Qualisperm 60 tabletten

Nutriphyt 
0 Reviews
 Schrijf een review
€ 73,00
€ 65,70
Bespaar 10% (€ 7,30)
Op voorraad
Dit product wordt gratis geleverd!Dit product wordt gratis geleverd!
Dit product wordt gratis geleverd!
Dit product wordt gratis geleverd!
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Qualisperm

De invloed van voedingssupplementen op onvruchtbaarheid.
Het is al langer bekend dat niet alleen vrouwen maar ook mannen te kampen hebben met vruchtbaarheidsproblemen. Sinds de jaren ‘50 zijn er wetenschappelijke gegevens voorhanden die het verband leggen tussen de factoren die de spermakwaliteit bepalen, en die nodig zijn voor een optimale vruchtbaarheid. Tegelijk stelde men vast dat er antilichaampjes zijn die de spermacellen vernietigen. Gaandeweg werden er technieken ontwikkeld en gestandaardiseerd voor de analyse van het zaad en kwaliteitsbepaling. Hoewel er talrijke gevallen van verborgen onvruchtbaarheid bij de man werden opgespoord, werden er maar weinig behandelingen ontwikkeld. Dat laatste staat in schril contrast met de investering in het invriezen van sperma en kunstmatige bevruchting. Recent zijn er nochtans een aantal bijwerkingen van IVF (In Vitro Fertilisatie) aan het licht gekomen zoals een hoger aantal aangeboren misvormingen (congenitale malformaties) en een gestoorde ontwikkeling van de vrucht.

Onvruchtbaarheid bij mannen: een multifactoriële ziekte.
Zoals bij andere ziektes komt onvruchtbaarheid tot uitdrukking bij het samenvallen van volgende vier factoren: genetische defecten/constitutie, leefwijze, omgevings- of milieufactoren en urogenitale klachten/problemen met het endocriene stelsel. Met de laatstgenoemde factor worden zowel varicocele (spatader op de teelbal), ontsteking van de teelballen, aangeboren testiculaire beschadiging, immunologische factoren, enz. bedoeld. De genetica is snel aan het ontwikkelen. Ondertussen ontdekte men al verscheidene structurele afwijkingen in het erfelijke materiaal (chromosomen). Of die dan leiden tot onvruchtbaarheid, hangt af van het samenvallen van ongunstige leefomstandigheden zoals de blootstelling aan toxines die een verstoring van de hormonale balans veroorzaken. Van de combinatie tussen genetische ziektes en de aanwezigheid van toxines werd aangetoond dat ze de belasting van de zaadvloeistof en de spermatozoa door ROS (Reactive Oxygen Species) gevoelig verhogen. Deze twee factoren worden tevens in verband gebracht met een verhoogde chromosoombeschadiging en een overmatige productie van geoxideerd DNA. Geoxideerd DNA wordt dan op zijn beurt gekoppeld aan het ontstaan van mutaties. Oxidatieve belasting doet ook de fosfolipidensamenstelling van het zaadcelmembraan veranderen en daardoor zijn integriteit alsook reactiesnelheid. Vervolgens werden er duidelijke relaties gevonden tussen voeding en veelvuldig gebruik van geneesmiddelen. Tenslotte eisen ook milieuomstandigheden hun tol. Lagere spermakwaliteit is onder andere het gevolg van toxische stoffen zoals zware metalen (cadmium, lood, (...)) en CS2, maar vooral van xeno-oestrogenen (insecticiden, pesticiden, (...)). Xeno-oestrogenen zijn door de mens gemaakte synthetische stoffen met een oestrogene werking waardoor ze het oestrogeenmetabolisme beïnvloeden: vervrouwelijking van de man.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Vetzuren: Sinds er een rechtstreeks verband is gevonden tussen de inname van alfa-linoleenzuur (een onverzadigd vetzuur) enerzijds en de spermaconcentratie en beweeglijkheid van de spermacellen anderzijds, begint men meer aandacht te besteden aan bepaalde voedingssupplementen waaronder mineralen, vitamines en vetzuren bij onvruchtbaarheid. Men kwam tot de vaststelling dat essentiële vetzuren van de omega-3-groep suboptimaal zijn bij subfertiele (tijdelijk of omkeerbare onvruchtbare) mannen. Omega-3-vetzuren vindt men bijvoorbeeld terug in lijnzaadolie. Meer bepaald EPA (eicosopentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) verhogen de integriteit van het membraan en zo ook de fusogene capaciteit (het vermogen om samen te smelten met een eicel) van de spermatozoïde.

