbepaalde hoeveelheid water worden opgelost.

In vergelijking met kook- en zeezouten, die alleen maar voor basisreiniging zijn geschikt, bevat Rhinicur® Nasaal spoelzout bijkomend:
 • Natriumhydrogeencarbonaat voor een betere oplossing van taaie, vastzittende secreten en neutralisering van ontstekende stofwisselingsproducten.
 • Kaliumsulfaat ter ondersteuning bij een slijmvlieszwelling en een verbetering van de doorbloeding
 • Natuurlijk bronzout voor de remineralisatie en revitalisatie van het neusslijmvlies
Daarbij is het Rhinicur® Nasaal spoelzout bijzonder goed te verdragen gezien het in zijn samenstelling aan mineraalstoffen aangepast is aan het neussecreet van gezonde mensen.

Gebruik van Neus spoelzout

Een zakje zout in 250ml water oplossen en de neusholte spoelen met de verkregen oplossing.

Ingrediënten Neus spoelzout

Natuurlijk bronzout 50, 205 natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride 725, kaliumsulfaat 20.

Bijwerkingen van Neus spoelzout

In zeer uitzonderlijke gevallen kan het tot prikkelingen in de neus komen zoals jeuk en branderigheid.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij:
 • kwetsuren aan het neusdak en de wanden van de bijholten waarbij er een directe verbinding bestaat met de vloeistofruimte van de hersenen.
 • Hevig neusbloeden
 • Bij overgevoeligheid voor de ingrediënten
Neus spoelzout 20x2.5 g zakjes
€ 7,95
€ 7,16
(€ 14,32 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Neus spoelzout

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  bij een beginnende sinusitus spoel ik dagelijks met een rhinicur zakje in een rhinicur spoeldouche.werkt zeer goed om alle slijmen te verwijderen uit de neusholtes.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Daar ik last heb van neuspoliepen blijft mijn neus bij een verkoudheid en zelfs enkele weken erna verstopt. Vanaf ik de neusdouche met dit spoelzout gebruik is dit sterk gebeterd
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  dit neus spoelzout is het enige wat mij echt helpt als mijn neus verschillende dagen na elkaar verstopt is. Eindelijk de verlossing en weer kunnen ademen via mijn neus, zalig.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Bij chronische rhinitis, heel goed spoelzout die het neusslijmvlies niet irriteerd, wel de bijhorend speciale plastieken beker kopen om te spoelen. Gemakkelijk om te gebruiken
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het neuszout werkt heel goed bij een verkoudheid. Het is handig verpakt per dosis en is gemakkelijk op te lossen in water. Ideaal spoelmiddel voor de neus.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Snelle levering en correcte levering. Het is ook betrouwbaar, want wij hebben hier lang over getwijfeld, dus zeker een aanrader voor iedereen die nog niets online gekocht heeft in apotheek.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Is zeer interessant om mee te nemen op reis. Ik had net de rhino horn gekocht toen ik net op reis vertrok, dus was het handig om die zakjes met zout bij te hebben. De dosis is aangepast dus met moet niet meer afmeten. Zeer handig.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Na operatie gebruik ik dit ook na aanraden van de arts, ben er zeer tevreden mee en het werkt prima. Alleen de prijs is hoog hier betaal normaal 5,95 euro.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Speciale zoutmengeling voor de rhinicur douche...die trouwens fantastisch goed werkt. Gemakkelijk mee te nemen door de kleine verpakking. Werkt beter dan spuitbussen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Rhinicur nasaal spoelzout is voor mij een zeer goed product voor neus te spoelen en de dosis is altijd juist. Mensen die veel last hebben van verstopte neus moeten dit product zeker een proberen .Een echte aanrader.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Tincturen spoelzout gekocht op aanraden van neus oren en keel specialist. Had last van hooikoorts, neus en keel slijmen. Werkt zeer afdoende, geeft verlichting bij neus verstopping.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer handig voor het spoelen van de neus. Kan je gewoon toevoegen aan kraantjes water. Geen gedoe met water afkoken, laten afkoelen en keukenzout toevoegen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Goed oplosbaar in lauw water, Helpt goed als de neus verstopt is,elke dag te gebruiken, voel mij na het opsnuiven, bevrijdt, en opgelucht. Een aanrader voor iedereen met een verstopte neus
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Bij dagelijks gebruik heeft het spoelen van de neus met spoelzout een verlichtend effect op allergische symptomen. Bij langdurig gebruik helpt het zelfs problemen als sinusitis te voorkomen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  handige vulling voor een neusdouche, je hoeft zelf niet meer met de juiste verhouding zout te knoeien. Je hebt natuurlijk wel een goede neusdouche nodig. Ik raad in ieder geval de hervulbare neusdouches aan, die zijn in mijn geval veel efficiënter dan de vooraf gevulde neusdouches
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Over onze eerste bestelling zijn we zeer tevreden. We hebben niet echt een grote besparing gerealiseerd maar het is erg handig aangezien we in het platteland wonen. Het productengamma is buitengewoon.
 • 2/5
  Beoordeeld door
   
  Ik denk dat je dit ook kunt maken door keukenzout en bicarbonaat toe te voegen. Het reinigt wel, maar de prijs-kwaliteitverhouding lijkt me niet interessant.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik dit zout omdat je dit moet oplossen in 250 ml water en er dan vanachter meer water doorgaat waar de onsteking gemakkelijk blijft zitten en door de hoeveelheid water gemakkelijker los komt.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dat is op aanbeling van mijn neus keel en oorarts om mijn sinussen proper te houden na een operatie en ik ben er tevreden over
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Dit zout werkt heel erg goed samen met de neusdouche. Maar de toegevoegde waarde ten opzichte van gewoon keukenzout is volgens mij niet heel erg groot. Ik heb het na een operatie gebruikt, toen vond ik het wel een prettig idee.

Neus spoelzout kopen

Je kan Neus spoelzout van het merk Rhinicur, geproduceerd door ECOMAR , bestellen in Nederland bij FARMALINE