€ 23,03
€ 20,50
(€ 25,63 / 100 g)
Bespaar 11% (€ 2,53)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Bijsluiter van Actinica lotion 80 g lotion

Omschrijving van Actinica lotion

Actinica is een medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Actinica beschermt tegen zowel UVA- en UVB- stralen.

 • Het bevat breed spectrum fotostabiele filters en is waterbestendig.
 • Actinica heeft ook hydraterende eigenschappen voor een betere huidconditie.
 • Het ontbreken van parfum en van conventionele PEG emulgatoren zorgt ervoor dat de lotion goed wordt verdragen, zodat het ook kan worden gebruikt op zeer gevoelige huid. Actinica geeft een zeer hoge UV bescherming.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Indicatie

medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Gebruik van Actinica lotion

Vermijd directe blootstelling aan zonlicht en draag beschermende kleding. Actinica iedere ochtend vóór de eerste blootstelling aan de zon, royaal op de niet bedekte huiddelen aanbrengen en gelijkmatig verdelen. Actinica moet worden aangebracht voordat cosmetische producten worden aangebracht (laat Actinica een paar minuten in de huid intrekken). Na langer contact met water of hevig zweten, Actinica opnieuw aanbrengen. Het huidoppervlak varieert; de volgende tabel geeft de benodigde dosering: 
 • Gezicht (inclusief oren en neus) minstens 2x pompen 
 • Kale hoofdhuid minstens 2x pompen
 • Hals minstens 1x pompen
 • Décolleté minstens 1x pompen
 • Per onderarm minstens 2x pompen 
 • Per bovenkant van de hand minstens 1x pompen
In de verpakking zit een doseerinstructie bijgevoegd voor de delen van het lichaam die door het jaar heen vaak met het daglicht in contact komen.

Gebruik in combinatie met muggenbeschermingsmiddelen
Als ActinicaLotionwordt gebruikt in combinatie met een muggenbeschermingsmiddel, dient de zonnebrandlotion het eerst aangebracht te worden. Wacht ongeveer 20 minuten voordat u het muggenbeschermingsmiddel aanbrengt. Houd er rekening mee dat in combinatie met deze middelen de bescherming door Actinica Lotion verminderd kan zijn.

Ingrediënten Actinica lotion

Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl.
Triazine.
Ethylhexyl triazone.
Isoamyl p-methoxycinnamate.
Ethylhexyl methoxycinnamate.
Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol.
Butyl methoxydibenzoylmethane.
Propylparaben.
Hulpstoffen.

Waarschuwing

Een allergische reactie op één van de bestanddelen van Actinica Lotion kan niet worden uitgesloten. Als irritatie, huiduitslag of zonnebrandverschijnselen na slechts een korte blootstelling aan de zon zich voordoen, kan dit een teken zijn van een ongewenste bijwerking. In dit geval dient u een ander product te gebruiken. Vermijd zorgvuldig het contact met de ogen en gebruik een goede zonnebril, omdat Actinica Lotion een branderig gevoel kan veroorzaken bij rechtstreeks contact met de ogen. In het geval het toch in de ogen komt, overvloedig met water spoelen.
€ 23,03
€ 20,50
(€ 25,63 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Actinica lotion

Schrijf een review
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Dit product werd mij voorgeschreven door mijn dermatoloog. Lijdend aan de lupus, moet ik me de hele tijd beschermen tegen de zon. Met dit product zijn vakanties niet langer verboden. Aangename textuur en gemakkelijk aan te brengen, ik raad dit product aan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer blij dit product gevonden te hebben: na jaren hevige zonne-allergie, en vruchteloos zoeken naar een geschikte crème kan ik eindelijk weer van de zon genieten. Deze crème jeukt niet bij het aanbrengen (ik heb atopisch eczeem), en voorkomt zonne-allergie volledig bij mij. Hij is een beetje plakkerig, maar blijft daardoor precies inderdaad de hele dag werkzaam, zoals de bijsluiter belooft.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product voor UV controle. Product aanbevolen door een dermatoloog. Een beetje vet tijdens het aanbrengen. Maakt de huid zacht. Lichte geur.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Aanbevolen door de dermatoloog. Hoogwaardig product, zeer vloeibaar, dringt snel door. Helemaal niet vet. Dagelijks gebruikt door mijn man. Het hele jaar door te gebruiken (zon of niet)
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik had regelmatig vlekken op mijn huid wat werd bloot gesteld aan het daglicht en werd door de dermatoloog geadviseerd om deze lotion eens te proberen, sinds dat ik deze lotion gebruik heb ik geen last meer van vlekvorming tevens is deze lotion bijzonder geschikt tegen de zon UV straling. ik ben zeer tevreden over deze lotion en kan het een ieder aanraden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Actinica werd aanbevolen door mijn dermatologe. Ik ben daar zeer tevreden over ! Ik zal dit product zeker nog bestellen in de toekomst.Hopelijk is dat dan terug met een extra korting !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn man heeft een zongevoelige huid. Reeds verschillende malen zijn plekjes moeten bevroren worden, om niet te evolueren naar huidkanker. De dermatoloog heeft deze creme voorgeschreven als zonbeschermer.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik het op aanraden van de dermatoloog als dagcrème wanneer het zonnig weer is. Gemakkelijk uit te wrijven en niet vettig. Aan te raden voor mensen met een gevoelige huid.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Degelijke bescherming van de huid tegen de schadelijke stralingen van de zon. Werkt doeltreffend en beschermt lange tijd. Goede prijs-kwaliteit en correcte levering.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Actinica gebruik ik nog niet heel lang. Tot vandaag ben ik erg tevreden (score 4) en ik denk dat ik het, na meer ervaring, als een blijver zal zien en misschien een "vijf" zal geven.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze lotion werd door onze dermatoloog voorgeschreven : door het handige pompsysteem is hij zeer gemakkelijk aan te brengen en is bovendien zeer zuinig in gebruik. Gezien de prijs van het product is dit geen overbodige luxe. Prima bescherming, een aanrader.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een zonnebeschermer met een zeer hoge beschermingsfactor. .Dit product werd door m'n dermatoloog voorgeschreven om m'n zeer gevoelige huid te beschermen . En...het werkt uitstekend.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product, beschermt 8u tegen de zon met een factor "50" maar is ook een zeer goede voedzame lotion die kan gebruikt worden als gewone crème voor het gelaat!
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Uitstekend product, gemakkelijk aan te brengen en de resultaten zijn na ongeveer tien dagen zichtbaar. Effectief en sporenloos, lost het huidproblemen op waar andere producten niet meer werken. Aan te bevelen!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Een keer per dag aanbrengen is genoeg om de huid de gehele dag goed te beschermen tegen UV straling. Benhet gaan gebruiken op advies van de dermatoloog ivm huidkanker. Nadeel is dat de huid glimt na aanbrengen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Het is een product dat ik al 1 jaar gebruik omdat ik na een niertransplantatie vaak kankergezwellen heb na het innemen van anti-rejectiemedicijnen. De dermatoloog stelde het mij voor. Ik ben er erg blij mee en ik zie duidelijk het verschil als ik in de zon uitga.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze lotion werd geadviseerd door de dermatoloog. Maar de prijs daar was te hoog. Via internet gezocht en Farmaline gevonden en daar was de prijs wel gunstig. De lotion gebruik ik al maanden elke dag. Het resultaat is perfect en beschermd prima ik ben er dan ook heel tevreden over, echt een aanrader.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn huidarts heeft actinica voorgeschreven. Deze creme beschermt beter dan gewone zonnecreme. Ik gebruik deze creme voor de delen die het meest in de zon komen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Ik beveel dit product aan iedereen die actinische keratoses heeft, maar ook aan iedereen die zich effectief wil beschermen tegen de zon, de bescherming is optimaal.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  De actinica lotion werd mij voorgeschreven door mijn dermatoloog, Omdat ik actinische keratose op de schedel heb gedaan, is actinica een uitstekende zonnebrandcrème die me 24 uur lang effectief beschermt tegen de zon.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  actinica heb ik leren kennen via mijn dermatoloog dit product geeft mijn huid de mogelijkheid steeds goed beschermd te zijn tegen de krachtige uv stralen
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Voorgeschreven gekregen door de dermatoloog. Ik heb een zeer lichte huid, verbrand snel en heb soms last van rode uitslag van de zon. Gebruik het op de meest gevoelige delen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Werkzaam produkt. Vergt ervaring om aan te brengen. Heb gemengde huid, breng het aan op zuivere huid, eerst in de handen verwarmen en dan op gezicht. Geeft toch nog een plakkerig gevoel.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goed product geen uitslag en ook kan je het niet zien dringt goed de huid in en beschermd je goed ben zeer tevreden over dit product zal het iedereen aanraden die gevoelig zijn voor de zon
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is een hele goede product die doet wat het zou moeten doet en ik zal het blijven gebruiken zo lang ik behoefte heb om het te gebruiken en zal zeer zeker het product aan raden bij mijn kennisen

Actinica lotion kopen

Je kan Actinica lotion van het merk Galderma, geproduceerd door GALDERMA BENELUX BV , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Zon