€ 37,49
€ 33,74
(€ 33,74 / l)
Bespaar 10% (€ 3,75)

Omschrijving van Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50%

Omdat het lichaam kan zelf geen ijzer aanmaken, moeten we het dagelijks via de voeding binnenkrijgen. De dagelijks benodigde hoeveelheid ijzer hangt af van de leeftijd en het geslacht. Vrouwen hebben vaak een hogere behoefte aan ijzer dan mannen. IJzer is van groot belang voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Het speelt een rol bij onze vitaliteit en energie. Een verhoogde behoefte aan IJzer kunnen vrouwen hebben in hun menstruatieperiode, tijdens de zwangerschap, kraamtijd en de periode van borstvoeding. Maar ook kinderen in de groei en sporters. Speciaal voor deze groepen is er Floradix, een kruidenelixer met ijzer dat met een gerust gevoel gebruikt kan worden. 

Floradix bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en biedt ook belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitaminen. Het ijzer draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. De vitaminen B1, B2, B6 en B12 ondersteunen de energiestofwisseling en de vitamine C bevordert de opname van ijzer. Bovendien draagt vitamine C bij aan de normale functie van het immuunsysteem.

De kruiden en vruchtenconcentraten vormen een unieke samenstelling en leggen de basis voor een goede verdraagzaamheid en dragen zo bij aan het behoud van een normale stoelgang. 

Floradix ijzer-elixer is geschikt voor iedereen die ondersteuning van vitaliteit, energie en weerstand kan gebruiken: bv. tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, kinderen in de groei, ouderen of sporters.

Indicatie

Floradix est un élixir de fer liquide enrichi d'extraits végétaux et de concentrés de fruits qui aident à soutenir les niveaux énergétiques.

Gebruik van Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50%

De dagelijkse aanbevolen dosering voor: 
-Volwassene: 2 x 10 ml of 1 x 20 ml (een maatbeker) een half uur voor de maaltijd. 
-Kind: 3 - 5 jaar 5 ml per dag 6 - 12 jaar 10 ml per dag 

Vitamine C bevordert de ijzeropname, dus inname met een glas vers vruchtensap is prima. 
Voor het beste resultaat dient het elixer 3-4 weken gebruikt te worden, de tabletten 5-6 weken. Na opening in de koelkast bewaren. Het elixer is dan nog 4 weken houdbaar. Niet innemen met zwarte thee, koffie of melkproducten, want dat vermindert de ijzeropname aanzienlijk!

Ingrediënten Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50%

Behalve de ingrediënten in onderstaand schema bevat het elixer ook: wortel, brandnetel, spinazie, kweekwortel, angelikawortel, venkel, bruine algen, hibiscus, peren, druiven, zwarte bessen, sinaasappelschil en -sap, bramen, kersen en bieten. 

Aftreksel op waterbasis (54 %) van: wortel (Daucus carota), brandnetelblad (Urtica dioica), spinazieblad (Spinacia oleracea), kweekwortel (Agropyron repens), venkelvrucht (Foeniculum vulgare), bruin alg thallus (Macrocystis pyrifera), hibiscusbloem (Hibiscus sabdariffa). Mix van vruchtensapconcentraten (29,4 %): peer, druif, zwarte bessensap, water, braam, kers, sinaasappel, biet, citroen, carobe extract, appel. Waterig gistextract, honing, waterige extracten uit rozenbottel (Rosa canina) (met 4 % vit. C),IJzer(II)gluconaat, tarwekiemextract, vitamine C (ascorbine zuur), natuurlijke aroma’s, vitamine B1 (thiamine hydrochloride), vitamine B2 (riboflavine natriumfosfaat), vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride), vitamine B12 (cyanocobalamine).

Werkstofper 20 ml% RI*
IJzer15 mg1,07
Vitamine B11,6 mg1,45
Vitamine B21,8 mg1,29
Vitamine B60,8 mg0,57
Vitamine B121,2 µg0,48
Vitamine C26,0 mg0,33

*RI: referentie-inname

Waarschuwing

Zijn Salus elixers lactose- en gistvrij?
Alle elixers zijn lactosevrij. Alle elixers met uitzondering van Floradix Vita Kruidenelixer en Epresat Multivitamine zijn gistvrij. Alle elixers zijn geschikt voor vegetariërs. Gallexier, Pagosid-L en Salucur zijn ook geschikt voor veganisten.
€ 37,49
€ 33,74
(€ 33,74 / l)

Laatste reviews en ervaringen met Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50%

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  Plantaardig ijzer

  Om mijn ijzerwaarden op een zo natuurlijk mogelijke en plantaardige manier aan te vullen, lijkt mij dit gepast. Bloedanalyse zal over paar maanden uitwijzen. Voorlopig dus 4/5. Lekker van smaak. Wordt goed verdragen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Floradix

  Mijn man was altijd moe na hartproblemen. De huisdokter had hem ijzerpillen voorgeschreven die hij niet kon verdragen, terug naar de dokter kreeg hij Salus Floradix Ijzer- Elexir voorgeschreven wat zijn toestand zo verbeterde dat hij dat nu dagelijks blijft nemen. Wij zijn blij nu hij weer alles aan kan!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Floradix familie boost drankje.

  Floradix vloeibaar is een makkelijk doseerbare versterkende vitaminen plus ijzer drank voor jonge kinderen en volwassenen. Je kan het innemen met een glas water of fruitsap( voor kinderen) zodat de smaak zeer aangenaam is. Het geeft geen zwarte gevoel voor de maag of verstopping in de darmen, wat wel met andere ijzer preparaten vaak het geval is. Floradix bewaart prima in de ijskast tot de fles is opgebruikt. Kortom voor jong en oud 1 verpakking die een gezonde boost geeft.

  Was deze beoordeling nuttig?

Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50% kopen

Je kan Salus Floradix IJzer-Elixir 2e -50% van het merk Salus , geproduceerd door OCEBIO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de verzameling Summer sale of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Ijzer
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen