€ 23,76
€ 21,38
Bespaar 10% (€ 2,38)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Bijsluiter van Siliconenpleisters clear 4 x 13cm 1 stuk

Omschrijving van Siliconenpleisters clear 4 x 13cm

Ter voorkoming en behandeling van littekens. Maakt littekens vlakker, zachter, meer elastisch en daardoor minder zichtbaar. Daarnaast vermindert het de roodheid, jeuk en pijn van het litteken.

Medisch hulpmiddel.

Samenstelling
Polysiloxane.

Dosering
Gel: 2 keer per dag in een zeer dunne laag aanbrengen. Pleister: Gebruik de pleister minimaal 12 uur tot maximaal 23 uur per dag. De pleister dient dagelijks gewassen te worden met een milde zeep.

Let op!
Alleen gebruiken bij gesloten wonden, niet in aanraking brengen met slijmvliezen, niet te dicht bij de ogen aanbrengen.

Indicatie

Zo goed als onzichtbaar! Op de te behandelen plekken aanbrengen. Ideaal voor gezicht en handen. Er kan zelfs make-up overheen worden aangebracht.

Gebruik van Siliconenpleisters clear 4 x 13cm

Dermatix® Silicone Sheet Clear of Dermatix® Silicone Sheet Fabric kan, bij consequent gebruik, bestaand, opvallend en onrijp hypertrofisch en keloïd littekenweefsel verminderen of kan worden gebruikt om het ontstaan van nieuw littekenweefsel te voorkomen en pijn, jeuk, roodheid of hoogte van het litteken te verminderen.

STAP 1: Haal het product uit de verpakking. Gebruik indien nodig een schaar om het product op maat te knippen. Het verband moet iets groter zijn dan het littekengebied. 
STAP 2: Trek de papieren beschermstrip eraf en bewaar die voor later gebruik. Plaats het product met de plakzijde naar beneden direct op het littekengebied. Laat het verband minimaal 12 uur en maximaal 23 uur per dag op zijn plaats zitten. 
STAP 3: Was het littekengebied en beide kanten van het product tenminste één keer per dag met milde zeep en water. Gebruik geen vochtinbrengende zeep, lotions of olie. Er wordt aangeraden een eenvoudige zeep te gebruiken. Spoel het product grondig na om alle zeepresten te verwijderen. Laat het product vervolgens aan de lucht drogen of dep het droog met een pluisvrije doek, voordat u het weer op het litteken aanbrengt. Tussen het gebruik door kunt u het verband bewaren op de papieren beschermstrip.

Bijwerkingen van Siliconenpleisters clear 4 x 13cm

Zoals met elk plaatselijk materiaal dat direct op het huid oppervlak wordt aangebracht, bestaat de mogelijkheid dat er een reactie optreedt (meestal in de vorm van zweetuitslag). Stop met het gebruik van het product als er een reactie optreedt. Als uw huid er weer normaal uitziet, kunt u het verband weer voor korte periodes op de huid aanbrengen. Daarna kunt u het aantal uren dat u het product gebruikt geleidelijk opvoeren. Houd het littekengebied in de gaten op mogelijke reacties. Blijf de draagtijd verlengen totdat u een comfortabel maximum hebt bereikt. Blijft u problemen houden, gebruik het product dan niet langer en neem contact op met uw arts.

Waarschuwing

Enkel voor uitwendig gebruik. Gebruik geen crèmes, lotions of zalf bij dit product. Deze middelen kunnen de werking van het product beïnvloeden en/of huidirritatie veroorzaken.
WAARSCHUWING! NIET GEBRUIKEN OP OPEN WONDEN.
€ 23,76
€ 21,38

Laatste reviews en ervaringen met Siliconenpleisters clear 4 x 13cm

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Pleister

  Hier ben ik niet zo tevreden van. Komen heel vlug los en krullen enorm op. Heb deze in stukjes geknipt omdat het een groot gebied is van litteken. Hiervoor heb ik de andere pleister gebruikt van dit merk. Het litteken ziet er nog steeds hetzelfde uit, helaas. Wat niet wil zeggen dit een slecht product is. Denk dat veel afhangt van het litteken.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Lijkt effect te hebben. Gebruik hem nu ong. 3 weken. In de nacht laten de randen en soms de hele pleister los, maar blijft beter zitten dan de 'clear' uitvoering

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Het formaat van de Clear is precies goed, maar over het blijven zitten op je huid, ben ik niet helemaal tevreden. Aangezien de pleister aan de buitenkant stugger is, blijft die niet altijd goed op zijn plek zitten. Dat is soms jammer, maar 't is wel fijn, dat die bijna onzichtbaar is.

  Was deze beoordeling nuttig?

Siliconenpleisters clear 4 x 13cm kopen

Je kan Siliconenpleisters clear 4 x 13cm van het merk Dermatix, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamshygiëne
EHBO & Thuiszorg > Littekenverzorging