€ 16,61
€ 14,95
(€ 18,69 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 1,66)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!
Bijsluiter van Actinica lotion 80 g lotion

Omschrijving van Actinica lotion

Actinica is een medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Actinica beschermt tegen zowel UVA- en UVB- stralen.

 • Het bevat breed spectrum fotostabiele filters en is waterbestendig.
 • Actinica heeft ook hydraterende eigenschappen voor een betere huidconditie.
 • Het ontbreken van parfum en van conventionele PEG emulgatoren zorgt ervoor dat de lotion goed wordt verdragen, zodat het ook kan worden gebruikt op zeer gevoelige huid. Actinica geeft een zeer hoge UV bescherming.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Indicatie

medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Gebruik van Actinica lotion

Vermijd directe blootstelling aan zonlicht en draag beschermende kleding. Actinica iedere ochtend vóór de eerste blootstelling aan de zon, royaal op de niet bedekte huiddelen aanbrengen en gelijkmatig verdelen. Actinica moet worden aangebracht voordat cosmetische producten worden aangebracht (laat Actinica een paar minuten in de huid intrekken). Na langer contact met water of hevig zweten, Actinica opnieuw aanbrengen. Het huidoppervlak varieert; de volgende tabel geeft de benodigde dosering: 
 • Gezicht (inclusief oren en neus) minstens 2x pompen 
 • Kale hoofdhuid minstens 2x pompen
 • Hals minstens 1x pompen
 • Décolleté minstens 1x pompen
 • Per onderarm minstens 2x pompen 
 • Per bovenkant van de hand minstens 1x pompen
In de verpakking zit een doseerinstructie bijgevoegd voor de delen van het lichaam die door het jaar heen vaak met het daglicht in contact komen.

Gebruik in combinatie met muggenbeschermingsmiddelen
Als ActinicaLotionwordt gebruikt in combinatie met een muggenbeschermingsmiddel, dient de zonnebrandlotion het eerst aangebracht te worden. Wacht ongeveer 20 minuten voordat u het muggenbeschermingsmiddel aanbrengt. Houd er rekening mee dat in combinatie met deze middelen de bescherming door Actinica Lotion verminderd kan zijn.

Ingrediënten Actinica lotion

Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl.
Triazine.
Ethylhexyl triazone.
Isoamyl p-methoxycinnamate.
Ethylhexyl methoxycinnamate.
Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol.
Butyl methoxydibenzoylmethane.
Propylparaben.
Hulpstoffen.

Waarschuwing

Een allergische reactie op één van de bestanddelen van Actinica Lotion kan niet worden uitgesloten. Als irritatie, huiduitslag of zonnebrandverschijnselen na slechts een korte blootstelling aan de zon zich voordoen, kan dit een teken zijn van een ongewenste bijwerking. In dit geval dient u een ander product te gebruiken. Vermijd zorgvuldig het contact met de ogen en gebruik een goede zonnebril, omdat Actinica Lotion een branderig gevoel kan veroorzaken bij rechtstreeks contact met de ogen. In het geval het toch in de ogen komt, overvloedig met water spoelen.
€ 16,61
€ 14,95
(€ 18,69 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Actinica lotion

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Aangenaam product

  Op internet gevonden om huid te beschermen na verdachte moedervlekjes, aangenaam om aan te brengen met pompje, plakt niet trekt snel in

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Actinica zonwerende lotion

  Een zachte lotion die zich gemakkelijk over de huid verspreidt en weinig nodig heeft om de huid te beschermen tegen de zonnestralen. Ik ben al lang op zoek naar een beschermend product om in de zon te kunnen gaan zonder het risico op huidkanker te lopen en ik heb het eindelijk ontdekt.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5
  2 van 6 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Dé bescherming tegen de zon

  Actinica lotion werd mij door mijn dermatoloog voorgeschreven. Wanneer je niet in het water gaat baden is het voldoende om hem éénmaal daags te gebruiken. Je bent dan gegarandeerd beschermt tegen de zon.

  Was deze beoordeling nuttig?

Actinica lotion kopen

Je kan Actinica lotion van het merk Galderma, geproduceerd door GALDERMA BENELUX BV , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Zon