Urgo Brandwonden Pleister Groot 4 pleisters

Urgo  
0 Reviews
  Schrijf een review
€ 8,10
€ 7,21
Bespaar 11% (€ 0,89)

Omschrijving van Urgo Brandwonden Pleister Groot

URGO Brandwonden combineert twee stoffen (vaseline + carboxymethylcellulose) in een tule die de pijn verlicht en de wondgenezing bevordert.

Deze unieke samenstelling bevordert de wondgenezing in een vochtige omgeving en maakt het verwijderen pijnloos.

URGO Brandwonden is geschikt voor de behandeling van huishoudelijke oppervlakkige tweedegraadsverbranding. De doeltreffendheid van URGO Brandwonden is te danken aan het gebruik van een gaas van een nieuwe generatie dat bestaat uit een polyester matrix geïmpregneerd met hydrocolloïde partikels en vaseline. Wanneer deze partikels in contact komen met het wondexudaat, gaan ze interageren met de vaselinecomponent zodat er een lipido-colloïde contactgel ontstaat die gusntige helingsvoorwaarden creëert in een vochtige omgevinG. De gel kan door afspoeling worden verwijderd, wanneer het verband wordt vernieuwd. 

Dit gebrevetteerde lipido-colloïde gaas kalmeert snel de pijn, bevordert de heling, kleeft niet aan de wond en garandeert een pijnloze verwijdering. 

Indicatie

Gebruik dit verband niet in geval van diepe 2e graads brandwonden, 3e graads brandwonden of brandwonden in het gezicht. In deze gevallen is een voorafgaand medisch consult verplicht

Gebruik van Urgo Brandwonden Pleister Groot

  • De wond gedurende 15 minuten onder koud water houden om te beletten dat de huid verder verbrandt. 
  • De wond reinigen met een alcoholvrij antiseptische middel (met water of fysiologisch serum spoelen). Nooit gekleurde antiseptica gebruiken, van het type eosine. 
  • De wond drogen met een steriel kompres.
  • Blaren vormen een buffer tegen eventuele infecties en dienen, in de mate van het mogelijke, gerespecteerd te worden. Een opengebarsten blaar moet echter worden ontsmet. Het is niet nodig dode huid te verwijderen die niet vanzelf verdwijnt. 
  • De beschermingslipjes verwijderen. 
  • URGO brandwonden verband aanbrengen op de te behandelen zone. 
  • Het is niet nodig om, vóór u URGO Brandwonden aanbrengt, eerst een crème te gebruiken. 

De gebruikelijke behandelingsduur bedraagt 5 tot 6 dagen. Het eerste verband moet na 24 uur worden vernieuwd, de volgende verbanden om de 48 uur.

Ingrediënten Urgo Brandwonden Pleister Groot

De lipide-colloïde technologie (TLC) is een gepatenteerde innovatie van de Laboratoires URGO die hydrocolloïde deeltjes en vaseline combineert in een niet-occlusieve fijnmazige drager.Deze unieke samenstelling bevordert de wondgenezing in een vochtige omgeving en maakt het verwijderen pijnloos.

Waarschuwing

Contra-indicaties: gevallen van diepe tweedegraadsverbranding en derdegraadsverbranding, of gevallen van brandwonden op het gelaat. Raadpleeg uw apotheker of arts in geval van twijfel.
€ 8,10
€ 7,21

Urgo Brandwonden Pleister Groot kopen

Je kan Urgo Brandwonden Pleister Groot van het merk Urgo , geproduceerd door URGO HEALTHCARE , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Pleisters