€ 23,03
€ 19,58
(€ 24,48 / 100 g)
Bespaar 15% (€ 3,45)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!
Bijsluiter van Actinica lotion 80 g lotion

Omschrijving van Actinica lotion

Actinica is een medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Actinica beschermt tegen zowel UVA- en UVB- stralen.

 • Het bevat breed spectrum fotostabiele filters en is waterbestendig.
 • Actinica heeft ook hydraterende eigenschappen voor een betere huidconditie.
 • Het ontbreken van parfum en van conventionele PEG emulgatoren zorgt ervoor dat de lotion goed wordt verdragen, zodat het ook kan worden gebruikt op zeer gevoelige huid. Actinica geeft een zeer hoge UV bescherming.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Indicatie

medisch hulpmiddel bedoeld voor de preventie tegen bepaalde vormen van niet-melanome huidkanker bij risicopatiënten (immunosuppressie) en bij lichtdermatose.

Gebruik van Actinica lotion

Vermijd directe blootstelling aan zonlicht en draag beschermende kleding. Actinica iedere ochtend vóór de eerste blootstelling aan de zon, royaal op de niet bedekte huiddelen aanbrengen en gelijkmatig verdelen. Actinica moet worden aangebracht voordat cosmetische producten worden aangebracht (laat Actinica een paar minuten in de huid intrekken). Na langer contact met water of hevig zweten, Actinica opnieuw aanbrengen. Het huidoppervlak varieert; de volgende tabel geeft de benodigde dosering: 
 • Gezicht (inclusief oren en neus) minstens 2x pompen 
 • Kale hoofdhuid minstens 2x pompen
 • Hals minstens 1x pompen
 • Décolleté minstens 1x pompen
 • Per onderarm minstens 2x pompen 
 • Per bovenkant van de hand minstens 1x pompen
In de verpakking zit een doseerinstructie bijgevoegd voor de delen van het lichaam die door het jaar heen vaak met het daglicht in contact komen.

Gebruik in combinatie met muggenbeschermingsmiddelen
Als ActinicaLotionwordt gebruikt in combinatie met een muggenbeschermingsmiddel, dient de zonnebrandlotion het eerst aangebracht te worden. Wacht ongeveer 20 minuten voordat u het muggenbeschermingsmiddel aanbrengt. Houd er rekening mee dat in combinatie met deze middelen de bescherming door Actinica Lotion verminderd kan zijn.

Ingrediënten Actinica lotion

Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl.
Triazine.
Ethylhexyl triazone.
Isoamyl p-methoxycinnamate.
Ethylhexyl methoxycinnamate.
Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol.
Butyl methoxydibenzoylmethane.
Propylparaben.
Hulpstoffen.

Waarschuwing

Een allergische reactie op één van de bestanddelen van Actinica Lotion kan niet worden uitgesloten. Als irritatie, huiduitslag of zonnebrandverschijnselen na slechts een korte blootstelling aan de zon zich voordoen, kan dit een teken zijn van een ongewenste bijwerking. In dit geval dient u een ander product te gebruiken. Vermijd zorgvuldig het contact met de ogen en gebruik een goede zonnebril, omdat Actinica Lotion een branderig gevoel kan veroorzaken bij rechtstreeks contact met de ogen. In het geval het toch in de ogen komt, overvloedig met water spoelen.
€ 23,03
€ 19,58
(€ 24,48 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Actinica lotion

Schrijf een review
 • fullfullfullfullfull
  5/5
  Beoordeeld door
   

  Fantastische zonnecrème!

  Een goed product voor bescherming tegen de zon. Een echte aanrader.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • fullfullfullfullfull
  5/5
  Beoordeeld door
   

  Supergoede crème

  Ik verblijf 6 maanden per jaar in het buitenland,en bijgevolg heeft mijn huid al enorm veel afgezien van de zon.Alhoewel ik nooit in de zon lig,is mijn huid toch heel veel blootgesteld aan de zon.Bijgevolg heb ik nu veel ouderdomsvlekken en huidkanker.Met deze crème zijn er al heel veel vlekken verdwenen die ik vroeger liet wegnemen door de dermatoloog.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • fullfullfullfullnone
  4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   

  doelmatig

  hoewel deze crème tamelijk vettig is, dringt hij vrij gemakkelijk door en beschermt hij de huid niet alleen tegen de schadelijke stralen van de zon en te veel licht: hij bespaart dus een zonnebrandmiddel!

  Was deze beoordeling nuttig?

Actinica lotion kopen

Je kan Actinica lotion van het merk Galderma, geproduceerd door GALDERMA BENELUX BV , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Zon