€ 7,60
€ 6,84
Bespaar 10% (€ 0,76)

Omschrijving van Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm

De steriele pleister URGO Brandwonden, oppervlakkige verwondingen is geschikt voor de behandeling van brandwonden van de eerste graad en de tweede oppervlakkige graad (blaar) en ook voor oppervlakkige verwondingen (schaafwonden, snijwonden).

Het gaas bevat lipidocolloïde technologie: een unieke combinatie van hydrocolloïde deeltjes en vaselinepartikels. Deze samenstelling verlicht de pijn en bevordert de genezing. De pleister kleeft niet in de wond en kan zonder pijn worden losgetrokken. Magisch, toch?
 • Verlicht
 • Bevordert de heling
 • Pijnloze verwijdering
 • Lipido-colloïde Technologie

Indicatie

Het gaas bevat lipidocolloïde technologie: een unieke combinatie van hydrocolloïde deeltjes en vaselinepartikels. Deze samenstellingverlicht de pijn en bevordert de genezing.De pleisterkleeft niet in de wond en kan zonder pijn worden losgetrokken

Gebruik van Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm

Gebruiksaanwijzing :
In het geval van een tweedegraads oppervlakkige verbranding:  eerste instantie de wond gedurende 15 minuten onder koud water om de omvang van de brandwond te beperken.
 
In alle gevallen:  
1. De wond reinigen met een alcoholvrij antiseptisch middel
2. Met water  spoelen
3. Gebruik in het geval van een brandwond nooit gekleurde antiseptische middelen van het type eosine.
4. De wond drogen met een steriel kompres.
5. Blaren vormen een buffer tegen eventuele infecties en dienen, in de mate van het mogelijke, gerespecteerde te worden. Een opengebarsten blaar moet echter worden ontsmet. Het is niet nodig dode huid te verwijderen die niet vanzelf verwijdt.
6. De beschermingslipjes verwijderen
7. De beschermingslipjes verwijderen
8. Het is nutteloos om in eerste instantie een crème te gebruiken.
9. De gebruikelijke behandelingsduur bedraagt 5 tot 6 dagen. Het eerste verband moet na 24 uur worden vernieuwd; de volgende verbanden om de 48 uur.

Enkel bestemd voor de behandeling van geïsoleerde wonden die niet groter zijn dan een kompres. Bij grote brandwonden is het wenselijk dat het kompres veel groter is dan de wond, zodat het kompres ontstekingsvocht kan opnemen. Als u na 6 dagen nog geen verbetering merkt, moet u een arts raadplegen. Voor brandwonden bij kinderen moet u advies vragen aan uw apotheker. Als er klinische tekens van plaatselijke infectie zijn (roodheid die uitbreidt naar niet verbrande huid, pijn, enz.), moet u advies vragen aan uw arts of apotheker. Het verband URGO Brandwonden en oppervlakkige verwondingen moet worden gebruikt als het zakje eenmaal is geopend. Bewaar het op een plaats die beschut tegen warmte, licht en vocht

Ingrediënten Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm

Samenstelling:
Niet-geweven, uitrekbare, huidkleurige drager met in het centrum een polyester structuur die geïmpregneerd is met partikels van hydrocolloïde (carboxymethylcellulose) en van vaseline.

Formaten :
Steriele zakjes met één verband:
 • Doos met 6 verbanden van klein formaat (verband: 5 x 7 cm / tule: 2,7 x 4,5 cm)

Waarschuwing

Niet gebruiken in geval van diepe tweedegraadswonden, derdegraadswonden of bij brandwonden op het zicht. In die gevallen moet u eerst op spreekuur gaan bij een arts.

Het hergebruik van een verband voor eenmalig gebruik kan een risico op infectie met zich meebrengen.
€ 7,60
€ 6,84

Laatste reviews en ervaringen met Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  3/5

  Pas très efficace

  Je suis un peu déçue car ses pansements se revendique cicatrisant or après retrait du pansement, la brûlure est humide.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  1/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Te klein

  Wees voorzichtig met de metingen. Deze zijn aangegeven met het deel dat aan de huid blijft plakken. De werkelijke grootte van het verband is 2,5 cm bij 4 cm, wat te klein is voor de meeste wonden

  Was deze beoordeling nuttig?

Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm kopen

Je kan Urgo Oppervlakkige Brandwonden Pleister 5x7cm van het merk Urgo , geproduceerd door URGO , bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Pleisters
EHBO & Thuiszorg > Wondverzorging