€ 7,95
€ 7,08
(€ 14,16 / 100 g)
Bespaar 11% (€ 0,87)

Omschrijving van Neus spoelzout

Neusspoelingen zijn een eenvoudige en efficiënte manier voor de dagelijkse verzorging van de neus. Hiervoor is er de Rhinicur®Neusdouche en Rhinicur® Nasaal spoelzout, het spoelsysteem met de regelbare spoeldruk. Het principe is eenvoudig: Door de spoeling worden de ziekteverwekkers, allergenen en vuilpartikels eenvoudig uit de neus gespoeld.

Neusspoelingen zouden altijd isotoon moeten zijn, om aan het mineraalstofgehalte van het bloed aangepast te zijn. Hiervoor moet een nauwkeurige hoeveelheid zout in een
welbepaalde hoeveelheid water worden opgelost. Met Rhinicur® Nasaal spoelzout is deze dosering heel gemakkelijk: Eén doseerzakje is precies afgestemd op de inhoud van de Rhinicur neusdouche (250 ml).

In vergelijking met kook- en zeezouten, die alleen maar voor basisreinigung geschikt zijn, bevat Rhinicur® Nasaal spoelzout bijkomend:

 • Natriumhydrogeencarbonaat voor een betere oplossing van taaie, vastzittende secreten en neutralisering van  ontstekende stofwisselingsproducten.
 •  Kaliumsulfaat ter ondersteuning bij een slijmvlieszwelling en een verbetering van de doorbloeding
 • Natuurlijk bronzout voor de remineralisatie en revitalisatie van het neusslijmvlies

Daarbij is het Rhinicur® Nasaal spoelzout bijzonder goed te verdragen gezien het in zijn samenstelling aan mineraalstoffen aangepast is aan het neussecreet van gezonde mensen.

Indicatie

Neusspoelingen zouden altijd isotoon moeten zijn, om aan het mineraalstofgehalte van het bloed aangepast te zijn. Hiervoor moet een nauwkeurige hoeveelheid zout in een welbepaalde hoeveelheid water worden opgelost.

In vergelijking met kook- en zeezouten, die alleen maar voor basisreiniging zijn geschikt, bevat Rhinicur® Nasaal spoelzout bijkomend:
 • Natriumhydrogeencarbonaat voor een betere oplossing van taaie, vastzittende secreten en neutralisering van ontstekende stofwisselingsproducten.
 • Kaliumsulfaat ter ondersteuning bij een slijmvlieszwelling en een verbetering van de doorbloeding
 • Natuurlijk bronzout voor de remineralisatie en revitalisatie van het neusslijmvlies
Daarbij is het Rhinicur® Nasaal spoelzout bijzonder goed te verdragen gezien het in zijn samenstelling aan mineraalstoffen aangepast is aan het neussecreet van gezonde mensen.

Gebruik van Neus spoelzout

Een zakje zout in 250ml water oplossen en de neusholte spoelen met de verkregen oplossing.

Ingrediënten Neus spoelzout

Natuurlijk bronzout 50, 205 natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride 725, kaliumsulfaat 20.

Bijwerkingen van Neus spoelzout

In zeer uitzonderlijke gevallen kan het tot prikkelingen in de neus komen zoals jeuk en branderigheid.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij:
 • kwetsuren aan het neusdak en de wanden van de bijholten waarbij er een directe verbinding bestaat met de vloeistofruimte van de hersenen.
 • Hevig neusbloeden
 • Bij overgevoeligheid voor de ingrediënten
€ 7,95
€ 7,08
(€ 14,16 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Neus spoelzout

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Te gebruiken met Rhino Horn Neusspoeler

  Gemakkelijk in gebruik en de juiste hoeveelheid die nodig is.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Superproduct

  Zeer tevreden van dit product. Gebruik het meermaals, tot 3 x per dag bij verkoudheid. Wordt dan ook aangeraden door Professor UZ Gent NKO-specialist. Het zout reinigt goed jouw neus. Zelfs bij mijn kindjes gebruik ik het wanneer ze verkouden zijn. Na het spoelen (bij verkoudheid) wel erna nog steeds de neusspray gebruiken.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Regelmatig gebruiken

  Huisarts raadde dit aan omwille van veelvuldige verkoudheden. Je moet het op regelmatige basis gebruiken en dan geeft het verlichting, doet het zijn werk. Je kan het ook preventief nemen. Tast tenminste de neusslijmvliezen niet aan, wat je met een neusspray gemakkelijk hebt.

  Was deze beoordeling nuttig?

Neus spoelzout kopen

Je kan Neus spoelzout van het merk Rhinicur, geproduceerd door ECOMAR , bestellen in Nederland bij FARMALINE