Antioxidantia: Aangetoond werd dat acetyl-carnitine, (een aminozuur) en alfa-tocoferol (vorm vitamine E) de concentratie van ROS (Reactive Oxygen Species) in het zaad naar beneden haalden. ROS is een belangrijke groep van vrije radicalen die de spermatozoïden schade toebrengen. L-carnitine (een aminozuur) speelt samen met co-enzym Q10 een belangrijke rol in de mitochondriën betreffende de energieproductie in de cellen maar ook in de spermacel. In onvruchtbaar sperma blijkt de concentratie ervan drastisch teruggeschroefd. Carnitine draagt dan ook bij tot een grotere beweeglijkheid van de spermacellen. Ook de vitamines van groep B zijn voor de energieproductie belangrijke stoffen.

Foliumzuur en zink: Uit een aantal placebogecontroleerde studies kwam naar voren dat de sperma-concentratie gevoelig toenam alsook het aantal misvormingen afnam. Zink speelt ook een belangrijke rol in de aanmaak van spermatozoïden en in de productie van noradrenaline en testosteron in de bijnier. En testosteron blijkt zowel bij mannen als bij vrouwen essentieel voor de libido.

Plantenextracten: Het Pinus maritima-extract brengt een duidelijke verbetering voor de spermamorfologie (verhoging van 99% onbeschadigde spermatozoïden). Van Lepidium meyenii (maca) werd aangetoond dat de stof de seksuele functie van mannelijke muizen en ratten alsook de spermatogenese verbeterde. Toen de Spanjaarden Peru veroverden, werden hun paarden onvruchtbaar. De plaatselijke bevolking stelde voor de paarden te voederen met maca (een soort raap) en de resultaten bleven niet uit. Ondertussen is bekend dat maca – ook wel Peruviaanse ginseng genoemd – een adaptogeen is of stimulator en de HPA-as (Hypothalamus-Hypofysebijnieras) herstelt met als gevolg dat de bijnier meer testosteron produceert.

In een studie bij mannen werd er 85% meer spermaproductie waargenomen.
Maca is een vorstbestendige, overblijvende plant die tot hoogtes van 4400 m wordt aangetroffen in het Andesgebergte. Het is een plant die behoort tot de familie van de Brassicaceae of koolachtigen. 100 g gedroogde wortels zijn goed voor 250 mg calcium, 2 g ijzer en een belangrijke hoeveelheid vetzuren. Maca bevat sterolen (ongeveer 0.05% tot 0.1%) en andere vitamines en mineralen. Bovendien bevat maca ook tannines en saponines. Maca wordt ingezet om vermoeidheid te bestrijden, als afrodisiacum (libidoverhogend of potentieverhogend middel), om de immuniteit te verhogen, als tonicum en door de hoge voedingswaarde. Andere indicaties zouden hormonale onevenwichten en het Chronische Vermoeidheidssyndroom zijn. Maca wordt in het Andesgebergte bovendien al eeuwenlang gebruikt om de vruchtbaarheid te stimuleren bij mens en dier. Dankzij het hoge gehalte aan sterolen wordt Maca ook ingenomen door bodybuilders als een alternatief voor anabole steroïden. Het wordt steeds duidelijker dat die vitaliserende eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan het vermogen van Maca om de bijnieren te stimuleren. En zoals we weten, zorgen de bijnieren voor een optimale afgifte van de geslachtshormonen. Dit is belangrijk omdat aanhoudende stress leidt tot uitputting van de bijnieren en omdat de eierstokken in de menopauze stoppen oestrogenen te produceren. Om die reden kan Maca worden beschouwd als een modulator van het hormonale stelsel. Dat alles betekent dat er alsmaar meer bewijsmateriaal voorhanden is dat er met behulp van specifieke nutriënten een verbetering van de spermakwaliteit kan worden bereikt. Alle stoffen waarvoor er degelijk wetenschappelijk materiaal voor handen is ter verbetering van de spermakwaliteit, zijn aanwezig in Qualisperm®

Indicatie

Helpt de vruchtbaarheid bij de man te verbeteren

Gebruik van Qualisperm

2-4 tabletten per dag innemen voor de maaltijd

Ingrediënten Qualisperm

-Lepidium meyenii (Maca) 125 mg
-Pinus maritima 50 mg
-Acetyl-L-carnitine 50 mg
-Co-enzym Q10 12.5 mg
-Astaxanthine 4 mg
-Zinkbisglycinaat 3.75 mg
-Vitamine B6 1.5 mg
-Vitamine B9 0.1 mg
-Vitamine B12 0.75 µg
Qualisperm 60  tabletten
€ 73,00
€ 65,70

Qualisperm kopen

Je kan Qualisperm van het merk Nutriphyt, geproduceerd door NUTRIPHYT, bestellen in Nederland bij FARMALINE via de volgende categorie:
Zwangerschap & Baby > Zwanger worden > Vruchtbaarheid
Welzijn & Gezondheid > Man > Bevordering Sexuele Prestatie
50+ > Seksualiteit > Bevordering Sexuele Prestatie
Seksualiteit > Bevordering Sexuele Prestatie